Enkele weken geleden ontving ik een pakketje met iets nieuws voor mijn kleintje: de hele verzorgingslijn van Zwitsal Naturals! Wij hebben dit de afgelopen tijd uitgebreid geprobeerd. Zijn wij tevreden over deze natuurlijke lijn van Zwitsal of gaat het ‘m niet worden voor Niene’s gevoelige huid? Vandaag vertel ik hier meer over!

Natuurlijke babyverzorgingslijn van Zwitsal

Toen ik zwanger was van Suus kocht ik de bekende gele verpakkingen van Zwitsal rijkelijk in. Immers, welk merk is er op het gebied van babyverzorging nou het allerbekendst? Toen Suus eenmaal geboren was, smeerden en badderden we uitgebreid met Zwitsal en zij kon dit ook goed verdragen. Tijdens de zwangerschap van Niene kreeg ik veel producten van Zwitsal, maar na haar geboorte bleek al snel dat zij hier niet tegen kan. Ze krijgt er rode bultjes van en daarom zochten we naar een alternatief. Enkele weken geleden ontving ik van Zwitsal haar nieuwste babyverzorgingslijn: Zwitsal Naturals. Volgens Zwitsal is deze speciaal ontwikkeld voor het gevoelige babyhuidje en bevatten de producten pure, natuurlijke ingrediënten die het huidje verzorgen en de natuurlijke vochtbalans helpen te behouden: “Zwitsal Naturals is pH huidneutraal en vrij van parabenen en zeep (zoals alle Zwitsal producten) en bevat geen kleur- en geurstoffen of SLES schuimmiddel“. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en daarom hebben we de gehele lijn de afgelopen weken uitgebreid getest. Vandaag vertel ik jullie over onze ervaring met deze nieuwe producten van Zwitsal!

img 5553

De eerste indruk

Bij het openen van het pakket werd ik gelijk vrolijk door de leuke verpakkingen van deze babyverzorgingslijn. Ieder product heeft een afbeelding van een diertje, die op een schattige manier getekend is. Ik ben dus zo’n moeder die daar compleet voor kan vallen, Zwitsal raakt daarmee bij mij een gevoelige snaar. De verpakkingen ogen fris en bij het openen ruik ik even aan de inhoud. De bekende Zwitsalgeur is bij géén van deze producten aanwezig, maar aangezien ik het veel belangrijker vind dat Niene er goed op reageert, stoor ik me daar niet aan.

Zwitsal Naturals Bad- & Wascrème

De Bad- & Wascrème zit in een langwerpige flacon en heeft een handige sluiting die je met één hand kunt bedienen, wat ik dan weer handig vind als je met je andere hand je kindje vasthoudt. Er staan olifantjes op de flacon afgebeeld en de crème bevat 98% natuurlijke ingrediënten. Bij een crème denk ik aan een witte, vrij stevige substantie. De inhoud van de bad- & wascrème van Zwitsal Naturals is echter helder en vrij dun en doet me meer denken aan een lotion. Ik besluit deze toe te voegen aan het badwater. De crème bevat biologische arganolie en avocado-olie en ruikt erg mild, een beetje naar bloemen. De crème schuimt licht en is zuinig in gebruik. We hebben deze crème ook geprobeerd door het met een hydrofiel washandje op Niene’s huid aan te brengen en zij reageert er prima op. Een fijne crème die mild is voor de huid en makkelijk af te wassen is!

Zwitsal Naturals Bad- & Wascrème bevat 250 ml crème en de adviesprijs is €6,99.

zwitsal naturals

Zwitsal Naturals Shampoo & Wasgel

De Shampoo & Wasgel zit in een pompverpakking die, net als de Bad- & Wascrème, makkelijk met één hand te bedienen is. Er staan giraffes op de verpakking afgebeeld en ook deze gel bevat 98% natuurlijke ingrediënten. Er zit een groene beveiliging op de pompverpakking. Tip: bewaar deze en breng ‘m weer aan na gebruik. In ons geval kan mijn avontuurlijke peuter op deze manier niet eigenhandig aan de slag gaan met het pompje én het is zeker ook handig als je de gel mee wilt nemen op vakantie. Lees: geen lekkage in de toilettas. Als extra beveiliging moet je de kop van de verpakking een kwartslag draaien om deze te openen. De hoeveelheid die er na één pompje uit komt, is voldoende om haartjes en huid van Niene mee te wassen. Deze gel is helder van kleur, ruikt naar kamille en lavendel en laat zich gemakkelijk over huid en haar verdelen. Het schuimt licht en is makkelijk af te spoelen. Wederom reageert Niene hier goed op en zo zijn we ook tevreden over deze milde Shampoo & Wasgel!

Zwitsal Naturals Shampoo & Wasgel bevat 250 ml gel en de adviesprijs is €6,99.

zwitsal naturals1

Zwitsal Naturals Body Crème

Op de verpakking van de Body Crème staan flamingo’s afgebeeld, pluspunten! Deze crème bevat biologisch amandel extract en cacaoboter en dat zorgt samen voor een heerlijk zoetige geur. De crème is erg zacht en je hebt maar een klein beetje nodig om een babylijfje in te smeren. Ik pakte eerst iets teveel, maar de crème trekt vrij snel in en is ook makkelijk te verdelen. Niene’s huidje voelde daarna heerlijk zacht aan en een overgevoeligheidsreactie bleef uit, dus wij zijn fan! Ik heb deze crème niet op haar gezichtje gesmeerd, omdat ze daar nóg gevoeliger is. Daarvoor gebruiken we een andere crème, maar ik hoop wel dat Zwitsal in de toekomst deze lijn uitbreidt!

Zwitsal Naturals Body Crème bevat 100 ml crème en de adviesprijs is €6,99.

zwitsal naturals2

Zwitsal Naturals Billencrème

De tube Billencrème van Zwitsal Naturals is versierd met een schattige koala illustratie. Net goed, aangezien ik Niene altijd mijn kleine koala noem ;) Deze billencrème bevat kamille water en amandelolie en beloofd de billetjes te verzorgen, ook als de huid al wat geïrriteerd is. Deze crème is wat vettig en naar mijn mening ruikt deze vrij sterk. De crème is gemakkelijk aan te brengen, vormt een zacht laagje op de huid en is zuinig in gebruik. Helaas was het bij ons geen succes en raakte de huid er erg geïrriteerd van. Wij switchen dus weer naar de Bepanthen Baby Zalf, de enige waar Niene wel goed op reageert.

Zwitsal Naturals Billencrème bevat 100 ml crème en de adviesprijs is €6,99

zwitsal naturals3

Zwitsal Naturals Micellair Water

Micellair water kende ik alleen als reinigingsproduct voor de volwassen huid, maar voor baby’s is het de eerste keer dat ik hiermee kennis maak. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me afvroeg waar dat nou handig voor kon zijn, maar ik ben inmiddels overtuigd. Micellair Water van Zwitsal Naturals zit in een sprayflacon en bevat 99% natuurlijke ingrediënten. De spray bevat calendula water en aloë vera en je kunt het gebruiken voor het hoofdje, de billetjes en het lijfje. Micellair water bevat micellen (kleine, reinigende deeltjes) die vuil en onzuiverheden aantrekken. Het grote voordeel van micellair water is dat je niet hard hoeft te boenen of te wrijven om de huid schoon te maken, dat maakt het dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Ik sprayde wat micellair water op een hydrofiel washandje en maakte hiermee de handjes en voetjes van Niene schoon tijdens de warme plakdagen van afgelopen tijd. Ze grijpt namelijk veel om zich heen en dan krijg je van die pluisjes tussen de vingers en teentjes. Tevens knoeit mevrouw wel eens tijdens de voeding en vind ik dit micellair water ideaal om de nekplooien mee schoon te maken. Met water verwijder ik namelijk wel het vuil, maar de geur blijft altijd wat meer hangen. Na gebruik depte ik de huid droog (afspoelen is niet nodig) en had ik tussen de bad- en wasmomenten in een mum van tijd weer een frisse baby! Dit micellair water is niet alleen geschikt voor je baby: wij gebruiken het ook voor peuterhandjes en snoet! Tip: neem de flacon mee in de luiertas tijdens een dagje weg! Een fijnere opfrisser bestaat er niet in mijn ogen!

Zwitsal Naturals Micellair Water heeft een inhoud van 200 ml en de adviesprijs is €6,99.

zwitsal naturals4

Ik ben enthousiast!

Na een positieve ervaring met vier van de vijf producten kan ik zeggen dat ik enthousiast ben over deze nieuwe babyverzorgingslijn. Ik hoop dat deze snel wordt uitgebreid met misschien wel een gezichtscrème en een haarlotion? De producten van Zwitsal Naturals zijn nu exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en vanaf november 2018 bij meerdere verkooppunten.

Heb jij de producten van Zwitsal Naturals al geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin