Heb jij de nieuwe zonbescherming van Zwitsal al gespot? Wij ontvingen een leuk pakket met deze nieuwe Zwitsal zonnebrand en testten ‘m uitgebreid! Ook mag ik een andere mommy (to be) verblijden met zo’n pakket! Doe jij mee?

De zon in met je kleintje

Als de zon zich laat zien is er niets leuker dan erop uit te gaan met je kindje. Ik weet nog dat Suus midden in de zomer werd geboren en dat ik haar tere babyhuidje zo kwetsbaar vond in die felle zon. Maar de hele zomer binnen zitten is natuurlijk ook geen optie. Smeren dus! Inmiddels heb ik al heel wat varianten van zonbescherming geprobeerd. Sinds kort heeft Zwitsal zonnebrand in haar assortiment. Na onze goede ervaringen met de Zwitsal luiers en de Zwitsal Naturals producten was ik erg nieuwsgierig naar dit nieuwste paradepaardje! Ik ontving een pakket met diverse producten en vertel je vandaag hoe dit ons is bevallen.

zonnebrand Zwitsal zonnecreme - Mama's Meisje blog

Zwitsal zonnebrand

De nieuwe Zwitsal zonnebrand is natuurlijk direct herkenbaar aan de welbekende look van de verpakkingen. De zonnecrème lijn bestaat uit verschillende zonproducten is zowel gele als witte verpakkingen. De gele verpakkingen bevatten zonbescherming met de bekende Zwitsal-geur, terwijl de witte verpakkingen zonbescherming zonder parfum bevatten. De gehele nieuwe lijn bestaat uit:

  • Zonnecrème SPF30 (150 ml): €17,99
  • Zonnecrème SPF50 (150 ml): €18,99
  • Zonnecrème SPF30+ (75 ml): €9,99
  • Zonnespray SPF50 (200 ml): €19,99
  • Zonnecrème SPF50+, 0% parfum (75 ml): €11,99
  • Zonnestick SPF50+, 0% parfum (25 gram): €11,99

De genoemde prijzen zijn adviesprijzen en kunnen per verkooppunt (onder invloed van aanbiedingen) afwijken. Mijn eerste indruk van deze producten is goed. In de gele verpakkingen vind ik de bekende Zwitsal-geur subtiel aanwezig. Ook lijken de producten zuinig in gebruik en snel in te trekken wanneer ik ze op mijn armen uittest. De witte variant is inderdaad neutraal van geur en lijkt iets vloeibaarder. Ook ben ik erg benieuwd of de stick goed werkt als ik mijn baby wil insmeren.

Zwitsal zonbescherming review beoordeling - Mama's Meisje blog

Risico’s van de zon

Mijn peuter vindt insmeren niet het leukste gedeelte van een bezoekje aan het strand. Maar het is zo belangrijk! Zelfs in het vroege voorjaar was de zon al fel en er wordt steeds meer bekend over de risico’s van de zon. Het wordt sowieso geadviseerd om je kleintje zoveel mogelijk uit de directe zon te houden en ook UV-werende kleding en een zonnepetje te gebruiken. Daarnaast is insmeren met zonbescherming natuurlijk heel belangrijk. En als mama’s zitten we niet te wachten op stugge producten die plakken of die veel tijd kosten om te smeren. Zwitsal zonnebrand beloofd makkelijk smeerbaar te zijn, geen plakkerig laagje achter te laten, snel in te trekken en waterresistent te zijn. Tijd voor de test! Tijdens ons weekendje weg bezochten we het strand en dat was natuurlijk hét moment om Zwitsal zonnebrand uit te proberen.

collage zwitsal zonnecreme gevoelige huid 0% parfum parfumvrij hypoallergeen - Mama's Meisje blog

Smeren maar!

Voor Niene besloot ik de witte variant te gebruiken, omdat haar huid erg gevoelig is. Suus mocht de gele verpakkingen testen. Allereerst testte ik de parfumvrije zonnestick. Deze vind ik, in tegenstelling tot mijn verwachtingen, wél plakkerig. Dit komt omdat het een soort vette balm is die je over de huid moet wrijven. Vervolgens smeerde ik het licht uit en voelde het behoorlijk plakkerig. Na verloop van tijd verdween dit enigszins, maar niet zo snel als bij de crème. De parfumvrije crème was namelijk prima: makkelijk smeerbaar, zuinig in gebruik en deze trok inderdaad snel in. Een must als je op het strand bent! En ideaal voor huidjes die net iets meer aandacht nodig hebben omdat ze zo gevoelig zijn. Daarna is de spray aan de beurt. Het kan aan mij liggen, maar ik ben dus niet zo’n fan van zonnebrand in sprayvorm. Ik heb altijd het idee dat het overal op terecht komt, behalve op de plek waar het moet. Na aanbrengen trekt de spray snel in en het smeert ook goed uit, maar de manier van aanbrengen vind ik persoonlijk iets minder praktisch. De gele variant van de crème smeert ook makkelijk en trekt zelfs nog sneller in dan de parfumvrije variant. Daardoor kan Suus al snel gaan spelen in het zand en hoeft ze niet eerst te wachten tot het goed is ingetrokken. Kortom: ik ben enthousiast over de Zwitsal zonbescherming en dan vooral de tubes crème, die verkrijgbaar is bij drogisterijen en supermarkten. Iedere zondag deel ik folderaanbiedingen voor mommy’s (to be) in mijn stories op Instagram en ook deze zonnecrèmes van Zwitsal komen regelmatig langs!

Zwitsal zonnebrand nieuwe lijn zonbescherming zonnecrème zonneproducten review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

WIN: Zwitsal zonnebrand pakket

Niet alleen wij mochten de nieuwe zonnecrèmes van Zwitsal testen: ik mag ook een Zwitsal zonnebrand pakket weggeven! Wil je kans maken op dit zomerse pakket? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op dit zonnebrand pakket van Zwitsal.
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 15 mei 2019. De winnaar krijgt uiterlijk 19 mei bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.