De grootste uitdaging van deze zwangerschap was toch wel de naam voor onze baby. Er zijn vier serieuze opties de revue gepasseerd en bij de vijfde was het dan eindelijk zeker: dit wordt ‘m! Welke meisjesnamen het niet zijn geworden? Ik deel ze vandaag met je op de blog!

Een meisjesnaam die past bij Suus

Hoe makkelijk en snel we de naam ‘Suus’ hadden bedacht, zo lang hebben we er nu over gedaan om een meisjesnaam te kiezen. We vonden het deze keer knap lastig om er samen uit te komen. Buiten het feit dat we heel veel namen gewoon lelijk vinden, kennen we ook steeds meer mensen met kinderen en dan worden de keuzemogelijkheden toch kleiner. We vonden het ook erg belangrijk dat de naam goed bij onze namen zou passen en bij de achternaam. Als laatst wonen wij in Twente en vinden we niet iedere naam geschikt om aan onze dochter te geven. Bepaalde klanken worden er nou eenmaal niet mooier op en dat zou een levenslange ergernis blijven wanneer de naam van je kind steeds verkeerd wordt uitgesproken. Uiteindelijk passeerden vier serieuze opties de revue en ik zal vandaag per naam vertellen waarom wij deze niet hebben gekozen!

Deze namen werden het niet

Kris

Oh, wat was ik verliefd op de naam Kris. Kris voor een meisje: ik vind het stoer, je hoort het weinig en het past goed bij Suus. Toch hebben we ‘m niet gekozen. Erik was niet heel enthousiast en mijn naam begint al met een ‘K’. En toen ik er een tijdje over na ging denken, was ik bang dat het misschien wel iets te hip was bij onze namen. Deze viel dus als eerst af.

IMG 0025

Jackie

Hoewel we Jackie beide erg mooi vinden, past het gewoon niet bij onze oer-Hollandse namen. Jammer joh! Erik wilde deze wel heel graag, maar ik vond het geen porem bij Erik, Karin en Suus. Als we ooit een puppy krijgen, denk ik dat we deze naam kiezen. Gewoon omdat ie zo leuk is!

IMG 0027

Dani

De naam Dani heeft het op de valreep niet gered. We vonden het leuk staan bij Suus, het is een stoere maar toch meisjesachtige naam. Hoewel het een unisex naam is, want er zijn ook jongens die Dani heten. Waarom is het ‘m dan niet geworden? Ik had er niet het ‘YAY‘ gevoel bij. Dat mistten we eigenlijk allebei bij deze naam. En als ik aan de naam van ons kind denk, dan wil ik tevreden zijn over onze keuze. Dat ging bij deze naam niet gebeuren, zelfs niet na weken nadenken. Geschrapt dus!

IMG 0028

Bo

Bo is één van mijn favoriete meisjesnamen, maar de achternaam begint ook met een B. En Erik was er niet kapot van. Dus werd deze naam helaas weer van ons lijstje geschrapt, al heb ik Bo wel iedere keer opnieuw aangedragen als we weer eens twijfelden. Maar Erik was onverbiddelijk: géén Bo!

IMG 0029

En deze worden het sowieso niet:

Een tijdje geleden riep ik met behulp van Moekekoek op om allemaal meisjesnamen achter te laten in de reacties op social media en onder de blog. We wisten het namelijk écht niet en er kwamen een heleboel suggesties binnen. Onder andere Roos, Emma, Amy, Floor, Sam en veel meer opties. Die worden het sowieso niet, omdat we (schoon)zusjes hebben en kindjes kennen die zo heten. Daarnaast zijn er enkele opties die het sowieso niet gaan worden: hoeveel mensen het ook ‘verwachten‘, het wordt géén Saar! Sorry voor de mensen die hun kind zo genoemd hebben, maar ik vind het niet mooi. Daarnaast zijn ook de opties Evi en Noor veel genoemd, ook die gaan het niet worden.

IMG 0032 001

Dat was wel weer genoeg voor de grote namenshow, wat het wel is geworden horen jullie als het goed is snel! Nog maximaal tweeënhalve week wachten ;)

Ik ben heel benieuwd of je nu een vermoeden hebt of een gokje wilt doen welke naam het dan wel wordt! Ik lees je reactie graag in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1