De zomer is er eindelijk! Heb je ook een zwembad voor de kinderen opgezet in de tuin? Dan deel ik in deze blog een handige tip met je: zo kun je het zwembad opwarmen met vuilniszakken. Lees maar mee!

Pool party in de tuin!

Het duurde even, maar dan heb je ook wat… Ons geduld werd behoorlijk op de proef gesteld, maar deze week was het dan eindelijk zover: zomerse temperaturen! Ik ga altijd heel goed op dit weertje en krijg er een bult energie van. De kinderen genieten er ook altijd van en dus was het tijd voor een pool party in de tuin! Nadat we het terras onkruidvrij hadden gemaakt en netjes aangeveegd, zetten we het zwembad op terwijl ze op school zaten. Bij Kruidvat scoorde ik van die rubberen tegels die we onder het zwembad hebben gelegd. Daarna vulden we het panterprint opblaasbad met water. Koud water welteverstaan. In deze blog lees je meer over het zwembad opwarmen met een vuilniszak!

Zwembad opwarmen met vuilniszakken

Vanuit 30 graden zomerse warmte in een zwembad gevuld met koud kraanwater stappen, dat is geen aanrader. Dat voelt wel eventjes fijn, maar al snel raken de spelende kindjes koud en dat willen we voorkomen. Maar de warme kraan aanzetten is ook niet nodig, want met deze gratis tip warm je koud kraanwater in een opblaasbaar zwembadje in een paar uurtjes op. Budgettip: je zwembad opwarmen met vuilniszakken! Leg, afhankelijk van de grootte van het zwembad, één of meerdere uitgevouwen vuilniszakken op het water zodat ze daarop blijven drijven. Door de zwarte kleur van de vuilniszakken warmt deze op en die warmte wordt onder andere afgegeven aan het water ín het zwembadje. Op de foto zie je ons opblaasbadje met een grootte van ongeveer 130 bij 210 centimeter. Daar gaat een redelijke hoeveelheid water in: met alleen zonlicht zou het wel wat meer tijd kosten om dit op te warmen. Maar door het gebruik van twee vuilniszakken was het koude water na anderhalf uur lekker opgewarmd en konden de kinderen heerlijk zwemmen en spelen!

zwembad opwarmen met vuilniszakken - Mama's Meisje blog

Meer water? Noppenfolie!

Waar wij in de zomer gebruik maken van een vrij compact formaat zwembad, maken vele huishoudens gebruik van een veel groter formaat zwembad inclusief filter. Je zou gerust een poging kunnen wagen, maar zo’n zwembad opwarmen met vuilniszakken is niet echt efficiënt. Door de hoeveelheid water en de diepte, warmen vuilniszakken in zo’n geval alleen het bovenste laagje water op. Maar ook bij een groter zwembad kun je gebruik maken van de warmte van de zon: gebruik zwarte noppenfolie! Dit is te koop bij de meeste bouwmarkten en kun je perfect op maat knippen en op het wateroppervlak laten drijven. Waarna je het zeer lang kunt gebruiken om het zwembadwater op temperatuur te brengen en te houden. Ideaal voor de staycation in je eigen achtertuin!

Nog meer zomerse lifehacks!

Nu we toch in de zomerse sferen zijn: naast het zwembad opwarmen met vuilniszakken schreef ik een blog met 9 zomerse lifehacks voor ouders! Tips zoals Duplo schoonmaken, een hack voor smeltende ijsjes en hoe je zandkorrel-vrij de auto instapt na een dagje strand.

Het zwembad opwarmen met vuilniszakken: kende jij deze lifehack al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog