Met de komst van het mooie weer moeten we zorgen voor goede bescherming tegen de zon. Van Ultrasun kreeg ik twee producten toegestuurd die ik en mijn meisjes uitgebreid getest hebben. Vandaag vertel ik in een eerlijke review wat ik van deze producten vind en waarover ik niet zo positief ben. Lees je mee?

Goede zonbescherming tijdens het mooie weer

De lente en zomer zijn mijn favoriete seizoenen en ik denk dat er velen met mij zijn! De zon maakt alles vrolijker en hoewel ik er volop van kan genieten, ben ik me ook bewust van de gevaren van de zon. Smeren dus! Wat dat betreft kan je je lol op, want er is tegenwoordig zoveel aanbod op het gebied van zonbescherming, dat ik me soms afvraag wat nu de beste keuze is voor mij en mijn meisjes. Van het pr-bureau kreeg ik een aantal producten van Ultrasun toegestuurd. Ultrasun is een Zwitsers merk dat zonbescherming ontwikkelt speciaal voor de gevoelige huid. De producten van Ultrasun bevatten, in tegenstelling tot veel andere zonbeschermingsproducten, geen parfum, siliconen, minerale oliën, emulgatoren, conserveringsmiddelen of PEG/PPG-verbindingen. In de producten van Ultrasun zijn geen ingrediënten gevonden die ervoor zorgen dat je huid gevoeliger wordt voor zonneallergie. Nu is mijn huid niet enorm gevoelig, maar die van mijn meisjes wel. En aangezien je huid al genoeg te lijden heeft door de straling van de zon, leek het me interessant om eens te smeren met een product dat geen onnodige toevoegingen bevat die eventueel irritatie zouden kunnen geven. Daarom testten wij tijdens het mooie weer van twee weken geleden de Ultrasun Face Cream SPF30 en Ultrasun Baby SPF50. Ik zal jullie vertellen wat onze bevindingen waren en over welk product ik minder tevreden was.

 

img 1931

Ultrasun Face Cream SPF30

Wanneer ik de zon in ga tijdens mooie zomerse dagen, gebruik ik het liefst een product dat speciaal bedoeld is om op mijn gezicht aan te brengen. Ik vind het ook prettig als dit product goed werkt in combinatie met make-up. Sinds de zwangerschappen heb ik vrij veel pigmentvlekken in mijn gezicht. Daarom smeer ik liefst de hele zomer mijn gezicht goed in en ga ik niet liggen ‘bakken’. Mijn gezicht laat ik dus liever niet in de volle zon, al kun je dit natuurlijk niet voorkomen. De Ultrasun Face Cream SPF30 is, zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld voor gebruik op het gezicht en ik probeerde deze uit tijdens het mooie weer van twee weken geleden. Ik heb de Face Cream zowel met als zonder make-up getest. Deze zonbescherming is verpakt in een hygiënische pompverpakking en is zacht en crèmig van textuur. De crème is nagenoeg geurloos en laat bij opbrengen geen witte waas achter, wat ik erg prettig vind. De verpakking belooft dat de Face Cream waterresistant is, dit heb ik niet getest. Wanneer ik de crème over mijn make-up aanbracht, voelde ik een soort laagje op mijn gezicht zitten. Dit bleef ik voelen totdat ik ’s avonds mijn gezicht reinigde. Zonder make-up voelde ik dit niet, dus mijn voorkeur gaat uit naar gebruik op dagen dat ik geen make-up draag. Mijn huid reageerde goed op de Ultrasun Face Cream, was niet vettig en hoewel mijn huid een beetje plakkerig voelde, bleef mijn make-up wel goed zitten.

Ultrasun Face Cream SPF30 is verkrijgbaar in een pompverpakking van 50 ml (€22,39 bij bol.com) en in een tube van 25 ml (€11,35 bij bol.com)

img 1974

Ultrasun Baby SPF50

Mooi weer betekent voor onze oudste dochter: naar buiten! Ze is dol op buiten spelen en speelt graag met water, maar jonge huidjes zijn kwetsbaar en dus is goede zonbescherming een must! Niene gaat regelmatig mee in de kinderwagen voor een wandeling en dan smeer ik haar natuurlijk goed in. Ik koop sinds ik mama ben altijd een product dat speciaal voor baby’s of kinderen ontwikkeld is. De Ultrasun Baby heeft een beschermingsfactor 50, dus dat is alvast een pluspunt. Ook is het erg prettig om te weten dat deze zonbescherming geen ingrediënten bevat die het huidje van mijn dames kan irriteren of gevoeliger kan maken voor zonneallergie. Deze crème zit wederom in een hygiënische pompverpakking, alleen deze keer was ik daar minder tevreden over. Doordat de substantie erg dik en stug is, komt het lastig uit het pompje. Vervolgens wilde ik de crème aanbrengen, maar de textuur was zo stug, dat ik flink moest boenen om het goed op de huid te verdelen. De crème laat een witte waas achter, maar hierover was ik van te voren geïnformeerd. Het is namelijk een makkelijk controlemiddel om te checken of je alle plekjes wel goed hebt ingesmeerd. De waas zou redelijk snel weg moeten trekken. Ik smeerde Suus 20 minuten voordat we naar buiten gingen in, maar omdat ik deze crème niet goed kon uitsmeren, moest ik er iets meer van gebruiken en was ze dus helemaal wit. Het wegtrekken ging naar mijn mening ook niet zo vlot: toen we 10 minuten buiten waren, was ze nog wit. Ook werden haar beentjes vrij snel rood en daarom heb ik geen risico genomen en er snel een ander product overheen gesmeerd. Het uitsmeren van de crème op de huid van Niene was bijna zielig, ik moest flink boenen dat het niet meer prettig was voor zo’n klein baby’tje. Ik ben dus niet zo tevreden over de Ultrasun Baby SPF50 en heb dit natuurlijk ook teruggekoppeld.

Ultrasun Baby SPF50 is verkrijgbaar in een pompverpakking van 100 ml (€28,61 bij bol.com).

img 1977

Smeer jij jezelf en je kindje(s) goed in tijdens zonnige dagen? Was je al bekend met de producten van Ultrasun? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin