Naast het moederschap ben ik ook nog gewoon mezelf en vind ik het erg leuk om bezig te zijn met beauty. Daarom schreef ik een artikel waarin ik vertel hoe mijn beautyroutine eruit ziet en welke producten ik gebruik! Lees je mee?

Lekker tutten met haar en make-up

Iedere vrouw is anders, maar sinds de komst van de kinderen is er voor mij weinig veranderd als het op mijn uiterlijke verzorging aankomt. Nog steeds smeer ik dagelijks make-up op m’n bakkes en probeer ik van alles uit met mijn haar, pyjamadagen uitgezonderd. Ik vind het heerlijk om lekker te tutten met haar en make-up en daarom besteed ik ook regelmatig aandacht aan dit onderwerp op mijn blog! Mama’s Meisje is niet voor niets dé blog voor Mama’s die het Meisje in zichzelf niet vergeten. Dat doet iedereen op haar eigen manier en voor mij houdt dat dus in: genieten van allerlei crèmes, smeersels en beautyproducten! Ik zette mijn routine op een rijtje en vertel welke producten mijn lievelings zijn :D

Reinigen als goede start

In mijn puberjaren was ik gezegend met een nogal onrustige huid. Ik kon niet echt spreken van acné, maar ik had regelmatig last van puistjes en onzuiverheden. Helaas is dit niet veranderd nu ik the big 30 heb aangetikt, mijn huid gedraagt zich (in mindere mate) nog erg jeugdig. Gelukkig heb ik door de jaren heen een schare producten ontdekt die erg fijn zijn voor mijn huid. Ook weet ik dat reinigen key is als het om een stralende huid gaat. Daarom begin ik ’s morgens na het opstaan met het schoonmaken van mijn huid. Hiervoor gebruik ik als eerst een reinigingsmelk, meestal van Hema of Biocura (Aldi). Daarna gebruik ik een tonic, deze keer van Zarqa, maar soms ook van Kruidvat of Biocura. Als dagverzorging gebruik ik Brilliant Touch van Hannah, maar een klein maandje geleden kreeg ik van La Roche Posay de Effeclar DUO+, een dagcrème met een tintje die helpt tegen onzuiverheden. Sindsdien is dat mijn favoriet op dagen dat ik niet ‘vol in de make-up‘ wil of hoef. Ik wissel dus regelmatig tussen deze producten! Ik scrub mijn gezicht zo’n 2 keer per week met scrub van de Hema.

img 8021

Welke make-up gebruik ik?

Indien ik alleen dagcrème heb aangebracht, gebruik ik foundation van Catrice. Ik las deze review op de blog van Cynthia.nl en besloot de 24H Made To Stay eens te proberen. Sindsdien ben ik om en zó blij dat ik deze tip tegenkwam! De foundation is low budget maar dat is zeker niet te merken aan het product. Hiervoor gebruikte ik True Match van L’oreal, die is bijna drie keer zo duur en dekt veel minder mooi af. Wanneer ik de getinte dagcrème van La Roche Posay heb gebruikt, sla ik de foundation over. Ik maak mijn ogen op met mascara, ook van Catrice en wel de Allround 010 Blackest Black Waterproof Mascara. Dit is al jaren mijn favoriet en wel omdat het één van de weinige mascara’s is die nog zo’n lekker ouderwets borsteltje hebben. Ik ben dan wel gek op make-up, het aanbrengen vind ik erg lastig met die plastic ondingen die je tegenwoordig veel ziet. Old skool dus, nu maar hopen dat deze nooit uit het assortiment wordt gehaald ;) Na de mascara poeder ik de boel af met Rimmel London Stay Matte. Soms gebruik ik oogschaduw, niet dagelijks maar bij feestjes of als ik er zin in heb wanneer ik de deur uit ga. Ik heb verschillende pallettes in mijn stash, zoals van Catrice (joh, ben je fan ofzo?) en van Makeup Revolution. Daarnaast heb ik ook nog losse kleuren van allerlei merken. Ik leef me echter amper uit en gebruik bijna altijd dezelfde combinaties… Iets met tijdgebrek.

img 8023

Mijn dunne en futloze haar

Had ik tijdens de zwangerschappen een volle bos glanzend haar op mijn hoofd, de ontzwangerfase mag mij gestolen worden. Het is één en al haaruitval, all day every day en ik sta ervan te kijken dat ik überhaupt nog haar op mijn hoofd heb. Ik gebruik als shampoo normaal gesproken Andrelon voor iedere dag, maar vorige week kreeg ik een pakket met de producten van Aveda Invati. Deze lijn, die bedoeld is om haaruitval tegen te gaan en je haar dikker en voller te maken, ben ik momenteel nog volop aan het testen. Ik zal jullie binnenkort in een review laten weten hoe mijn ervaring hiermee is! Na het douchen gebruik ik een leave in conditioner van Fuente, namelijk de Silk and Shine. Dit verzorgt mijn haar zonder het te verzwaren of vet te maken. Ik douche altijd ’s avonds voordat ik naar bed ga, dat doe ik bewust zodat ik mijn haar niet hoef te föhnen. Meestal maak ik een knoet of staart, omdat ik nu nog zoveel last heb van haaruitval. Omdat mijn haar zo dun is, droogt het heel snel op en kan ik het de volgende dag uitborstelen en stylen. Dit doe ik met Twisting Curl van Fuente en vervolgens gebruik ik haarlak van Syoss. Klaar is Kaatje!

img 8024

Huidverzorging en parfum

Ik ben gek op smeersels en zodoende heb ik een hele voorraad in de badkamerkast staan. Mijn all time favourite is de Hawaiian Tropic Lime Coolada After Sun Moisturizer. Deze ontdekte ik tijdens een vakantie op de Antillen en sindsdien scharrel ik steeds weer een nieuw voorraadje op via familie of vrienden die er naartoe gaan. Hoewel deze topper moeilijk te evenaren is, vind ik de Body Butters van The Body Shop to die for. Deze zijn super voedend en dat is net wat mijn huid nodig heeft. Bijkomend voordeel: er zijn regelmatig nieuwe varianten, dus ik kan lekker afwisselen. Tevens vind ik de Lipikar van La Roche Posay geweldig. Ook deze staat in mijn badkamerkastje en kan ik ook gebruiken voor de kinderen. Ik wissel dus lekker af ;) Onder de douche gebruik ik Sanex douchecrème, showerfoam van Rituals en bodyscrub van allerlei merken. Wat parfum betreft, heb ik een aantal heerlijke geuren in het assortiment. Mijn favorieten zijn Jungle van Kenzo en La Vie Est Belle van Lancôme. Verder staat er Ma Vie van Boss, Lady Million van Paco Rabanne en Flora van Gucci. Tijdens mijn zwangerschap heb ik tijdens een aanval van nesteldrang een heleboel eau de toilette weggegooid. Ik gebruik alleen nog parfum, die wel duurder is in prijs maar de geur blijft zoveel beter hangen!

img 8026

img 8027

Handen, voeten en lipverzorging

Als puntje op de i vind ik het erg belangrijk om mijn handen en voeten goed te verzorgen. Ik draag niet altijd nagellak, maar probeer wel regelmatig gebruik te maken van mijn Pink Gellac set. Ik schreef daar eerder een review over, misschien vind je het leuk om die te lezen.  Ook laat ik soms mijn nagels doen door de pedicure, die CND Shellac gebruikt. Dit heb ik in het voorjaar en de zomer ook op mijn voeten. Ik ga iedere 4 á 6 weken naar de pedicure, afhankelijk van het seizoen. In het verleden heb ik voetproblemen gehad, maar sinds ik naar de pedicure ga, is dit gelukkig niet meer het geval. Ik gebruik DadiOil om mijn nagels en nagelriemen te voeden en te verzorgen en daarnaast handcrèmes van onder andere Naïf, The Body Shop en Rituals. Naast deze verzorging voor handen en voeten gebruik ik regelmatig de All Purpose Cream van CurAloë om wondjes en droge plekjes mee in te smeren. Deze crème bevat aloë vera en tijdens een van mijn vakanties naar Curaçao ben ik op hun plantage geweest. Ook de lippenbalsem gebruik ik van dit merk. Ik gebruik wel eens lipgloss of lippenstift, maar dit is occasionally. Het is een hele opsomming geworden, maar ik ben nu al nieuwsgierig naar jullie routines en favourites!

img 8028 1

Hoe ziet jouw beautyroutine eruit? En welke producten staan in jouw top 10? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin