Vorige week vertelde ik over de vraag of wij een geslachtsbepaling zouden doen. We deden kop-of-munt, ik won en vandaag is het zover: DE echo! Heb ik een voorkeur? Een voorgevoel? Ik vertel er vandaag alles over!

Een jongen of een meisje?

Het geluk was aan mijn zijde, want omdat we er samen niet uitkwamen, gooiden we een muntje op. Eind goed al goed gaan we vandaag naar een echobureau voor DE echo. En ik knijp ‘m hoor! Ik vind het zoooo spannend!
De afgelopen weken hebben we al flink rondgevraagd en de meest gehoorde opmerking is toch wel: “wordt het nu eindelijk eens een jongen?“. Ik kom zelf uit een samengesteld gezin van 4 meiden en 1 jongen, aan vaders kant hebben we één neefje en aangezien de eerste kleinkinderen van al mijn ouders (incl. stiefouders) meisjes waren, vind iedereen dat het wel eens tijd wordt voor een jongen. Er ligt dus wel een bepaalde druk op onze schouders (grapje natuurlijk!) ;)

IMG 6652

Heb ik een voorkeur en een voorgevoel?

Dit is een lastige hè. Vooral als het op voorkeur aankomt. Door het uit te spreken, lijkt het net alsof je niet blij zou zijn met een andere uitslag. Niets is minder waar natuurlijk! Nicole van Meisje Eigenwijsje schreef er al eens een artikel over: ‘ik heb een voorkeur voor het geslacht‘. Er heerst een gigantisch taboe op, maar ik had bij de eerste zwangerschap ook een voorkeur. Ik wilde toen heeeeel graag een meisje, maar doordat mensen zeiden ‘Karin is een jongensmama‘, ging ik het zelf geloven. Tot een paar dagen voor de geslachtsbepaling: ik kreeg toen heel sterk het gevoel dat ik een meisje droeg. En ja hoor: Mini Suus deed even lastig, maar na tien minuten liet ze dan toch zien dat ze een meisje is! Nu heb ik heel even het gevoel gehad van een jongetje (door de opmerkingen van mensen om mij heen), maar eigenlijk zegt mijn voorgevoel dat het een meisje wordt. En eerlijk? Ik heb een lichte voorkeur voor een meisje. En daarmee zeg ik écht niet dat ik jongens stom vind of dat ik minder blij zou zijn met een zoon! Maar een meisje, dat ken ik al, ik weet hoe het werkt en nouja, ik weet niet, een jongen zou wel even wennen zijn… Vind het trouwens vet spannend om dit zo te typen, maar wederom (en net zoals Nicole het in haar blog omschreef): gezondheid is nog altijd het aller- allerbelangrijkst!

IMG 6654

We gaan het zien…

Gaan we het geslacht van onze baby ook met de hele wereld delen? Natuurlijk! Dat hebben we de vorige keer ook gedaan en ik zou me toch verspreken. Maar eerst krijgen onze familieleden en vrienden het te horen en daarna zal ik het op een leuke manier bekend maken op de blog. Hoe en wat, dat is nog even een verrassing :) We hopen dat de baby het goed maakt in mijn buik én dat hij/zij een beetje mee wil werken vandaag!

Had jij een voorkeur en een voorgevoel over het geslacht van je baby? Wat denk je: krijg ik een zoon of een dochter? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin