Het lijkt soms net of ik mijn dochter Pokon te eten geef: ze groeit zo hard! Had ik dus weer het genoegen (ahum) om haar kast uit te ruimen: maat 68 eruit, maat 74 erin. En jullie mogen met me meekijken!

Kijkje in de babykamer

Ik heb een kort filmpje opgenomen, allereerst een blik in het kamertje van Suus!

Babykleertjes shoppen

Ik ben vast niet de enige mama die nogal shopverslaafd is als het om babykleertjes gaat. Meestal zijn die opruimmomenten wel een eye-opener: heeft ze dit echt maar één keer aangehad? Oh, dat ene shirtje, helemaal nooit! Oeps! Die gedachten gingen wel even door mijn hoofd toen ik alle stapels in de kast langs ging. Nouja, beter verwend dan verwaarloosd zullen we maar zeggen… ;)

SAM 1884

De kast NA het opruimen :)

Verschillen in maat per kledingmerk

Wat me op het volgende punt brengt, want ik zei wel heel mooi, maat 68 eruit en maat 74 erin. Maar herkennen jullie het verschil in maatvoering per merk? Het ene merk valt enorm groot en wijd uit, terwijl het andere wel een maatje kleiner lijkt dan wat er in het label staat. Dus heb ik een shirtje genomen wat haar nu iets te ruim zit. Alles wat even groot of groter was, ging terug in de kast. Alles wat ik eruit haalde, heb ik even geparkeerd op de commode. Ik had een emmer sop mee, kon ik gelijk de kast even schoonmaken van binnen. En ik heb bakken van de Action, superhandig, want daar doe ik alle ’te kleine’ kleding in, samen met een geurbuiltje van Robijn. Ik had nog een hele mooie winterjas in maat 68 van Tumble ’n Dry in de kast hangen. Die heeft ze welgeteld één keer aangehad… Shame on me!

[easy-image-collage id=7764]

Inrichting kast met babykleertjes

Aan de rechterkant hangen kleertjes die ze nu past. Links hangen de grotere maten. Ik heb heel veel kleding van mijn zusje te leen gekregen. Dit is van ons nichtje. Onderin de kast heb ik daar ruimte voor vrijgemaakt, daar liggen veel kleren in maat 92 tot 110. Ook heb ik een bepaalde volgorde in de indeling van het leggedeelte. Op de bovenste plank ligt 80 wat vrij klein uitvalt. Op de middelste 2 planken ligt 74 dat kleiner valt, dus dit past ze nu. En onderin ligt ook maat 80, maar dat valt allemaal wat groter. Omdat er namelijk zoveel verschil is per merk en ik toch ruimte zat heb, leg ik het allemaal wel vast in de kast. Eigenlijk om te voorkomen dat ik kleding ‘vergeet’ aan te doen en ook zodat ik niet onnodig meer bij ga kopen van een maat die ze nog krijgt ;) Kwestie van zelfbescherming dus! In de commode liggen rompers, pyjama’s en sokken/accessoires. Ook daar heb ik de grotere maten vast in de onderste la gelegd. Zo houd ik mooi overzicht van wat ik al heb!

SAM 1883

Conclusie: er mag geshopt worden!

Zo, alles is weer op orde, de grote maten liggen in de kast en de kleine kleertjes zijn opgeruimd in de bak! Er gaat ook weer een tasje met kleding terug naar mijn zusje. Ik dacht dat ik heel veel kleding voor Suus had, maar het viel mee: ze kon wel wat meer gebruiken. Daarom heb ik bij Primark al wat leuke items gekocht, zoals je vorige week in de shoplog kon zien!

Hoe pak jij het aan met de kledingkast van jouw mini? Herken je het verschil in maten? Wat vind je van deze post? Laat het weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin