Babyvoetjes: I love them! Ik vind ze ontzettend schattig en haalde inspiratie van Pinterest om ze te vereeuwigen in de schattigste canvas schilderijtjes! Vandaag laat ik drie leuke ideeën zien om creatief aan de slag te gaan met de voetafdrukjes van je kleintje. Kijk je mee?

Babyvoetjes afdruk maken met verf

Met halloween in 2016 kreeg ik van de kinderopvang de eerste knutsel van Suus mee naar huis. Van een voetafdrukje hadden ze een schattig spookje gemaakt. Zo lief en ik bedacht me dat het ontzettend leuk is om een afdruk van haar kleine babyvoetje te hebben. Nu Niene er is, ben ik eens op zoek gegaan naar meer leuke ideeën om de kleine babyvoetjes te vereeuwigen. Door een afdruk te maken met verf op een canvasdoek, kun je niet alleen voor jezelf (of je kindje, voor later) een leuke herinnering maken, ze doen het ook goed bij opa’s en oma’s, ooms en tantes en noem maar op! Ik zette drie ideeën voor je op een rijtje met een beschrijving van hoe ik het heb aangepakt. Het is vrij simpel, want mijn creativiteit reikt ook niet tot sky high Pinterest level, dus geen ingewikkelde taferelen! Waarom voetjes? Ik heb wel een poging gedaan om een handafdrukje te maken, maar dit is veel moeilijker omdat mijn baby met haar handjes ging knijpen. Een voetafdrukje is makkelijk en snel te maken en je kleintje heeft er geen last van ;) No baby was harmed during the making of this article ;)

img 3375

Benodigdheden

  • Verf: ik gebruikte de kids verf van de Action
  • Canvas doeken: ik gebruikte formaat 20 x 20 cm van Action, per 2 verpakt verkrijgbaar
  • Kwasten en penselen (je hebt dunne penselen nodig!)
  • Potlood
  • Plastic bordje om te mengen
  • Babydoekjes om verf te verwijderen
  • Hydrofiel washandje en doek om voetje na afloop te wassen en af te drogen

img 3682

babyvoetjes afdruk canvas

#1: Tijdlijn of groeimeter met voetjes

Door voetafdrukjes te maken op verschillende leeftijden, kun je een soort ‘tijdlijn‘ of ‘groeimeter‘ creëren. In dit geval begon ik met een voetafdrukje bij 3 maanden. Ik zou dan steeds één jaar later opnieuw een voetafdrukje kunnen maken totdat ik er bijvoorbeeld drie of vier heb. Deze kun je bijvoorbeeld onder elkaar op een muur hangen. Ik vind het een ontzettend leuk idee!

babyvoetjes afdruk canvas1

Ik heb roze gemengd met wit, zodat de kleur tussen felroze en rood in zit. Allereerst heb ik een voetafdruk gemaakt en geprobeerd deze zoveel mogelijk in het midden van de canvas te plaatsen. Daarna heb ik, toen de afdruk droog was, met potlood de naam en het moment van de afdruk opgeschreven. Dit heb ik met een penseel met zwarte verf twee keer overgeschilderd. Het is even een precisiewerkje en het moet goed opgedroogd zijn tussendoor, maar dan is het resultaat erg leuk. Ook heb ik de rand van de canvas met dezelfde kleur geverfd als het voetafdrukje.

img 3714

#2: You are my sunshine

Het tweede kunstwerk wat we maakten is een lief zonnetje, waarbij de zonnestralen voetafdrukjes zijn. In dit geval tekende ik eerst een half rondje met een dun potloodlijntje, zodat ik goed kon bepalen waar de voetafdrukjes moesten komen. Ik maakte drie voetafdrukjes van hetzelfde voetje en tussendoor bracht ik steeds een nieuw laagje verf aan.

babyvoetjes afdruk canvas2

Na het zetten van de voetafdrukjes heb ik het zonnetje (de halve cirkel) drie keer ingekleurd. Daarna heb ik met potlood de tekst “you are my…” opgeschreven en dit met zwarte verf en een penceel twee keer overgeschilderd. Ik ben erg blij met het resultaat:

img 3703

#3: Liefde in een schilderijtje

Het laatste schilderijtje kun je ook op een langwerpig doek maken, maar ik koos voor een vierkantje. Op Pinterest zag ik enkele voorbeelden waarbij de letters LOVE op een doek waren geschilderd, waarbij de O een handafdrukje is en de V twee voetjes. Helaas ging een handafdrukje hier niet lukken, maar de voetafdrukjes zijn erg leuk geworden. Eerst heb ik de letters met het potlood op het doek gezet (dun lijntje), zodat ik kon bepalen waar de voetafdrukjes moesten komen.

babyvoetjes afdruk canvas3

Vervolgens heb ik roze en rood gemengd tot een roze kleur en daarmee de voetafdrukjes gemaakt. Ook heb ik het hartje een roze kleur gegeven. Toen dit goed droog was, heb ik de letters met zwart overgetrokken. Dit moest ik wel twee keer herhalen voor een mooi egaal resultaat. Ik ben er erg blij mee!

img 3707

img 3717

Ik ben heel benieuwd of je nog meer leuke ideetjes hebt! Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Volg je me al op Pinterest?

liefs karin

 

 

 

 

diy knutsel idee afdruk babyvoetjes