Ein-de-lijk is het zover: ik kan jullie de mooie nieuwe kamer van Suus laten zien! Een combinatie van stoer en schattig, je ziet het eindresultaat in de roomtour!

Een nieuwe slaapkamer voor de grote zus

Jullie hebben op social media en in de update van enkele weken geleden al een aantal sneak peeks gekregen. Allereerst deelde ik een moodboard, waarop al goed te zien was in welke stijl ik de nieuwe kamer van Suus wilde inrichten. Het is een beetje gek om dit over je eigen project te zeggen, maar ik ben mega trots op het resultaat: het is precies geworden zoals ik het van te voren had bedacht! Kijk je mee?

Witte meubels en veel roze

SAM 4627

Ik heb dagen moeten wachten tot het eindelijk licht genoeg was om mooie foto’s te maken. Deze foto’s zijn tegen het licht in gemaakt, dus het lijkt nog best donker. Doordat de kamer maar één raam heeft, heb ik voor lichte kleuren gekozen. Lichtroze muren (de kleur die erop zit is Lelie van Gamma ID), een lichte vloer en vooral witte meubels. Hierdoor lijkt de kamer erg ruim, alleen staat nu het ledikant er nog tijdelijk in. Suus slaapt namelijk nog niet in haar nieuwe bed.

Kledingkast van Ikea

SAM 4634

Eerst twijfelden we nog om een tweedehands babykamer op de kop te tikken, maar ik ben blij dat we dat uiteindelijk niet gedaan hebben. We kochten een PAX-kast bij Ikea. Nu misschien wat groot, maar Suus blijft natuurlijk niet klein. Daardoor kan deze kast gewoon blijven staan en kunnen we de indeling nog een beetje aanpassen als ze straks een lange puber is (waar ik écht nog niet aan moet denken). Naast de kledingkast wil ik nog een open kast van Ikea (KALLAX serie) neerzetten met 2 vakken. Hier kunnen de boekjes dan in en de camera van de babyfoon kan er bovenop staan. Die staat nu nog op 2 opbergdozen zodat we Suus in beeld hebben als ze slaapt. Het wandrek met de canvaskaarten valt een klein beetje weg achter het gordijn. Dit is zo’n typische aankoop waar ik super enthousiast over ben, maar ruimte-technisch eigenlijk niet helemaal kon… Ach, kan best zo toch?

Een meegroeibed bezaaid met knuffels

SAM 4629

Het meegroeibed kocht ik ook bij Ikea. De dekbedhoes is van Kwantum, daar kocht ik ook het peuterkussen. De kist aan het voeteneind van het bed is beschilderd in de stijl van het geboortekaartje van Suus. Deze kreeg ik kado van mijn vriendinnen toen Suus werd geboren en staat echt prachtig op haar nieuwe kamer! De kist is gemaakt door Jessika’s Atelier.

Roomtour Suus meidenkamer

Het wandrekje is van Action, verkrijgbaar in meerdere kleuren! De knuffels op het bed zijn o.a. van Zeeman en AliExpress. De grote Nijntje kreeg ik tijdens de zwangerschap van Suus kado. Aanstaande maandag komt er een shoplog online, waarin ik laat zien welke accessoires ik bij AliExpress kocht en hoe je ze zelf kan vinden!

Pronkstuk: gepimpte commode en stippenbehang

SAM 4635

Op deze muur ben ik echt totaal verliefd. Het behang is afkomstig van Kwantum, de kapstok is van Xenos. De commode kocht ik tweedehands via een verkoophoek en schilderde ik in een mintgrijze kleur (119 L/LN.02.77 van Flexa). Het houten wandbord met het hertje erop kreeg ik eens via de blog en staat echt leuk op die muur!

Roomtour Suus meidenkamer1

Aan de houten kapstok hangen allerlei accessoires zoals een muziekdoosje (Baby’s Only), dromenvanger (Action), fotocamera (AliExpress) en een gehaakte slak (kreeg ik bij mijn eerste Echte Post Is Cool pakket!). De mini lightbox en de waskussenhoes zijn van Zeeman, het commodemandje van Ikea en de mand waar de knuffels in zitten kocht ik bij Wibra! In de vensterbank staan accessoires afkomstig van AliExpress, maandag vertel ik daar meer over.

Wat vind jij van de nieuwe kamer van Suus? Ben erg benieuwd naar jullie reacties in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin