Happy 8 months! Mijn baby is alweer 8 maanden en opnieuw zijn er weer allerlei mijlpalen afgestreept… Lees je mee?

Groentehapjes: check!

Vorige maand vertelde ik in de update van 7 maanden dat Linn errrrg goed ging op de fruithap, maar dat dat met groente een ander verhaal was. Dat alles in een maand tijd kan veranderen, blijkt wel… Ze smult nu namelijk ook ’s avonds met gemak een warme hap weg, dus groentehapjes: check! In ongeveer 1,5 week tijd hebben we het iedere avond rond hetzelfde tijdstip aangeboden en sindsdien geeft ze het zelf al aan. Dus dat zit helemaal goed en ze heeft ook al duidelijke favorieten: worteltjes, pompoen met rijst en broccoli met zoete aardappel. Daarentegen vindt ze doperwten en sperzieboontjes niet te nassen, dus die combineren we straks wel met iets anders. Tot nu toe gaf ik haar alleen nog potjes (4 maanden), maar nu het zo goed gaat wil ik overstappen op de potjes van 6 maanden in combinatie met vers. Vers doe ik alleen als we iets eten wat Linn mag hebben en dat is best vaak. Ik ga er niet speciaal voor koken, omdat mijn ervaring is dat het nu snel genoeg gaat en dan eet ze toch al met de pot mee. Van potjesvoeding worden ze ook groot en groeit er heus niet ineens een derde arm op haar rug ofzo ;)

Baby 8 maanden - Mama's Meisje blog

Nog meer tandjes

Spotte ik vorige maand alleen nog twee ondertandjes, mogen we er daar nu bíjna drie bij optellen. Dit keer zijn het boventandjes en ik ben blij dat ze er amper last van heeft (gehad). Afkloppen dus! Linn is nog steeds een vrolijke dame die amper chagrijnig te krijgen is. Vooral Suus maakt haar veel aan het lachen, het liefst de hele dag. Gek dansen, geluidjes maken, kiekeboe: Linn vindt het alleen maar gezellig en schatert het uit. Ook Jackie is een reden om te lachen, want als die ’s morgens vanuit de bench in de woonkamer komt, dan is Linn direct alert en probeert ze haar aandacht te trekken. Ik hoef dan ook geen fles te geven als Jackie in de buurt is, want dan is Linn alleen maar daarop gefocust. Grappig om te zien hoeveel contact ze maakt en hoe ze haar best doet om een reactie terug te krijgen. Linn is gewoon een hele blije baby, vandaar dat ze nog bij ons op de kamer slaapt. Deze mama kan het nog niet over haar hart verkrijgen, maar daar zal ik meer over schrijven in een Instagrampost. De ervaring met de ademstilstand van Suus waar ik het over heb, lees je hier.

sneeuw - Mama's Meisje blog

Eerste sneeuw

Een andere leuke mijlpaal die we afgelopen maand mochten afstrepen, was de eerste sneeuw! We moesten er ruim 700 dagen op wachten, maar dan heb je ook wat. Speciaal voor deze gelegenheid zetten we de wekker om 07.00 uur en na het ontbijt pakten we ons warm in om naar buiten te gaan. De sneeuw was al aan het smelten, dus we maakten natuurlijk foto’s voor het album. De laatste keer dat er sneeuw viel was Niene 11 maanden en die wordt nu al bijna 3. Ik denk niet dat Linn het heel bijzonder vond, maar als ze later in haar fotoboek kijkt, ziet ze deze foto’s weer terug. Nu tellen we af, want binnenkort is het tijd voor Linn’s eerste minivakantie… Tot de volgende update!

Sliep/slaapt jouw baby in het eigen kamertje? Zo ja, vanaf welke leeftijd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram.

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1