Mijn verlof begon twee weken geleden en ik stelde mezelf als doel om vóór 37 weken mijn to-do list af te hebben… Deze week kon ik heel wat vinkjes zetten, onder andere bij het inpakken van de vluchtkoffer! Ook haalden we de kinderwagen van zolder, ontving ik een aantal leuke pakketjes én maakte ik een drieluik van buikfoto’s van alle drie de zwangerschappen naast elkaar. Vandaag ben ik 36 weken zwanger en staat er weer een nieuw update klaar. Lees je mee?

To-do list

Met de start van het verlof is er een bepaalde druk van mijn schouders: ik kan mijn werk veel makkelijker loslaten dan ik van tevoren had verwacht. Dat is dus positief! Ik heb een planning gemaakt en afgelopen week schrapte ik alweer wat dingetjes, omdat ik ‘niet-blogdingen’ nu even veel belangrijker vind. De rest komt later wel weer! Zo was het maandag Koningsdag en Erik was vrij. Hij was druk op het land dat klaar moest worden gemaakt voor de maïs. Niene was behoorlijk moe en deed een middagdut van bijna 3 uur. Dat gaf Suus en mij de kans om ons te storten op het schoonmaken van mijn auto. Eerst moesten we de losse troepjes uit mijn auto verzamelen in een vuilniszak, daarna poetsten we de autostoeltjes binnen op tafel. Vervolgens stofzuigde ik de hele auto uit, terwijl Suus op de bestuurdersstoel deed alsof ze auto reed. Daarna kon ze ein-de-lijk losgaan met water, je wilt niet weten hoe vaak ze daarom vroeg terwijl ik de binnenkant schoonmaakte, haha! Laten we zeggen dat de auto op het oog schoon is dankzij mijn enthousiaste hulp en vervolgens kon papa’s auto nog wel een snelle poetsbeurt gebruiken. Die heeft nu een schone neus en zijkant, daarna was Suus moe en wilde ze op de bank liggen ;) Het was in ieder geval erg gezellig samen én met een lekker zonnetje.

collage to-do list rustmodus zwangerschapsverlof - Mama's Meisje blog

Vluchtkoffer inpakken

Deze week kreeg ik allerlei leuke pakketjes binnen. Niet alleen via Mama’s Meisje maar ook dingen die we zelf besteld hadden en waar we best lang op moesten wachten. Zo kocht ik een maand geleden online een wandrek bij Kwantum, die kwam eindelijk binnen. Vervolgens hebben we meteen alle dingen op Niene’s kamer kunnen ophangen, nu is het wachten op de rolgordijnen. Die komen als het goed is dit weekend binnen! Er kwam trouwens ook een niet zo charmant pakket binnen: kraamhulpmiddelen. Bij het zien van de bedpan, het douchekrukje en de klossen word je weer even herinnerd aan het minst charmante gedeelte van bevallen en kraamtijd. We losten het ‘drie autostoeltjes probleem’ op, waarover aankomende week meer op de blog verschijnt. We haalden de kinderwagen van zolder, die ik schoonmaakte en direct voorzien heb van hoezen en dekentjes. Hij staat weer in de gang en ik kan me gewoon niet voorstellen dat daar binnenkort weer zo’n frummel in ligt… Aan de ene kant ging het zó snel, aan de andere kant lijkt het nog zó lang te duren! En om extra goed voorbereid te zijn, stond het inpakken van de vluchtkoffer voor deze week op mijn to-do list. We hebben dan wel een datum voor de geplande keizersnede, you never know wat deze kleine dame van plan is. En dus propte ik al mijn essentials in die prachtige lilakleurige koffer waar ik zo dol op ben. Lijkt het toch nog alsof we op vakantie gaan dit jaar, al laat ik mijn bikini denk ik thuis ;) Ook zette ik een tas klaar met glutenvrije etenswaren voor Suus. De kindjes verblijven te zijner tijd bij opa en oma, maar in het kader van die goede voorbereiding leek het me wel handig om daar alvast een tas met eten te hebben staan voor het geval dat. Erik gaat er binnenkort het logeerbed ophalen voor op onze logeerkamer, dan neemt hij direct die tas mee zodat ik me daar geen zorgen meer over hoef te maken. Weer een aantal vinkjes op de lijst!

36 weken zwanger - Mama's Meisje blog

Foto’s maken

Zoals ik al zei: aan de ene kant vloog het voorbij, aan de andere kant lijkt het nog heel lang te duren voordat we onze dochter gaan ontmoeten. Een ding is zeker: alles wat ik graag wil qua foto’s maken moet ik NU doen, want die buik zit er nu nog en voordat je het weet krijg je spijt van het ‘niet vastleggen’ van deze bijzondere tijd. En dus maakte ik een lijstje met foto’s die ik de komende tijd nog wil maken. Mijn buik zit nu nog redelijk hoog, al is ze volgens mij wel bezig met indalen. Een van die foto’s stond voor deze week op de planning. Ik pakte mijn gestippelde jurk uit de kast en Erik maakte een foto. Deze foto hebben we bij alle drie de zwangerschappen op dezelfde termijn (36 weken zwanger) gemaakt. Ik zette ze in chronologische volgorde in een collage en dat is superleuk, want nu kan ik precies zien hoe groot mijn buik in verhouding tot de vorige keren is. Links ben ik zwanger van Suus, dat was de zwangerschap waarbij ik ontzettend veel vocht vasthield en uiteindelijk 45 kilo aankwam. Bij Niene (middelste foto) is mijn buik denk ik het grootst. En nu zit ie er dus een beetje tussenin als ik het zelf zo bekijk. Ik ben blij dat ik deze foto al in the pocket heb, want dat is natuurlijk een superleuke herinnering voor later. Inmiddels heb ik Erik omgedoopt tot mijn Insta hubby, die taak neemt hij met twijfelachtige eer op zich haha. 36 weken zwanger alweer, op naar week 37!

collage 3 zwangerschappen vergelijkfoto - Mama's Meisje blog

Bij hoeveel weken had jij de vluchtkoffer klaar staan? En maak(te) jij ook veel foto’s tijdens je zwangerschap(pen)? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1