Als je me ergens voor wakker kunt maken ’s nachts, dan is het wel voor carpaccio. Ik verwerkte het in een lekkere salade en deel vandaag het recept op de blog! Lees je mee?

Een gezonde lunchtip

Ik ben serieus bezig met afvallen en daarom besloot ik een salade als gezonde lunch te maken. Als ik ergens dol op ben, dan is het wel op carpaccio. Het was dus helemaal geen straf om dit in een salade te verwerken en ik gaf er nog een extra bijzondere twist aan! Hieronder deel ik het recept aan de hand van foto’s, zodat ook jij gebruik kan maken van deze gezonde lunchtip!

Carpaccio salade: het recept

Omdat ik met een schema werk tijdens mijn strijd tegen de kilo’s, nam ik naast de salade een broodje. Ik besloot een gedeelte van de salade op het broodje te doen. Hiervoor sneed ik het broodje open en besmeerde dit met een theelepel mosterd-dille dressing. Vervolgens belegde ik dit met twee handjes rucola melange. Daar bovenop legde ik plakjes komkommer.

Ik legde de helft van de carpaccio op het broodje en strooide hier pijnboompitten, een theelepel mosterd-dille dressing en Parmezaanse kaas overheen.

Omdat ik ingrediënten over had, besloot ik daar een heerlijke salade on the side van te maken. Ik had nog een zakje knoflook/ui croutons in huis, deze heb ik over de salade gestrooid. Dat gaf een speciale twist en het was heerlijk! Het enige dat ik nog miste, waren zongedroogde tomaatjes. Volgende keer beter!

Cote 100%

Via de reacties na de vorige blog heb ik wat leuke salade-ideeën gekregen. De salade met gegrilde groenten, champignons en kipfilet lijkt me lekker! Ook de variant met couscous, feta en avocado ga ik uitproberen!

Eet jij wel eens een salade als lunch? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin

 

 

 

 

 

we are having a baby girl 6