The word is out: baby no. 2 is coming! Vandaag vertel ik hoe de eerste maand van mijn zwangerschap verliep. Ik deel alle klaagmomenten, onzekerheid en vooral de moeite die ik had om mijn mond dicht te houden! De eerste zwangerschapsupdate is een feit :)

Week 4: Stiekem dubbel feest!

Zoals ik in het artikel over de positieve test vertelde, deed ik deze op Suus haar eerste verjaardag! Dat was op vrijdag 7 juli en we hadden op die dag verder geen feestje gepland. De rest van het weekend echter wel! Het hele weekend staat in het teken van haar verjaardag en dat betekent: twee dagen lang familie en vrienden over de vloer. Super gezellig, maar ook super moeilijk om mijn mond te houden. En als iemand me net iets langer aankeek, dacht ik: ‘betrapt!’. Er was natuurlijk nog niets te zien, maar het voelde alsof iedereen het zo aan me kon zien. Verder voelde ik me in deze week niet anders dan normaal, behalve de misselijkheid die ik al voelde eerder deze week. Maar ik geniet ook van de hapjes en virgin drankjes ;)

IMG 5087

Week 5: Moe, Misselijk en Meer

Aan het begin van de week overvalt me een vorm van vermoeidheid die ik gemist heb als kiespijn. Zo’n gevoel alsof je op instorten staat, een vermoeidheid waar je geen weerstand tegen kunt bieden! Met de misselijkheid gaat het op en af. Die vermoeidheid hakt er nog het meest in. Pffff, ineens slaat het toe en dan kan ik maar één ding: verlangen naar de bank of het bed. Jeetje, dit is wel even wennen maar als het hierbij blijft, dan teken ik er gelijk voor. Klaag, klaag, klaag :P

IMG 5225

Ik maak de eerste buikfoto van hopelijk een hele reeks. Dit is nog mijn after pregnancy belly van Suus. Dus geen paniek, het is gewoon dikte :P Maar je moet ergens beginnen, niet? Lijkt me leuk om aan het eind te vergelijken en de groei te zien! Eind van de week neemt Erik Suus een hele dag voor zijn rekening, terwijl ik voor pampus op de bank lig te Netflixen. ’s Avonds ga ik lekker in bad en lig om 9 uur in bed. Begin een stuk frisser aan de volgende week!

Week 6: Moeders voor Moeders

Deze week is de misselijkheid op zijn hoogtepunt. De hele week spuug ik ’s morgens alles eruit en lig met een dekentje op de bank. Vanilleyoghurt, soep, beschuitjes met kaas en appelsap: het enige voedsel dat een beetje goed valt en waardoor ik niet hoef over te geven. Ik dacht dat ik bij Suus misselijk was, maar dat valt achteraf gezien dus heeeeel erg mee. Maar we klagen niet, hoop alleen keihard dat het na de 12 weken weer over is. En heel dubbel, want ik voel me ontzettend gammel maar onze zwangerschap is nog een groot geheim!

Week 4 81

Ik geef me op voor Moeders voor Moeders. Ook shop ik in de sale bij H&M en Prenatal positiekleding. Dat voelt wel een beetje voorbarig, maar ik ben nu (als het allemaal goed mag gaan) hoogzwanger in de winter en heb vooral zomerse positiekleding. Voor nog geen €100 heb ik een halve garderobe geshopt. Shoplog volgt!

Week 7: Ietsje beter!

In vergelijking met vorige week voel ik me weer iets beter. Ik eet een beschuit met kaas voordat ik überhaupt 1 been buiten het bed steek. Thanks to mijn hubby, die iedere ochtend een beschuitje voor me staat te smeren. Kleine porties verdeeld over de dag en dan gaat het best redelijk!

Week 4 8

Week 8: De eerste echo

Maandag 7 augustus hebben we de eerste echo, waarover ik morgen meer vertel ;)

De rest van de week is het op en af met de misselijkheid. Ik spuug niet meer iedere dag en heb een patroon ontdekt. Als ik ’s morgens misselijk wakker wordt, zakt het in de loop van de dag af. Als ik ’s morgens nergens last van heb dan word ik in de loop van de dag misselijk tot ik naar bed ga. Het hoort erbij en er zijn echt vrouwen die het véél erger hebben, maar ik hoop dat het echt weg is na het eerste trimester… Let’s hope for the best!

Morgen vertel ik jullie dus alles over die eerste echo en zondag vertel ik je meer over de tweede maand van mijn zwangerschap!

Had jij veel klachten in de eerste maand van je zwangerschap of juist heel weinig? En wat is jouw tip tegen de misselijkheid? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin