Toen Suus net geboren was, besloten we de Stokke Newborn Set aan te schaffen. Deze set is zó handig en een musthave op de uitzetlijst! Inmiddels heeft deze namelijk aan een metamorfose ondergaan en nu Linn geboren is, vertel ik jullie hier graag meer over. Ook kregen we van Stokke het Junior Kussen opgestuurd, zodat Suus deze op de Tripp Trapp stoel kon uitproberen. Lees je mee?

Stokke Tripp Trapp stoelen

Tijdens de zwangerschap van Suus kochten we een Stokke Tripp Trapp stoel voor onze kleine meid. Een aankoop waar we nooit spijt van hebben gehad, want vlak na de geboorte gebruikten we ‘m al dagelijks in combinatie met de Stokke Newborn Set. Daarna volgde de Stokke Baby Set en nu zit ze op het Junior Kussen, waarover ik later in het artikel meer vertel! Tijdens de zwangerschap van Niene kregen wij van Stokke een tweede exemplaar van de Tripp Trapp stoel cadeau en inmiddels is deze volop in gebruik. Natuurlijk weer in combinatie met de Newborn Set en tijdens de zwangerschap van Linn ontvingen wij de vernieuwde variant van de Newborn Set, samen met de Soft Mint editie van de Tripp Trapp. Vandaag vertel ik jullie waarom ik dit écht een musthave voor je baby-uitzet vind en wat eraan verbeterd is!

De Stokke Tripp Trapp stoel heeft een (advies)prijs van €199. 

Stokke Newborn Set (op Tripp Trapp stoel) - Mama's Meisje blog

Stokke Newborn Set: geschikt vanaf de geboorte

Net zoals haar grote zussen, heeft ook Linn vaak een onrustig moment of huiluurtje rond etenstijd. Suus en Niene hebben dan ook al een drukke dag achter de rug, want spelen kost energie. Daarnaast moet er natuurlijk eten gekookt worden en dat valt dan allemaal samen, waardoor deze mama handen tekort komt. Ik vind het dan ideaal om Linn in de Newborn Set te zetten. Ze kan mooi rond kijken, is er erg tevreden in en ik kan verder met eten koken, waarna we met zijn vijven aan tafel zitten tijdens de maaltijd. De Newborn Set is geschikt vanaf de geboorte tot 9 kg, al hebben wij Linn er voor het eerst rond een week of vijf in gezet. Ik merk dat Linn echt behoefte heeft aan contact en er heel rustig van wordt als ze bij gezinsmomenten betrokken wordt. Leg ik haar tijdens onze warme maaltijd in de box, dan zet ze het standaard op een schreeuwen. In de Newborn Set van Stokke zit ze comfortabel, veilig en is ze vrolijk aan het lachen en geluidjes maken. Blije baby, blije familie!

De Stokke Tripp Trapp Newborn Set heeft een (advies)prijs van €99.

De nieuwe newbornset van Stokke 2 standen - Mama's Meisje blog

Eerste hapjes voor Linn

Het duurt nog een paar maanden, maar dan mogen we beginnen met de eerste hapjes voor Linn. De Stokke Newborn Set heeft een ideale hoogte, dus geef ik haar de hapjes straks in de Newborn Set. Net zoals bij Suus en Niene, want dat hebben we destijds natuurlijk ook zo gedaan. Het enige verschil is dat we nu gebruik maken van de vernieuwde variant van de Newborn Set. De meeste eigenschappen zijn nauwelijks veranderd. De Newborn Set is veilig, omdat er een vijfpuntsgordel op zit, zodat je kleintje er niet per ongeluk uit kan vallen. Ook heeft de set handige indicatoren, waardoor je kunt controleren of deze op de juiste manier bevestigd is op de Tripp Trapp stoel. De hoes is uitwasbaar en lekker zacht en comfortabel. Het grote en in mijn ogen ideale verschil is dat je de zitpositie van de nieuwe Newborn Set met één hand kunt aanpassen: er zitten namelijk twee standen op. Ook zie je dat de onderkant van de Newborn Set anders is vormgegeven dan de oude variant: door extra ventilatie is er een optimale luchtstroom. Wij ontvingen de Newborn Set in de kleur ‘Grey’, maar deze is ook verkrijgbaar in de kleur ‘Coral Confetti’. Deze past op alle Tripp Trapp stoelen die zijn geproduceerd na mei 2003. De Newborn Set is wel prijzig, maar je kunt ‘m (net zoals wij hebben gedaan) gebruiken voor meerdere kindjes. Wij zijn er onwijs tevreden over en daarom zou ik de Stokke Newborn Set aan iedere (soon to be) mama en papa aanraden!

Stokke Junior Kussen voor Suus

Van Stokke kregen we voor Suus het Junior Kussen toegestuurd om te proberen. Suus is nogal beweeglijk, maar zit sinds een paar maanden zonder riempje op de stoel. Het huidige kussen hebben we nu vervangen voor het Junior Kussen in de kleur Slate Twill. Dit kussen geeft de stoel een wat meer volwassen uitstraling en aangezien ik het interieur in huis stukje bij beetje aan het veranderen ben, past dit kussen er helemaal bij! De Junior Kussens passen op iedere Tripp Trapp stoel van Stokke en is ook verkrijgbaar in de kleur Jade Twill. De stof is geweven waardoor Suus er stevig op zit en niet weg kan glijden als ze een legging of gladde broek aan heeft. De binnenkant van het Junior Kussen heeft een antisliplaag, waardoor het kussen goed op zijn plek blijft. Het kussen wordt om de zitting van de stoel bevestigd met een rits, waarbij het dikke gedeelte vanzelfsprekend op het zitgedeelte wordt geplaatst. Dit ging vrij makkelijk en staat ook netjes qua afwerking. Natuurlijk knoeit Suus ook wel eens tijdens het eten, maar gelukkig kan deze hoes worden uitgewassen. Wel even de binnenvoering eruit halen, dan kan de hoes gewoon op 40 graden gewassen worden in de wasmachine. Suus zit er heerlijk op tijdens het eten en wij zijn tevreden over het gebruik én de nieuwe look!

stokke newborn set en junior kussen1

img 2944

Het Junior Kussen heeft een (advies)prijs van €44. 

Staat er bij jou aan tafel een Tripp Trapp stoel? En heb je ervaring met het gebruik van de Newborn Set? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram 

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking