Iedere week geeft iemand een kijkje in haar winkelwagentje en boodschappenlijstje. Reneé gaat ongeveer drie keer per week naar de supermarkt en geeft dan gemiddeld €40 uit. In deze editie van Budget Boodschappen lees je meer over hoe zij het boodschappen doen aanpakt.

Stel jezelf voor!

Hallo, ik ben Reneé, 27 jaar en ik heb een dochtertje van 1,5 jaar oud. Ik studeer verpleegkunde en werk momenteel op de verpleegafdeling Chirurgie van een ziekenhuis. Mijn gezinssamenstelling is een beetje bijzonder. Vaak is het mijn dochter en ik en soms is mijn vriend erbij. Over het algemeen doe ik de boodschappen.

Is besparen op boodschappen een onderwerp dat jou bezighoudt? Waarom wel of niet?

Vroeger nooit. Toen ik klein was hadden we het thuis best goed. We hoefden niet te letten op besparen, maar dat is niet altijd zo geweest. Er kwam een tijd dat het thuis niet zo goed ging qua financiën, maar als kind heb ik hier niet echt veel van meegekregen. Toen het later weer beter ging en ik bewust bezig ging met geld en zelf ook eens een boodschapje doen, hoefde ik er ook niet veel op te letten. Ook als moeder deed ik dat niet, terwijl ik niet gigantisch veel te besteden heb of zo. Ik ging pas op besparen letten toen ik mijn vriend leerde kennen. Hij deed bewust boodschappen en paste het weekmenu aan op de aanbiedingen. Sindsdien maak ik veel gebruik van mijn bonuskaart en blader verschillende folders door. Stiekem vind ik het ook wel leuk.

Bij welke supermarkt(en) doe je het liefst boodschappen en waarom? Hoe vaak per week doe je boodschappen en wat geef je gemiddeld uit?

Mijn go to supermarkt is de Albert Heijn. Puur omdat ik het een fijne winkel vind. En omdat ze echt hele lekkere wijn hebben. Alles wat ik nodig heb kan ik daar halen en ik ben er eigenlijk altijd wel in de buurt. Soms ga ik ook naar de Plus, die zit in het dorp. Ik ga ongeveer 3 keer per week naar de supermarkt. Ik heb een hekel aan boodschappen doen, dus ik doe gelijk voor een paar dagen boodschappen. Wat ik gemiddeld uitgeef per bezoek is 40 euro. Een paar keer in de maand doe ik boodschappen in Duitsland en dan ga ik de Aldi en de Combi af.

Hoe zag je meest recente boodschappenlijstje eruit en wat was je kwijt bij de kassa?

Ik ging nu heen om items uit mijn bonusbox te halen en om vlees te halen voor die avond bij de kliekjes.
– 3x Starbucks Coffee Cups voor Dolce Gusto
– Schnitzel
– Olvarit baby knijpfruit 3x
– Andrelon shampoo
– Pringles x3
– Olvarit potjes x2
– 3 pakken koekjes
– Fuji appels
– Granny Smith appels
Mijn voordeel was €13,69 en in totaal was ik €38,10 kwijt.

budgettips supermarkt duurder budget blogger mamablogger boodschappen besparen - Mama's Meisje blog

Koop je drogisterijartikelen (shampoo, wasmiddel e.d.) in de supermarkt of ergens anders? Waarom?

Soms. Het hangt echt van de aanbieding af. Vaak sla ik drogisterijartikelen in Duitsland in, omdat dit veel goedkoper is. Soms gaat het er wat snel doorheen en heb ik de komende tijd geen tijd om naar Duitsland te gaan. Dan haal ik het bij de Kruidvat o.i.d. of de supermarkt. Ik heb geen vast merk, ik kijk naar wat er in de aanbieding is en wat dan op dat moment een van de goedkoopste is.

LEES OOK: TIPS DM DROGIST IN DUITSLAND

Spaar je mee met koopzegels of andere acties? Waarom wel of niet?

Koopzegels niet. Ik heb het wel een paar keer geprobeerd, maar heb uiteindelijk over de laatste 8 jaar maar 1 boekje vol gekregen. Dus uiteindelijk kost het mij alleen maar geld. Wellicht dat ik het in de toekomst nog probeer.

Wat staat er op het weekmenu? Waar haal je maaltijdinspiratie vandaan?

Mijn vriend werkt bij HelloFresh en heeft vaak kortingscodes. Als we daar zijn eten we eigenlijk altijd een HelloFresh maaltijd. Scheelt nadenken over het eten, heel fijn! Soms hebben we daar ook geen zin in en slaan we een box over. Ik maak geen menu voor de hele week. Vaak maar maximaal 3 dagen. Wij vinden het lastig om te bedenken waar we over een week trek in hebben. Als ik inspiratie nodig heb dan kijk ik in mijn kookboeken of struin ik het internet af voor leuke recepten. Soms kom ik bij influencers lekkere dingen tegen en dan probeer ik het zelf ook. En soms loop ik ook gewoon door de winkel en doe ik ‘iene miene mutte’ bij de wereldmaaltijden van Knorr.

Met welke dingen houd je rekening als je boodschappen doet? Bijv. dieet, budget, aanbiedingen, leefstijl, enzovoorts.

Niemand hier is allergisch voor dingen en over het algemeen lusten we alles wel. Dat maakt het een stuk makkelijker en een stuk leuker om te koken. Wel houdt ik rekening met de versheid. Ik wil niet altijd uit een pakje koken. Ook is al dat zout niet zo goed voor mijn dochtertje. Aanbiedingen let ik ook vaak op. Ik kijk online naar de folders en pik eruit wat ik dan nodig heb of ga hebben. Dat sla ik dan in. De folders die ik bij Mama’s Meisje tegenkom sla ik op of ik maak er een screenshot van. Luiers bijvoorbeeld haal ik alleen maar in de aanbieding, dus daar houd ik wel rekening mee.

tips om te besparen op boodschappen supermarkt maaltijdinspiratie voorbeeld weekmenu - Mama's Meisje blog

Welke Budget Boodschappen Tip deel jij graag met anderen?

Ik weet niet of ik goede tips heb, want ik kan er zelf nog genoeg gebruiken haha. Wat ik vooral fijn vind is de app van de Albert Heijn (of elke andere supermarkt). Daar heb je de folders bij de hand. En bij de AH app filtert hij de bonussen voor jou. Zo kun je zien wat je eerder hebt gekocht en wat daarvan in de bonus is. Je hoeft dan niet de hele folder door te spitten of er een aanbieding voor je bij zit. Oh, en de bonusbox! Ik vond het eerst overbodig, maar ik maak er wekelijks gebruik van. Elke aanbieding is mooi meegenomen.

Als je ‘1 minuut gratis boodschappen doen’ zou winnen, naar welke afdeling in de supermarkt ren je dan als eerst?

De vlees- en visafdeling. Eigenlijk ook wel de versafdeling. Groente en fruit is ook flink duurder geworden, maar ik geniet zo van verse groente. Vlees en vis is ook aan de prijs, dus dit zou ik ook halen. Het komt uiteindelijk allemaal wel op. Ik moet dan wel eerst een grotere vriezer halen denk ik.

Wat kun je niet weerstaan en wat zou je nooit meenemen uit de supermarkt?

Vaak kan ik het niet laten om dan toch weer een lekker broodje mee te nemen. Een croissantje of zo’n kaas-ui broodje. Heerlijk! Wat ik dan weer laat staan is wasmiddel en vaatwastabletten. Dit haal ik nooit in de supermarkt. Bijna altijd in de drogisterij in Duitsland of een enkele keer bij de drogist in Nederland. Maar echt nooit bij de supermarkt. Puur vanwege de prijs denk ik.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik vind het mooi om de ervaringen van de anderen te lezen en probeer ook altijd zoveel mogelijk tips mee te pakken. Want ook al lijkt het voordeel soms niet veel, het is toch weer die mooie voordeel wat er onderaan je bonnetje komt te staan en stiekem voel ik me dan weer een klein beetje blijer.

Bedankt voor je deelname aan Budget Boodschappen, Reneé! Leuk om te lezen hoe jij het boodschappen doen aanpakt! Wil je reageren? Ik lees graag je reactie in de comments, op Facebook of op Instagram! Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Stuur me een mailtje of privébericht via social media, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe!

liefs karin - Mamas Meisje blog