Yes! De eerste echo was helemaal goed en dit geeft me vertrouwen, waardoor ik rustig aan het idee kan wennen dat er echt een klein baby’tje onderweg is. Hoe de tweede maand van mijn zwangerschap verliep? Ik vertel je er vandaag alles over in de zwangerschapsupdate van week 9 tot en met week 11!

Week 9: Pregnancy Anouncement Preps

De echo is goed en wel achter de rug en diezelfde avond speur ik Pinterest en Instagram af. Ik ben op zoek naar een leuke manier om straks aan de wereld bekend te maken dat we een kindje krijgen! Je bent blogger of je bent het niet ;) Ik heb een heel leuk idee in mijn hoofd en natuurlijk helpt ome Ali (Ali Express, red.) me daarbij ;) Je kunt maar beter op tijd bestellen, niet? Deze is het in ieder geval niet geworden :P

Tshirt bun in the oven

Ik ben nog steeds ontzettend misselijk en beroerd. Lig regelmatig voor pampus op de bank, vooral als Suus in bed ligt of als Erik in het weekend thuis is. ’s Avonds lig ik lekker vroeg in bed, vaak ook misselijk. Deze snapchat filter is hemels bij zulke gammele weken:

IMG 5699

Mijn buik is inmiddels al van redelijk tot-vraagtekens-oproepend-formaat en ik pak de kist met positiekleding maar voor de dag. Ook al zijn het vooral mijn opgezette darmen, toch kan ik er weinig aan doen dat mijn buik al zo bol is. Ik hoop heel erg dat alles gewoon goed is en dat we het nieuws dan kunnen delen met nog meer mensen.

IMG 5707

Week 9 11

Week 10: Aftellen naar de termijnecho

Aangezien de termijnecho gaat bepalen wanneer ik precies ben uitgerekend en hoever ik nu precies ben, ben ik alweer aan het aftellen. Natuurlijk ben ik vooral heel erg benieuwd of de baby het goed doet en goed gegroeid is. De termijnecho heb ik op dinsdag 22 augustus. Zodra de echoscopiste het apparaat op mijn buik zet, zien we een inieminie baby die al zwaait met de handjes en schopt met de beentjes. Wat fijn dat alles goed is! Wel blijk ik 5 dagen minder ver te zijn dan ik dacht: op het moment van de echo ben ik precies 10 weken zwanger. Mijn uitgerekende datum wordt nu vastgesteld op 20 maart 2018. De echoscopiste legt uit dat dit waarschijnlijk aan een ‘late bevruchting’ te wijten is. Het maakt mij allemaal niets uit, ben enorm blij dat de baby goed gegroeid is en dat het er allemaal goed uit ziet! De controle bij de gynaecoloog verloopt ook goed, mijn bloeddruk is heel laag (zoals altijd) en de bloeduitslagen zijn allemaal goed! Die middag maken we aan onze vrienden, vriendinnen en verdere familie bekend dat Suus grote zus wordt! Dat doen we met deze foto:

IMG 5875

Week 11: De eerste aankoop

Nu ik onze mini weer heb kunnen bewonderen, kan ik me niet inhouden en de eerste aankoop is binnen. Een shoplog volgt ;) Minder fijn is dat de bekkenklachten die ik ook bij de eerste zwangerschap had, weer volop opspelen. Ik loop alweer een tijdje bij de fysio en op deze manier hopen we de klachten enigszins in toom te kunnen houden. Lastig is het wel: ik kan nu al niet zoveel doen op een dag en met een ik-wil-leren-lopen-en-ik-wil-het-nu-dreumes in huis, ga ik eigenlijk iedere dag wel over mijn grens.

IMG 5895 001
Nu onze vrienden en familie allemaal op de hoogte zijn van ons mooie nieuws, bedenk ik hoe ik het op social media bekend ga maken. Ik bereid een aantal mooie foto’s voor en één daarvan hebben jullie natuurlijk al kunnen bewonderen. Het shirtje en de slingers zijn afkomstig van Ali Express :)

Dit waren de eerste 11 weken van mijn zwangerschap. Vanaf nu zal er iedere dinsdag een persoonlijke weekupdate verschijnen! Wil je reageren? Ik lees je reactie graag terug in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin