Gooi jij je handdoekje dit jaar ook uit aan de Côte de Jardin? Staat er een enkeltje Gardenia op de planning en blijft de sleurheut gestald in Hintergarten? Ik kan je de hand schudden! Geen Instaproof vakantiebestemmingen dit jaar, maar een heuse staycation. Hoewel we onze vakantie dit jaar dus thuis doorbrengen, wil ik wel graag proberen het ultieme vakantiegevoel te ervaren. Daarom verzamelde ik de leukste tips voor de thuisblijvers om onze kidsproof staycation tot een succes te maken! Ook bij slecht weer ;) Lees je mee?

Kidsproof staycation

Playa del Achtertuin, Rundhausen, Tuinesië: er zijn verschillende manieren om aan te geven dat je dit jaar je vakantie gewoon thuis viert. Een hipper woord is een staycation: thuisblijven dus! Omdat het even niet anders kan of omdat je helemaal geen behoefte hebt om je fijne huis te verruilen voor een appartement aan de Spaanse kust of een camping in Normandië. Aangezien wij ons dit jaar storten op de grote tuinverbouwing en er daarom géén budget overblijft voor een zonnig tripje, ging ik op zoek naar leuke tips en ideeën om (bij benadering) toch dat fijne vakantiegevoel te ervaren. Omdat de kinderen dit jaar óók thuisblijven (ja, echt!) en we ze dus een paar weken achtereen mogen vermaken, verzamelde ik een heleboel kidsproof staycation inspiratie van collega bloggers!

Kidsproof staycation Tips voor de thuisblijvers (incl. gratis & low budget uitjes!) - Mama's Meisje blog

Low budget dagjes uit

Hoewel zo’n kidsproof staycation zich hoofdzakelijk in en rondom huis afspeelt, is het ook erg gezellig om een dagje uit te gaan. Het liefst voor een vriendelijk prijsje, of nog beter: gratis! Inmiddels heb ik al een flinke stapel ‘Dagje Uit’ munten van Jumbo gespaard. Deze munten geven aantrekkelijke kortingen op een heleboel, meestal prijzige, uitjes in Nederland. De moeite waard om eens op te zoeken welk uitje op jouw wensenlijstje staat! Wij willen in de (na)zomer een bezoekje brengen aan dierentuin Burgers’ Zoo en dat is bij het inzetten van deze munten echt een stuk goedkoper. Maar er zijn ook een heleboel andere gratis en low budget dagjes uit! Zo vind je op de blog van Boost Your Kids een lijstje met de 10 leukste low budget en/of gratis uitjes, waar hele toffe tips in staan zonder dat je gelijk €100 kwijt bent aan entree. Zelf heb ik een lijstje gemaakt met low budget en gratis uitjes die we in onze buurt graag willen doen in de zomer. Zo gaan we weer aardbeien plukken in Manderveen, ijs eten en spelen bij Landgoed Kaamps en het kabouterpad lopen op de Sallandse Heuvelrug. Maar natuurlijk zijn er in andere delen van het land ook hele leuke low budget uitjes! Speelbos ’t Laer in Laren is helemaal gratis, zoals je op de blog van Lekker Plan leest. Dat geldt ook voor natuurspeelplaats Woeste Willem in Deventer en de Ulebelt, ook in Deventer. Woon je in (de buurt van) Enkhuizen? Op de blog van Een Goed Verhaal staat een super compleet overzicht van uitjes voor kids in Enkhuizen! En ook de leukste uitjes in Hoorn vind je er terug!

Tip voor de zomervakantie low budget goedkoop budgetproof korting uitje met kinderen Jumbo Dagje Uit munten dierentuin - Mama's Meisje blog

Tip voor de zomervakantie Twente Aardbeien plukken pluktuin Manderveense Aardbei - Mama's Meisje blog

Vermaak in de tuin

Bij mooi weer kan het zo simpel zijn: gooi de achterdeur open en de kids vermaken zich wel in de tuin! Een kidsproof staycation done easy… Zo gaat dat hier meestal wel, want mijn peuter is al tevreden met water en een gieter. Om toch net even iets meer variatie en spel te bieden, verzamelde ik 9 waterspelletjes inclusief low budget Action-tips. Deze spelletjes staan garant voor vermaak in de tuin! Mamaliefde zette originele vragen en opdrachten op een rijtje zodat je voor kinderen van iedere leeftijd een avontuurlijke speurtocht in elkaar kunt zetten. Ik zie ons al schatzoeken in de tuin! Daarover gesproken: Thuisleven deelt een leuke knutseltip om te maken met de schatten uit de natuur! Maar een echt compleet overzicht staat op de blog van Pinkpress, met maar liefst 60 tips om de zomervakantie te overleven!

Kidsproof staycation tips voor de thuisblijvers stoepkrijten buitenspelen spelen spelletjes ideeën - Mama's Meisje blog

Slecht weer

Als we aan zomervakantie denken, dan denken we natuurlijk aan volop zon. Helaas is het weer in Nederland behoorlijk onvoorspelbaar en hebben we ook regelmatig dagen waarop het met bakken uit de lucht komt. Gelukkig kunnen we ons tijdens een kidsproof staycation ook prima binnenshuis vermaken dankzij de vele tips van een heleboel bloggers! Lotus Writings schreef over 7 leuke activiteiten om te doen met je peuter als het regent. Vooral kleien staat hier hoog in het favorietenlijstje! Een creatief idee van Food Fröbel Fun is het maken van een schaaltje van strijkkralen. Op de blog van Vaker Vrolijk staat een lijst met 50 geweldige tips om te doen als het regent. Daar zitten hele originele ideeën tussen die óók leuk zijn om te doen met je kids! Zijn we het thuis helemaal zat? Dan kunnen we bij slecht weer terecht bij Hof van Eckberge in Eibergen! Hoewel dat ook een aanrader is vanwege de grote buitenspeeltuin, kun je hier bij regen ook terecht met de kids.

Niet op vakantie thuisblijven geen zomervakantie tips ideeën om kinderen te vermaken - Mama's Meisje blog

Staycation

Wat te doen als je niet op vakantie gaat? Met zoveel handige tips om je kidsproof staycation tot een succes te maken, kan het niet anders dan slagen! Tot nu toe heb ik vooral tips aangehaald die gericht zijn op de kinderen, maar vergeet ook vooral jezelf niet! Op de blog van voormijnkleintje.nl staat een fijn lijstje om de staycation ook voor jezelf leuk te maken. Want zes weken thuis is lang voor de kinderen, maar óók voor de moeders ;)

Tip voor de zomervakantie Twente bij de boer kijken kijkje landgoed Kaamps Deurningen uitje met kinderen gratis - Mama's Meisje blog

Welke tip vind jij onmisbaar om een kidsproof staycation tot een succes te maken? En welk gratis of low budget uitje zit er bij jou in de buurt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Bron: keuken, stoepkrijten