Bultjes, onzuiverheden en pigmentvlekken: check! Na mijn derde zwangerschap kon ik ze allemaal afvinken en ik wilde er graag iets aan doen. Daarom vroeg ik via mijn stories om tips en kreeg daar een geweldige die ik heel graag weer met mijn lezers deel. Een echte budgettip, want dankzij SPROET vond ik gratis huidverzorgingsadvies en is mijn huid enorm verbeterd! Lees maar mee!

Onrustige huid na zwangerschap

Negen maanden op, negen maanden af… Ik heb al enkele keren geschreven over het leed dat ‘ontzwangeren‘ heet en na de derde zwangerschap vond ik het flink tegenvallen. Nu Linn bijna anderhalf jaar is, heb ik eindelijk het gevoel weer helemaal mezelf te zijn. Een aantal mankementjes zijn nog steeds niet verdwenen, zoals de vervelende bekkenklachten en die mijn beweegdoelen en de weg naar een gezond gewicht beïnvloeden. Maar je kwam hier om te lezen over de huid, dus ik zal niet verder afdwalen. Na drie zwangerschappen is mijn huid compléét anders dan voor die tijd… Ik heb pigmentvlekken gekregen tijdens de zwangerschap die bij het minste zonnestraaltje weer lekker ‘oplichten’. Verder merkte ik deze keer veel verschil ten opzichte van de vorige keren. Na de vorige twee zwangerschappen herstelde mijn huid na verloop van tijd wel weer: van onrustig en onzuiver naar redelijk rustig en zoals ik gewend was. Nou, dat herstel was na de geboorte van Linn in geen velden of wegen te bekennen. Ik suste mezelf steeds, “nog even geduld hebben, het komt vanzelf goed“, maar dat kwam het niet. Inmiddels waren we een jaar verder en was ik er klaar mee. Na de zoveelste bultjesuitslag op mijn wangen en vervelende roodheid die opspeelde, besloot ik via Instagram in mijn stories om tips te vragen. De naam SPROET werd meermaals genoemd, dus ik ging op onderzoek uit. Had geen idee wat het was: een cosmeticalijn die ik nog niet kende? Niets bleek minder waar: het gaat hier om een hele waardevolle website én Instagrampagina met gratis huidverzorgingsadvies die ik compleet heb uitgeplozen en die mij enorm geholpen hebben. Gratis en voor niets. En voordat ik verder vertel, wil ik even benadrukken dat ik deze tip puur uit eigen en oprecht enthousiasme met je deel. Géén spon of samenwerking dus!

Budgettip Gratis huidverzorgingsadvies van SPROET - Mama's Meisje blog

SPROET: gratis en deskundig huidadvies

SPROET is een platform waar je terecht kunt voor gratis en deskundig huidadvies. Tot nu toe ging er bij mij al een alarmbelletje af bij het woord huidadvies, want je kent dat misschien wel: boek je ergens een gezichtsbehandeling en dan wordt je zowat een hele productlijn ‘aangesmeerd’. Of je koopt een potje dagcrème van wat een betrouwbaar merk lijkt; huidverzorgingsproducten zijn immers hun specialiteit. Maar vaak zitten hier commerciële doeleinden achter en is de inhoud helemaal niet altijd het beste voor je huid. Het gezicht achter SPROET is Luus van Eck en zij is afgestudeerd als huidtherapeute. Zij is SPROET begonnen vanuit een missie om mensen met huidproblemen te helpen. Ze is dus niet gebonden aan één merk of iets dergelijks. Daarom kwam haar website, Instagrampagina en de informatie die zij deelt al heel snel als betrouwbaar op mij over. Ze windt er ook geen doekjes om: als volger kun je bijvoorbeeld een cosmeticaproduct door haar laten checken en eens in de zoveel tijd deelt ze dan de uitslag in stories. Er is geen twijfel over mogelijk: in de cosmeticaschappen is heel veel zooi te vinden. Maar hoe kan ik daar als leek nu een goede keuze uit maken die het wél gaat doen voor mijn huid? Nou, schenk jezelf een kop thee is, start je computer op en prepare voor een avondje lezen, kijken en vergelijken. Zo pakte ik het in ieder geval wel aan om wegwijs te worden in het waardevolle en gratis huidverzorgingsadvies!

huidadvies voor onrustige huid na zwangerschap - Mama's Meisje blog

Nieuwe routine mét resultaat!

Via mijn smartphone had ik al wat posts en highlights op het Instagramaccount van SPROET gelezen, maar voor de website dook ik achter mijn laptop. Zo kon ik verschillende schermen openen en informatie opzoeken. Ik had op dat moment namelijk een onrustige huid, een vette huid en een huid met pigmentvlekken. Daarnaast is ‘budget’ my middel name en wilde ik dus het liefst producten selecteren die niet alleen zacht zijn voor mijn huid, maar ook voor mijn portemonnee. Onder het kopje ‘productadvies’ vond ik alle informatie die ik nodig had. Hier staan namelijk per huidprobleem gratis productadviezen en helemaal onderaan is ook een budgetproof advies te vinden. Wat een eyeopeners! Ik dacht dat ik heel goed bezig was door mijn huid twee keer per week te scrubben, maar niets is minder waar. Ook gebruikte ik producten die mijn huid alleen maar irriteren en het probleem in stand houden. Ik besloot mijn hele huidroutine om te gooien, bestelde nieuwe huidverzorgingsproducten en ging aan de slag. De producten die ik nu gebruik, zijn:

  • Micellair water van Garnier, de roze fles voor de gevoelige huid
  • Olaz 7 in 1 parfumvrije dagcrème (gebruik ik ook voor de nacht)
  • Biodermal zonnecrème voor de gevoelige huid (SPF50+)
  • Exfoliant van Paula’s Choise (2% BHA gel exfoliant)

Ik heb het voor de volledigheid even teruggezocht, maar ik heb alle producten halverwege juni besteld en ben toen direct gestart. We zijn nu ruim 4 maanden verder en ik ben zó blij met het resultaat! Mijn huid is veel rustiger geworden, straalt meer en van roodheid en onzuiverheden is bijna niets meer te bekennen. Voor de pigmentvlekken heb ik een andere exfoliant besteld, deze ga ik binnenkort gebruiken maar ik wilde mijn huid eerst minder onrustig hebben omdat ik las dat het anders naar binnen kan slaan (met onderhuidse puisten als gevolg). De volgende stap is om ook mijn make-up te checken, maar als ik nu al kijk naar het verschil dan ben ik ontzettend blij dat ik SPROET dankzij meerdere tips heb ontdekt. Op de website vind je hele diverse en nuttige informatie, dus als jij of iemand in je omgeving een huidprobleem heeft, zou ik je zeker aanraden om eens een kijkje te nemen.

Aan welk huidprobleem zou jij iets willen doen? En kende jij het gratis huidverzorgingsadvies van SPROET al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1