Verlofmodus: AAN! Yay, afgelopen weekend ging ik met zwangerschapsverlof en aangezien ik weet hoe druk het straks weer gaat zijn als de baby er eenmaal is, maakte ik een wensenlijstje. Of beter gezegd: een lijstje met dingen die ik gewoon ga doen tijdens deze periode voordat de baby zich meldt. Benieuwd wat er op mijn to-do list staat? Lees maar mee!

Verlof!

Het was de afgelopen maanden behoorlijk druk en chaotisch in huize Mama’s Meisje. Een verbouwing, de uitbraak van een virus met bijbehorende maatregelen die natuurlijk ook invloed hebben op ons leven en een zwangerschap die in principe prima verloopt, maar gaandeweg wel zwaarder begint te worden. Ik heb het al een aantal keer benoemt, maar deze zwangerschap is tot nu toe de beste die ik gehad heb. Ik heb weinig klachten, kan bijna alles nog zelf en dat komt dus perfect uit met twee grote zussen die hier ook nog rondlopen. Ik had het niet beter kunnen treffen! Maar ik moet toegeven dat ik mijn verlof begin dit jaar héél anders voor me zag dan hoe het nu gaat verlopen. Dat is enerzijds jammer, want deze tijd komt nooit meer terug, maar ik heb geen zin om daar lang in te blijven hangen. En dus heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik ga doen ‘nu het nog kan’. De laatste loodjes wegen het zwaarst, ik heb de meeste klusjes afgerond en hoewel er nog wat dingetjes moeten gebeuren, wil ik vooral de tijd nemen om lekker te ontspannen en genieten. We kijken allemaal enorm uit naar de komst van onze dochter en zusje, maar uit ervaring weet ik dat die eerste periode ook heel chaotisch kan zijn. Daarnaast ga ik bevallen door middel van een keizersnede, waar een herstelperiode bij hoort. En dus wil ik daar zo relaxt mogelijk in gaan, zodat ik naderhand weer sneller op de been ben. Wat ik allemaal bedacht heb voor tijdens mijn verlof? Dit staat er op mijn to-do list!

Bakken

Als Suus ergens enorm van kan genieten, is het helpen in de keuken. Daarom ga ik proberen om iedere week iets lekkers met haar te bakken! We beginnen deze week lekker simpel, namelijk met een cake. Die we naderhand gaan versieren met roze glazuur, mini marshmallows en allerlei andere versiering waar je tanden spontaan van uit je mond vallen :P Ik ga internet nog even afspeuren, want Suus is gebonden aan een glutenvrij dieet, dus moet ik nog even wat inspiratie opdoen. Ik ga de resultaten waarschijnlijk wel delen in m’n stories op Instagram :)

Netflix welke serie of film kijken tijdens zwangerschapsverlof zwangerschap - Mama's Meisje blog

Netflix

Niet heel verrassend, maar Netflix staat zéker op mijn lijstje. Sterker nog, ik heb de daad al bij het woord gevoegd want ik kwam er afgelopen weekend achter dat het nieuwe seizoen van La Casa de Papel wel heel kort is. Die kan in ieder geval afgevinkt worden, aan de rest van het afstrepen van mijn Netflix kijklijstje wordt gewerkt.

Beautymomentjes

Zeg maar dag tegen je afspraakjes bij de schoonheidsspecialiste, pedicure en kapper. Ain’t gonna happen! Maar moeders wil natuurlijk wel een beetje on point in d’r ziekenhuishemdje op die operatietafel gaan liggen. En dus plan ik wat fijne beautymomentjes in, al vergen die in dit geval íéts meer voorbereiding. Ik zocht op YouTube al naar een duidelijke en makkelijke tutorial om mijn wenkbrauwen zelf onder handen te nemen. Dat is gelukt: brows on fleek! Verder ga ik voor maskertjes, uitgebreid scrubben en smeren en natuurlijk zal ik (waarschijnlijk met assistentie van le boyfriend) een poging doen om mijn teennagels te bereiken langs die bolle buik. Het gaat goed komen en ik geniet ervan om op die manier aandacht aan mezelf te besteden, dus dit kan tijdens mijn zwangerschapsverlof níét op mijn to-do list ontbreken!

Fotoboeken

Met dit puntje was ik al begonnen, maar het stond weer even on hold omdat er tussendoor verbouwd werd. Toch staat het hoog op mijn prioriteitenlijstje om tijdens mijn zwangerschapsverlof alle fotoboeken voor de kinderen bij te werken. Gelukkig ben ik al een heel eind op weg, zodat ze klaarstaan in het programma dat ik gebruik (Albelli). Zij hebben meerdere keren per jaar een actie waarbij alle extra pagina’s gratis zijn. Komt die actie weer voorbij, dan is het met één druk op de knop geregeld en heb ik dus geen stress omdat de actie maar beperkt geldig is. En ik weet uit ervaring dat ik mezelf hierin een schop onder mijn kont moet geven, omdat het anders te lang blijft liggen en met een newborn in huis helemaal onderop de stapel belandt ;)

Foto’s maken

Over fotoboeken gesproken: tijdens mijn zwangerschapsverlof wil ik nog een aantal mooie buikfoto’s maken! Ik heb wat leuke ideetjes om mijn zwangere buik mooi vast te leggen en ook dit geef ik veel prioriteit. Nu kan het namelijk nog! Over een paar maanden is die buik verleden tijd en ik weet van mezelf dat ik spijt krijg als ik het niet doe. Mocht het idee net zo leuk uitpakken als ik in m’n hoofd heb, dan zie je er te zijner tijd waarschijnlijk wel eentje voorbij komen in m’n Instagram stories of op m’n tijdlijn. Daarnaast ben ik nog steeds enorm blij dat de zwangerschapsshoot op de valreep nog door is gegaan. Enkele dagen later werden de maatregelen ingevoerd en die foto’s heb ik dus mooi in the pocket. Gelukkiger kun je mij niet maken!

Zwangerschapsverlof dit staat er op mijn to-do list - Mama's Meisje blog

Date night

We zagen het wel zitten: kindjes bij de oppas terwijl Erik en ik lekker uit eten zouden gaan en nog een biosje zouden pakken. Aangezien dat nu geen optie is, gaan we voor een date night thuis. Ik zeg: lekkere hapjes, een leuke film en duimen dat de kids doorslapen. Oh, en dat ik niet op de bank in slaap val tijdens de film :P

Blogdingen

Nog zo’n item waaraan ik superveel aandacht zou besteden tijdens mijn zwangerschapsverlof: de technische en ‘achter de schermen’ to-do list voor mijn blog. Inmiddels zijn de kinderen echter al zes weken thuis en is het lijstje met blogdingen naar de achtergrond verschoven. Daar frustreerde ik me eerst wel over, maar het is even niet anders. Ik wil mezelf niet ten koste van mijn zwangerschapsverlof over de kop gaan werken of daar druk over voelen, dus ik heb het losgelaten. Lukt het om iets van mijn lijstje aan te pakken: fijn! Zo niet, dan komt het later wel. Begin deze week stelde ik wat vragen over mijn blogfrequentie in mijn stories. Daarop reageerde bijna iedereen met ‘zie maar wat lukt!’ en dat ga ik dus ook doen. Ik probeer 2 à 3 blogs per week te publiceren tijdens mijn verlof, maar heb niet vooruit kunnen werken en dus laat ik de boel lekker de boel. En dat is al een relaxt gevoel op zich, want de vorige keer was ik op dag 4 na de keizersnede alweer bezig met mijn blog. Dat ga ik nu echt niet weer doen: ik ga genieten van mijn gezin en ons pasgeboren kindje. Dat is prioriteit! First things first! Al moet ik toegeven dat ik barst van inspiratie en een hele lijst met onderwerpen heb waarover ik zou willen schrijven. Keuzes maken dus!

Nesteldrang

Voor het laatste beetje nesteldrang en opruimwoede heb ik uiteraard wat klusjes bewaard. Zo wil ik de keuken nog even schoonmaken, staat Erik’s kantoor op mijn lijstje (alleen hij weet het zelf nog niet :P ) en moet ik ook de vluchttassen voor mezelf, Erik en de dames inpakken. Verder wil ik enkele maaltijden bereiden en invriezen. Dit heb ik de vorige keer ook gedaan en dat is ontzettend fijn voor dagen die totaal in de soep lopen terwijl je ook nog warm moet eten ’s avonds. Omdat Suus glutenvrij eet, moet ik vooral dát stukje goed voorbereiden: zorgen dat er voldoende opties meegaan naar opa en oma, waar de kindjes logeren tijdens ons ziekenhuisverblijf. En dat ze lijstjes hebben waar info op staat, mochten ze het even niet weten. Dat is eigenlijk het belangrijkste klusje tijdens mijn zwangerschapsverlof wat echt waterdicht moet zijn, zodat Suus niets tekort komt. Maar ook dat komt goed!

Project ‘pimp de stoel’

Op onze slaapkamer staan twee houten stoelen die al jaren op de nominatie staan om geverfd te worden. Je raadt het al: nog steeds niet gebeurd… Maar dat gaat tijdens mijn zwangerschapsverlof veranderen, want project ‘pimp de stoel’ komt eraan! Super easy, want ik heb verf over van de verbouwing die ook geschikt is voor meubels. Ik twijfel alleen nog een beetje over de kleur maar zodra ik eruit ben, ga ik aan de slag!

Thuis uit eten

Toen ik zwanger was van Niene, namen we Suus mee naar het bos en sloten we ons middagje weg af met een bezoekje aan het pannenkoekrestaurant. Zelf was ze eigenlijk nog iets te klein om te beseffen waarom papa en mama haar zo graag mee uit eten wilden nemen, maar wij vonden het heel leuk om nog iets met z’n drieën te doen. Dit was geslaagd en daarom namen we ons voor om dit nu wederom te doen, maar dan natuurlijk met z’n vieren. Stiekem had ik al een beetje rondgekeken naar een gezellig, kindvriendelijk restaurant waar ook Suus zorgeloos kon eten, maar momenteel is het geen optie. En dus gaan we thuis uit eten! We kregen rond de feestdagen een Pizzarette toegestuurd en dat is perfect, dus maken we het thuis gezellig!

Aftellen…

Je ziet het al: ik hoef me de komende weken niet te vervelen! Toch vind ik het heerlijk om bezig te zijn en het leidt ook af, want ik ben serieus aan het aftellen… Ook al is dit baby no.3, het blijft onvoorstelbaar dat er weer een klein meisje in mijn buik groeit en ik kan me er nog amper iets bij indenken dat we haar over een week of 6 écht zullen ontmoeten. Mits alles zo goed blijft verlopen natuurlijk! Al met al ben ik geen stilzitter maar vind ik het ook belangrijk om mezelf de rust te gunnen tijdens mijn zwangerschapsverlof. Ik hoop dat ik die balans kan blijven houden, zo relaxt blijf en met heel veel zin toe leef naar de keizersnede!

Plande jij ook dingen in tijdens je zwangerschapsverlof? Wat vond jij fijn om te doen en tegen welke dingen zag je op? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1