Time flies when you’re having fun… Het is precies een jaar geleden dat ik bekend maakte zwanger te zijn van ons tweede kindje! Vandaag blik ik terug, want wat vliegt een jaar snel voorbij! Hoe en wanneer maakte jij je zwangerschap bekend?

Onwerkelijk

Op de eerste verjaardag van Suus kwam ik erachter dat ik opnieuw zwanger was. Niet geheel onverwachts want ik vermoedde het al een aantal dagen van te voren. Zodra ik met de positieve test in mijn handen zat, gingen er allerlei emoties door me heen. Een daarvan is mijn gebrek aan geduld. Want jeetje, die eerste twaalf weken kropen echt voorbij, zeg. We leefden als eerst toe naar de afspraak bij de gynaecoloog, waar we de eerste echo met 8 weken kregen. Ik dacht zelf dat ik al veel verder was, namelijk 9 weken en 2 dagen, maar dat klopte volgens de echo niet. Gelukkig zag alles er wel goed uit, maar het blijft natuurlijk spannend. Ik voelde niks, zag mijn buik wel snel groeien maar toch durfde ik nog niet te geloven dat er écht een kindje in mijn buik groeide. Ook al was het de tweede keer, het bleef onwerkelijk!

Bekendmaking zwangerschap

Ik werd steeds misselijker en mijn buik groeide ook behoorlijk snel, dus waren we blij dat de echo met 10 weken er helemaal goed uitzag. Na deze echo vertelden we onze familie en vrienden het heugelijke nieuws. Dat was ook wel nodig, want inmiddels kon ik mijn eigen broeken niet meer aan en zo hoefde ik het niet meer te ‘verbergen‘. Ook ervaarde ik absoluut geen roze wolk en voelde me enorm neerslachtig door de hormonen, waardoor mensen om mij heen wel in de gaten hadden dat er iets aan de hand was. Het was dus fijn om iedereen in te lichten en uit te leggen dat ik zo sterk op de hormonen reageerde en daardoor niet echt in feeststemming was. Iedereen gaat natuurlijk anders met een zwangerschap om en vertelt het wanneer zij daar zelf het geschikte moment voor vindt. Ik vond het prettig om nog even te wachten met ‘the big news‘ totdat ik de 12 weken had bereikt. Tot die tijd verscheen er nog niets over op de blog of (mijn persoonlijke) social media kanalen. Wel deed ik allemaal inspiratie op via Pinterest en verzon een leuk idee om de bekendmaking van de zwangerschap te doen. Want hoewel ik mij zelf bepaald niet goed voelde, probeerde ik toch om van de zwangerschap een feestje te maken.

img 5875

Leuke zwangerschapsaankondigingen

Op Pinterest kun je enorm veel inspiratie vinden als het om zwangerschapsaankondigingen gaat! Ben je benieuwd naar de ideeën die ik verzamelde? Je vindt ze hier! Ik besloot een bestelling bij AliExpress te doen en daarmee aan de slag te gaan. Zo bestelde ik een t-shirtje met daarop de tekst ‘Big Sister‘. Deze trokken we Suus aan en maakten er een foto van, die we via Whatsapp naar familie en vrienden verstuurden. Voor de aankondiging op de blog en social media wilde ik een speciale foto maken. Ik bestelde een letterslinger met de tekst ‘Grote Zus‘ en deze plakten we met washi tape op de muur boven de speelhoek van Suus. Ernaast plakten we de echofoto’s en we zetten Suus op het stoeltje. Ze keek eigenlijk gelijk naar het opgeplakte spul, wij klikten snel en klaar! Ook keek ze nog een keer heel schattig naar ons, waardoor je haar gezichtje zag en die foto gebruikten we op onze privé accounts. Wat een dropje was het toen nog :) Ik plaatste er een tekst bij: “vanaf maart hoef ik niet meer alleen te spelen. Een broertje of zusje om alles mee te delen!“. Het moment dat ik de foto en bijbehorende aankondiging op de blog online zette was superleuk. De felicitaties stroomden binnen, geweldig om te zien hoe iedereen reageerde! Inmiddels is Niene al ruim 5,5 maand en is een jaar echt voorbij gevlogen.

img 5895 001

Ik ben ook heel benieuwd naar andere zwangerschapsaankondigingen! Hoe en wanneer maakte jij je zwangerschap bekend? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin 1