Voor de eerste verjaardag van Niene mocht ik weer losgaan op de perfecte sweet table. En prachtig is ie, al zeg ik het zelf! Ik werd overladen met berichtjes de afgelopen weken: was ik van plan te delen wat ik had gekocht voor deze roze en mintkleurige sweet table? Vandaag lees je álles, ik hoop dat je erdoor geïnspireerd raakt. Kijk maar mee naar deze bomvolle blog met heel veel foto’s!

Sweet table of taarttafel

Waarom zou je zoveel moeite doen voor een kinderverjaardag?‘, is een vraag die ik wel eens heb gekregen. Heb je even? Het fenomeen sweet table of taarttafel is overgewaaid vanuit Amerika, maar ik kwam er in mijn jongere jaren al mee in contact. Als kind woonde ik namelijk op Curaçao en daar is het heel normaal om bij verjaardagen, doopsels, communies en andere feestelijke gelegenheden flink uit te pakken wat zoetigheden betreft. Sterker nog: je krijgt zelfs taart mee naar huis! Ik vind dit een prachtig stukje cultuur waar ik warme herinneringen aan heb en die ik dus graag doorgeef aan mijn kinderen. Lucky for me dat het tegenwoordig een echte trend is om een sweet table in te richten voor een verjaardag, babyshower, bachelorette, bruiloft of ander feestje! Er is dus meer dan genoeg te koop om je taart tafel piekfijn te decoreren en de eyecatcher van de party te laten zijn. De ooooh’s en aaaah’s vlogen me om de oren en ook via social media werd ik bestookt met vragen: ‘wel alles delen he?‘. Daarom zette ik voor jullie op een rijtje met welke spulletjes ik deze sweet table decoreerde en natuurlijk ook omdat ik zo weer een goede reden heb om al die mooie foto’s te laten zien :P

Sweet Table taart versiering voorbeeld decoratie roze mint goud mintgroen tips ideeën - Mama's Meisje blog

Taart tafel roze mint wit goud idee meisje verjaardag versiering decoratie tips inspiratie - Mama's Meisje blog

Versiering voor de sweet table

Ik begin met niet zo’n hele mooie foto, want deze maakte ik in het donker. De dag voor de verjaardag zette ik alles namelijk al klaar, zodat ik ’s morgens alleen de zoete traktaties er nog op hoefde te zetten. Rond de jaarwisseling ben ik begonnen met het bestellen van versiering voor de sweet table. Ik heb bijna alles besteld via onze oom Ali, beter bekend als AliExpress. In het verleden heb ik hier eerder feestdecoratie besteld en dat is tot nu toe eigenlijk altijd goed bevallen. Ook viel het me op dat er een heleboel webshops zijn die precies dezelfde artikelen bij Ali inkopen en voor vijf keer zoveel geld doorverkopen. Tja, dan is de keuze snel gemaakt. Daarnaast bestelde ik ook bij Bol en Hema. Tijd voor een rijtje:

  • SlingerHappy Birthday‘: deze slinger bestaat al uit 2 delen en normaal gesproken zijn de lintjes langer. Je kunt er dus ook voor kiezen om deze centraal boven de tafel te hangen als blikvanger. Omdat wij de grote foto hadden, loste ik het zo op: ik schoof de letterkaarten dichter bij elkaar en knipte de te lange linten af. Met washi tape bevestigde ik de slingers aan de muur.
  • SlingerDots‘ in goud-wit-mint en goud-wit-roze: deze slingers komen in één lengte, maar ik heb ze zelf in stukken geknipt waardoor ik ze kon verdelen. Bij deze shop zijn ze ook nog in goud-wit-zwart verkrijgbaar.
  • Donutwall: deze bestelde ik bij bol.com, maar toen ik ‘m later wilde opzoeken bij het maken van deze blog, zag ik dat ie niet meer verkrijgbaar is. Wel is er nu een XXL-variant voor 42 donuts en een hele schattige regenboogvariant voor 14 donuts. Sowieso een eyecatcher en de donuts werden met smaak opgegeten!
  • Lichtslinger: de lichtslinger met kartonnen lampionnetjes kocht ik een tijdje geleden bij Action. De slinger is roze met grijs en wit, maar er waren ook varianten met zwart en met mintkleurtjes.
  • Letters ‘ONE‘: eigenlijk is dit een letterslinger, maar ik heb het touwtje weggelaten en de letters op tafel gelegd als decoratie. Deze slinger zou je bijvoorbeeld ook aan de kinderstoel kunnen plakken als decoratie!
  • Servetten en kartonnen bekers: hier heb ik echt urenlang naar zitten zoeken omdat er veel shops producten in deze look aanbieden, maar voor veel hogere prijzen. De bekers en servetten hebben een marmerprint, gouden strepen en in dit geval een mintkleur. Ze zijn ook in een zalmroze variant verkrijgbaar en beide aan te vullen met bordjes, rietjes en ballonnen. Uiteindelijk zag het er in real life net zo mooi uit als op de foto!
  • Kartonnen bordjes met prints: dezelfde wegwerpborden bestelde ik bij een shop die geen verzendkosten rekent, maar die kan ik helaas niet terugvinden. Ik vond deze prints echt helemaal hip en passend bij de sweet table: niet te zoet, ietsje stoerder maar toch mooie kleuren die erbij matchen!
  • Wit tafelkleed: ik had een roze bij Ali besteld, maar die bleek veel te fel van kleur. Daarom kocht ik bij Hema alsnog een wit tafelkleed en ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want daardoor is het geheel stijlvoller en rustiger!
  • De etagère, servethouder en cupcakehouder had ik al!
  • Voor het eerst in mijn Ali carrière heb ik producten niet ontvangen. Ik had nog een tassel slinger, gouden vlaggetjes en een cijfer ballon besteld, maar deze zijn niet gekomen. Paniek hoor :p

kartonnen bordjes AliExpress roze mintgroen marmer goud mint servetten verjaardag feest party - Mama's Meisje blog

sweet table decoratie versiering inrichten accessoires low budget ali express roze mint mintgroen goud wit meisje - Mama's Meisje blog

De mooie foto

Na de cake smash shoot mocht ik van Bestdeco een prachtige wanddecoratie uit hun webshop kiezen. Dat was nog knap lastig, want naast het feit dat de foto’s van de shoot geweldig waren, kon ik kiezen voor een vergroting op allerlei verschillende materialen. Van canvas tot hout en van forex tot plexiglas: alles is mogelijk! Ik koos voor een vergroting op aluminium, wat een prachtig effect geeft op de mooie foto. Het resultaat is echt bijzonder mooi en Bestdeco bevestigde ook een heel stevig ophangsysteem op de achterzijde van de wanddecoratie. Daardoor kunnen we de mooie foto met 2 schroeven aan de muur ophangen. Ik koos voor de afmeting 120 x 80 centimeter en ging voor de strakke, matte look. Het is ook mogelijk om geborsteld aluminium te bestellen, waardoor jouw foto een meer robuuste uitstraling krijgt. Deze wanddecoratie zetten we als eyecatcher op de sweet table en alle visite was unaniem: ‘geweldig, wat mooi!‘. We gaan nu een mooi plekje zoeken om ‘m op te hangen, want het is echt een fantastisch kunstwerk geworden!

wanddecoratie Bestdeco op aluminium review boordelingen recensies ervaringen sweet table decoratie - Mama's Meisje blog

De zoetigheden

Op een sweet table hoort natuurlijk allerlei lekkers en ik heb best even moeten zoeken voordat ik besloot waar ik de zoetigheden wilde bestellen. Ik wilde sowieso een donutwall en dan het liefst met donuts in kleurtjes die matchen met de rest van het geheel. Na enig zoekwerk kwam ik uit bij JJ Donuts, een webshop die donuts thuisbezorgd. Voordat ik bestelde, heb ik eerst gezocht naar recensies en de reacties op de Facebookpagina gelezen. Deze waren allemaal positief dus ik besloot het erop te wagen. Dat pakte ontzettend goed uit! Niet alleen zagen de donuts er heel mooi uit, ze waren vers en smaakten heerlijk! Echt een aanrader dus en ik heb geen aandelen ;) Daarnaast bestelde ik macarons bij Hema, samen met glutenvrije gebakjes voor Suus. Die laatste hebben we zelf versierd met roze glazuur en strooisels, waardoor zij ook lekker en in stijl kon smullen. Maar het pronkstuk van de sweet table waren de prachtige cupcakes en geweldige drip cake die ik bestelde bij Taarten en Cupcakes Atelier. Mocht je in Twente wonen en op zoek zijn naar een goed en betaalbaar adresje voor jouw taart- en cupcakes bestellingen: hier moet je zijn! Echt, ik was verbaasd over hoe mooi de taart en cupcakes zijn geworden en vond het logischerwijs ook héél zonde om het mes erin te zetten. Complimenten, niet alleen van mij maar ook van onze gasten, want alles smaakte heerlijk!

Sweet table voorbeeld donutwall cupcakes drip cake dripcake roze meisje inspiratie foto's - Mama's Meisje blog

Cupcake drip cake dripcake bestellen twente Taart en Cupcakes atelier ervaring review beoordeling taarttafel - Mama's Meisje blog

collage drip cake donutwall sweet table pinterest voorbeeld idee macarons roze mintgroen - Mama's Meisje blog

Cupcake roze onderdeel taart tafel taarttafel - Mama's Meisje blog

Sweet table dripcake drip cake roze mintgroen macarons toefjes glitter goud voorbeeld meisje sprookjesachtig - Mama's Meisje blog

Een geslaagd feestje!

Wat was het een geslaagd feestje! Een prachtige sweet table, lekkere zoetigheden, de visite vond het ook geslaagd en een hele blije baby die weer een heleboel cadeautjes heeft gekregen. Op naar de zomer, want dan is Suus jarig! Ik heb al een thema in mijn hoofd voor haar sweet table…

collage verjaardagsfeestje met sweet table kinderverjaardag meisje roze mint goud wit ideeën tips decoratie versiering - Mama's Meisje blog

Flatlay foto sweettable sweet table taarttafel taart tafel - Mama's Meisje blog

Sweet Table inspiratie in roze, goud en wit? Kijk dan hier!

Wat vind jij van deze sweet table? En heb je er zelf al eens een gemaakt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence

 

 

 

 

 

Sweet Table tips, inspiratie & linkjes naar shops - Mama's Meisje blog

Sweet Table in roze, mint & goud - Mama's Meisje blog

verjaardag Sweet Table tips, inspiratie & linkjes naar shops - Mama's Meisje blog

Sweet Table met donutwall - Mama's Meisje blog