Tijdens de vorige zwangerschap had ik er al last van, maar sinds een paar weken weet ik dat het me ook deze zwangerschap niet bespaard blijft: een droge, trekkerige huid. Ik mocht de producten van Urtekram uitproberen en vertel vandaag wat mijn ervaringen zijn!

Urtekram: milde verzorging voor de gevoelige huid

Urtekram, ik had er nog niet eerder van gehoord. Het is een Deens merk met producten voor zowel volwassenen als kinderen. Alle producten zijn organic gecertificeerd, samengesteld met natuurlijke ingrediënten en daarnaast ook vegan en dierproefvrij. Vrij van chemische middeltjes dus, precies daarom wilde ik het graag eens proberen. Tijdens de zwangerschap van Suus had ik pas vrij laat deze klachten, maar vervelend is het zeker. Een droge, trekkerige huid die snel geïrriteerd is. Zal de milde verzorging van Urtekram uitkomst bieden?

SAM 4149

Urtekram voor haar en huid

Van het pr-bureau ontving ik een groot pakket met producten. Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd en vertel per product mijn bevindingen:

Urtekram Nourishing shower gel: dit doucheproduct voor de huid bevat o.a. aloë vera, dat bekend staat om haar verzorgde eigenschappen. Op de blauwe verpakking staat ‘shower gel‘, maar voor een gel vind ik de substantie vrij dun. Het glijd makkelijk van je hand met aanbrengen op de huid, dus voorzichtig. De shampoo bevat geen parfum, ruikt neutraal, schuimt licht bij het aanbrengen en laat zich goed verdelen. Ik vind ‘m niet per sé zuinig in gebruik, ik gebruik dezelfde hoeveelheid als van andere shampoo en heb dat ook wel nodig. Het product spoelt makkelijk van de huid. Mijn huid voelt zacht en verzorgd na het wassen. (500 ml voor €8,99)

SAM 4133

Urtekram Nourishing body lotion: De body lotion zit in een pompverpakking, dat vind ik een voordeel vanwege de hygiëne. De lotion is vrij dik (meer zoals een crème) en ruikt wederom neutraal. De lotion bevat aloë vera, shea butter, olijf- en abrikozenpittenolie. Als ik de lotion aanbreng op mijn huid duurt het vrij lang voordat de lotion is uitgesmeerd. Mijn huid wordt helemaal wit en ik moet vrij lang smeren voordat dit witte weg is. Daarna trekt de lotion niet gelijk in en heb ik nog een plakkerig laagje op mijn huid. Wanneer ik een volgende keer minder van het product gebruik, trekt het weliswaar sneller in maar voedt het mijn huid niet genoeg. Daardoor voelt mijn huid prikkelig aan en dat is best vervelend. Al met al even zoeken naar de goede balans, daarom ben ik niet zo enthousiast over deze bodylotion. (245 ml voor €7,99)

Urtekram Dry Hair shampoo: Deze shampoo is bedoeld voor droog haar en bevat aloë vera, glycerine en suikerbiet extract.  Daar heb ik deze zwangerschap veel last van. Mijn haar is dan wel iets voller, maar blijft droog aanvoelen: vooral in de punten (nee die zijn niet dood, net bij de kapper geweest ;) ). Ook is mijn hoofdhuid sneller geïrriteerd. De shampoo ruikt naar rozen, maar niet te overdreven. De shampoo is zuinig in gebruik en schuimt licht. Het laat zich goed verdelen in mijn haar en daarna makkelijk uitspoelen. Na gebruik voelt mijn haar zacht, maar niet verzwaard. Duimpje omhoog dus! Ook heb ik minder last van jeuk op mijn hoofdhuid! (250 ml voor €5,74)

SAM 4137

Urtekram Pure Indulgement body lotion: de body lotion ruikt naar rozen, is bedoeld om je huid te voeden en kalmeren en bevat naast aloë vera ook olie afkomstig van allerlei planten zoals geranium en rozen. Ook deze body lotion zit in een hygiënische pompverpakking. Helaas smeert ook deze body lotion niet prettig uit en laat een plaklaagje achter op mijn huid. Over deze body lotion ben ik dus ook niet zo enthousiast. (245 ml voor €8,39)

Ook Suus mocht testen: Urtekram children’s shampoo

Naast de producten die ik mocht testen, zat er ook een shampoo voor Suus in het perspakketje. De Urtekram children’s shampoo Calendula is bedoeld om haar en hoofdhuid van je kindje te wassen. De shampoo bevat o.a. aloë vera, magnoliabast, glycerine, kokosextract en calendula en is nagenoeg geurloos. Bij het aanbrengen valt me op hoe ‘rijk’ deze shampoo voelt: bijna als conditioner. Het schuimt wel maar niet in zoverre dat het in Suus haar ogen komt (het blijft dus netjes op z’n plek). Na in masseren kan ik het heel makkelijk uitspoelen. Dat vind ik een voordeel, omdat haren wassen bij onze dreumes normaal garant staat voor ‘bijna shampoo in je ogen‘ situaties. Suus heeft een vrij makkelijke huid dus ik kan niets zeggen over het effect op haar huid (ze reageert bijna overal goed op!). Maar het is wel een prettig idee dat deze shampoo geen ‘onzin‘ bevat: alleen natuurlijke ingrediënten. Sinds ik een kindje heb, ben ik me daar steeds bewuster van! (250 ml voor €5,99)

SAM 4141

Kende jij de producten van Urtekram al? En let jij op de ingrediënten van producten die je voor jezelf of voor je kindje gebruikt? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin