Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Jeanine komt bijna nooit in de supermarkt, want zij bestelt haar boodschappen één keer per week online. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe Jeanine het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hoi, ik ben Jeanine, 33 jaar oud, getrouwd en 1 dochter van 4 jaar. Ik werk 3 dagen in de week als medewerker bij een bank. In het verleden heb ik de Pabo gedaan. Hierdoor doe ik af en toe invalwerk op de basisschool van mijn dochter. De boodschappen doe ik 1 keer in de week online.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Ik probeer er wel op te letten. Ik kijk eerst in de folder wat de aanbiedingen zijn. Staan er dingen in die wij lekker vinden dat staat dat komende week op ons menu. Zie ik niets wat aanspreekt dan bestel ik wat nodig is.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Ik doe mijn boodschappen online bij de AH. Ik ben begonnen bij de Jumbo maar daar kreeg ik vaak producten met een korte houdbaarheidsdatum. Ik doe maar 1 keer in de week boodschappen dus dit beviel niet. Toen overgestapt naar de AH. De AH heeft ook veel meer plantaardige producten dan de Jumbo, wat fijn is met een koemelkallergie. Dus de overstap naar de AH bevalt goed. Brood halen we bij de bakker. Op dinsdag komen mijn boodschappen binnen. Soms haal ik op zaterdag nog wat vergeten dingen bij maar dit gebeurt af en toe. Gemiddeld zitten de boodschappen tussen de 100-120 euro per week (zonder koopzegels).

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Groente
Fruit
Aardappels (kant en klare ovenschotel)
Vlees
Alpro producten
Vleeswaren
Zoet beleg
Schoolkoekjes
Kleine koekjes
Appelsap
Sinaasappelsap
Spa rood
Kroketten
IJs
Met een totaalprijs van €98

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Dit is heel wisselend. We wonen in een klein dorp waar we geen Kruidvat of Etos hebben. Als de AH een goede aanbieding met shampoo of tandpasta heeft, bestel ik dit gewoon mee. Een andere keer haal ik het bij de Kruidvat (als ik in de buurt ben, ga niet speciaal voor een aanbieding rijden). Met wasmiddel ben ik overgestapt op duurzame wasstrips. Dit in combinatie met wasparfum. Dit bestel ik bij een webshop in ons dorp. Dit is dus niet goedkoper en ook niet in een aanbieding te halen. Maar het bevalt mij zo goed dat ik dit er qua geld wel voor over heb.

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Ik spaar mee met koopzegels. Ik hou de rente ervan niet apart. Ik zie het als een spaarpotje voor de vakantie. Elke week zet je zo wat geld opzij en dit is leuk om net voor de vakantie te laten uitbetalen.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

zo: kip uit de oven
ma: quiche, rösti rondjes met een kipschnitzel
di: ravioli
woe: macaroni
do: wraps
vrij: broccoli met pasta en gehakt
za: chinees
Van de macaroni kunnen we 2 keer eten dus vries ik altijd een bak in. Van de Chinees kunnen we ook 2 keer eten dus die week erop eten we daar nog een keer van. Ik heb afgelopen 3 jaar elke dag opgeschreven wat we hebben gegeten. Dus nu een hele lijst met inspiratie, deze lijst pak ik er nu steeds bij om te kijken wat we de komende week gaan eten. Wij houden absoluut niet van AVG. Dit gebeurt 2 keer per jaar dat we dit uit, uitgezonderd van zuurkool en boerenkool. Dit willen we ’s winters nog wel eens eten. Ik probeer zoveel mogelijk andere dingen te koken, hierbij kijk ik online en in de AH allerhande.

LEES OOK: RECEPT PASTA PUNTPAPRIKA

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Ik houd rekening met een koemelkallergie. Dit vind ik wel een aanslag op ons budget. De Alpro yoghurt is echt duur. Al verschillende keren eigen merk geprobeerd maar dit vind onze dochter echt niet lekker. Ook eten wij speltbrood i.v.m. gevoelige darmen. Ook een wat duurdere keuze maar hebben we er graag voor over.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Maak een weekmenu zodat je 1 keer in de week boodschappen doet. Dit kan zowel fysiek als online. Ga je meerdere keren per week naar de supermarkt dan kom je ook steeds in de verleiding andere dingen mee te nemen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

Drogisterijartikelen. Wij drinken geen alcohol dus een krat bier is aan ons niet besteed. Dus ik zou vooral shampoo e.d. pakken.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Dit zou ik niet weten, ik kom bijna nooit in een fysieke supermarkt. En online doe ik alleen in mijn mandje wat ik nodig heb. Als ik wel eens in de supermarkt kom, dan wil ik nog wel eens wat lekkers voor onze dochter meenemen, zoals nu met Pasen. Dan gaat er nog wel eens een chocohaas mee.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ga zo door Karin met je insta en website :) Erg leuke tips deel je!

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Jeanine! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog