Wij bezochten Dierenpark Amersfoort met jonge kinderen en in deze blog deel ik onze ervaring met je. Plus handige tips voor je bezoek én korting op je dierentuinkaartje! Lees je mee?

Perfect uitje voor een studiedag

Afgelopen weekend verbleven wij in een Veluwelodge XL op Recreatiepark De Boshoek. We hadden geluk, want de kinderen waren een dagje extra vrij, waardoor een bezoek aan Dierenpark Amersfoort ideaal te combineren was. Een perfect uitje voor een studiedag: een bezoekje aan de dierentuin! Bijkomend voordeel: het is er op zo’n dag rustiger dan tijdens weekenden en vakanties, dat zorgde ervoor dat wij optimaal hebben genoten! We reden op vrijdagochtend dus eerst naar de dierentuin, die op slechts 20 minuten rijden van ons vakantieverblijf lag. De kinderen waren helemaal in hun nopjes, want dit uitje behoort tot hun favorieten! Wij werden uitgenodigd en gingen, samen met opa en oma, met het hele gezin op pad. In deze blog vertel ik alles over een dagje Dierenpark Amersfoort met jonge kinderen.

Giraffen en zebra - Mama's Meisje blog

Weekendje weg op de Veluwe

Vorig jaar gooide een sneeuwstorm roet in ons weekendje weg op de Veluwe. Zonde, want in deze regio is zoveel te zien en te beleven! Bijvoorbeeld een dagje Dierenpark Amersfoort met jonge kinderen: die van ons zijn ten tijde van schrijven 5 jaar, 4 jaar en 1 jaar. Allemaal in een andere fase en zodoende beleven ze dit dagje ook ieder op hun eigen manier. Voor Linn werd dit de eerste keer dat zij meeging naar de dierentuin. Van de oudste twee weet ik dat ze het geweldig vinden, ik was heel benieuwd naar de reactie van onze dreumes. Dit was voor de oudste twee trouwens de eerste keer in dit dierenpark, ons vorige bezoek was aan Wildlands in Emmen. Dierenpark Amersfoort is wat dat betreft behoorlijk kidsproof ingericht, want er is niet alleen gelegenheid om de dieren te bewonderen: het uitje is ook leerzaam én avontuurlijk! Er wonen zo’n 120 verschillende dierensoorten in Dierenpark Amersfoort en het park is ingericht in verschillende gedeeltes, zoals bijvoorbeeld de Stad der Oudheid (leeuwen, vleermuizen, tijgers, bavianen), de Prairie (prairiehondjes) en het Rijk der Reuzen (olifanten). Bij binnenkomst ontvang je een plattegrond en dankzij de bewegwijzering kun je op pad gaan. Wij gingen kriskras door het Dierenpark, maar ik spotte later ook de Mis Niks Route, voor als je echt niets wilt overslaan!

Speelplekken in de dierentuin - Mama's Meisje blog

Speelplekken in de dierentuin

Waarom een dagje Dierenpark Amersfoort met jonge kinderen wat mij betreft een aanrader is? Dat komt door de manier waarop de kinderen de dieren in hun verblijven kunnen bekijken: dat is al een avontuur op zich! In Dierenpark Amersfoort hoef je niet netjes over de paden te lopen, maar is er volop gelegenheid om te klauteren, glijden, klimmen en varen. Dat geeft de kinderen het gevoel alsof ze midden tussen de dieren staan en dat vonden onze meiden geweldig! Doordat het ook nog lekker rustig was tijdens ons bezoek, hebben ze alles goed kunnen zien. Naast veel dierenverblijven staan borden met een QR-code die je kunt scannen. Daar vind je meer informatie over de betreffende diersoort en dat is voor de mini Freek Vonkjes héél interessant. Ook is er veel speelgelegenheid te vinden, zoals vlakbij restaurant De Boerderij (Het Pretplein). Daar staat een prachtige draaimolen, kun je een ritje maken in mini-trein De Berenboemel en zijn er mini-autootjes. Voor deze dingen kun je muntjes kopen à €1 per stuk. Op het Fonteinplein is een geweldige klim- en klauterspeeltuin te vinden en ook bij de Bosbeek is speelgelegenheid. De afwisseling van dieren bekijken en speelplekken in de dierentuin maakt het tot een gouden combinatie: onze kinderen konden zich lekker uitleven en dat maakte dit uitje extra leuk! Nieuwe is de Kwetterterp, een gebied in de dierentuin dat volledig in het teken staat van de Nederlandse natuur en in het bijzonder de vogels. Daarnaast is er een Dinopark, waar je oog in oog staat met deze oeroude gigantische wezens. Voor de echte durfal is de Klim Alles Route een aanrader: dit parcours loopt langs, onder en boven de dierenverblijven door en bestaat uit touwbruggen, een trekvlot, ondergrondse gangen, een toren, een glijbaan en nog meer spannende onderdelen!

weekendje Veluwe tips uitjes te doen Amersfoort - Mama's Meisje blog

Glutenvrij eten bij Dierenpark Amersfoort

Als mama van een dochter met coeliakie verdiep ik me sinds de diagnose extra in (het ontbreken van) de mogelijkheid om glutenvrije opties te bestellen tijdens een dagje uit. Hoe zit het met glutenvrij eten bij Dierenpark Amersfoort? Als voorbereiding heb ik de website bezocht, waarop te lezen is dat er onder andere glutenvrije broodjes, glutenvrij friet en mayonaise en glutenvrije salades op aanvraag verkrijgbaar zijn. Tevens ben ik lid van een fijne Facebookgroep waarin ouders hun ervaringen op dit gebied delen en raadpleegde ik die dus. De ervaringen zijn zeer wisselend, maar over het algemeen niet zo positief. Wel schijnt er een pannenkoekenrestaurant in de buurt te zitten, De Kabouterhut, waar wél hele positieve reacties over te lezen waren. Wij namen tijdens ons bezoek zelf broodjes mee, dat raad ik je ook aan als jij van plan bent om Dierenpark Amersfoort te bezoeken als je glutenvrij eet.

Klim Alles Route dierenpark Amersfoort - Mama's Meisje blog

Dierenpark Amersfoort met jonge kinderen

Bezoek je Dierenpark Amersfoort met jonge kinderen? Dit kun je verwachten:

 • Bij de grotere horecagelegenheden (Restaurant de Buitenplaats en Restaurant de Boerderij) zijn verschoonplekken voor baby’s aanwezig.
 • Bij elke speelgelegenheid staan bankjes in de buurt.
 • Dierenpark Amersfoort is bijna geheel buggy- en kinderwagen proof. In de Stad Der Oudheid zijn de paadjes wat hobbeliger en vanzelfsprekend is de Klim Alles Route geen optie, net als de attracties. Maar ik had Linn in de buggy en dat ging prima!
 • Geen mogelijkheid of vergeten een buggy mee te nemen? In het dierenpark kun je een Olifantenbuggy huren. Dit kost €3 per dag, daarnaast wordt een borg van €10 gevraagd die je, bij het inleveren van deze buggy, weer retour krijgt.
 • Tijdens de vakanties staan er vaak speciale thema’s of programma’s centraal, zoals bijvoorbeeld Poep & ZOO, Ontmoet de Dierverzorger, Zomeravonden of Warme Winteravonden.

dierenpark amersfoort review beoordeling ervaring uitje met kinderen kidsuitje - Mama's Meisje blog

Praktische informatie over Dierenpark Amersfoort

Met deze praktische informatie kan jouw dagje uit naar Dierenpark Amersfoort niet meer stuk:

 • Bezoekadres: Barchman Wuytierslaan 224 in Amersfoort
 • Entreeprijzen:
  • kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis
  • kinderen 3 t/m 12 jaar: €23 (online ticket op datum: €21,50)
  • ouder kind of volwassene: €26 (online ticket op datum: €24,50)
  • jaarabonnement: 3 t/m 12 jaar: €55,50 – ouder kind of volwassene: €62,50 – parkeerabonnement: €32
  • Tip: er lopen regelmatig kortingsacties voor toegang, zoals de Dagje Uit actie van Jumbo, ANWB ledenactie, veilingsites en ook Tripper. Ook is het in 2022 nog mogelijk om Optimel/Campina spaarpunten in te leveren voor korting.
 • Parkeren kost €9,50, je kunt zowel online als aan de kassa een parkeerkaart kopen.
 • Zelf meegebrachte etenswaren zijn toegestaan.
 • Andere huisdieren dan honden zijn niet toegestaan in het park. Je viervoeter is, mits aangelijnd, van harte welkom. Bij enkele verblijven dient de hond even buiten te wachten, daarover vind je meer informatie op de website.
 • Mijn tip als je een dagje naar Dierenpark Amersfoort met jonge kinderen gaat: plan dit op een doordeweekse dag of bijvoorbeeld op een studiedag. Hierdoor is het een stuk rustiger dan tijdens weekenden en vakanties en kan je kind het bezoekje optimaal beleven. Ik raad je aan om een plattegrond te gebruiken zodat je niets mist en verder lekker te genieten!
 • Waar kinderen mogen spelen, kunnen zij altijd vies worden. Tip: neem reservekleding mee.
 • Meer informatie vind je op de website van Dierenpark Amersfoort!

Ben jij al eens bij Dierenpark Amersfoort geweest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog