Deze week liep een beetje anders dan verwacht… Ik voelde me steeds minder fit en tijdens de controle bij de gynaecoloog bleek waarom. In deze zwangerschapsupdate van week 39 (!) praat ik je bij over alles! 

Genieten van m’n oudste meisje

Zo aan het einde van de zwangerschap kan ik echt merken dat emo-Karin weer in the house is… Janken om van alles! Het besef dat deze zwangerschap bijna is afgelopen, komt steeds meer binnen. Aan de ene kant ben ik er wel klaar mee, aan de andere kant wil ik m’n buik nog niet missen. Tja, ik snap mezelf soms ook niet, maar de tissues worden met bossen tegelijk uit de box getrokken omdat ik weer op standje huul’n sta. Hashtag gezellig! Aangezien ik de meeste dingetjes van mijn to do list al af had, besloot ik deze week om extra veel te genieten van leuke momentjes met Suus. Niet te geloven hoe snel ze groot is geworden en dat ze binnenkort grote zus is! Volgens mij voelt Suus ook wel aan dat er van alles verandert want we hebben extra veel geknuffeld afgelopen week. Ook hebben we met de klei gespeeld, gekleurd, boekjes gelezen, samen tv gekeken en met de duplo gebouwd. En Suus heeft papa in de tuin geholpen met plantjes in de bakken doen! De knuffelmomentjes met zijn drieën in bed afgelopen weekend waren het fijnst, samen met de family selfies waarbij papa de voeten van Suus in zijn gezicht had :P Ben benieuwd hoe lang we nog met z’n drieën zullen zijn!

week 391

Blog, enveloppen schrijven en fotoalbums plakken

Helemaal klaar was ik natuurlijk nog niet. Deze week rondde ik eindelijk alles voor de blog af. Voor de komende tijd in ieder geval, want er komen hele leuke dingen aan. Ik verklap er nog niks over, maar ik deed denkbeeldige vreugdedansjes toen ik alles helemaal ingepland had zoals ik voor ogen had. Een heerlijk gevoel! Daarnaast stond er al een maand een doos met enveloppen voor de geboortekaartjes onaangeroerd op het dressoir. Deze week heb ik alles geadresseerd en voorzien van postzegels, dus die zijn klaar om gevuld te worden met de geboortekaartjes! Tot slot was er een klusje waar ik mega tegenaan hikte, maar waarvan ik dacht: “als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer“. Er lagen nog vier fotoalbums en invulboeken op me te wachten. Ik bestelde dus bijna 100 foto’s en ging er zondag voor zitten. Gelukkig is alles nu helemaal bijgewerkt en kan ik ook daar een vinkje achter zetten!

IMG 0503

week 392

Ziek, hoofdpijn en een hoge bloeddruk

Ondanks dat ik vrij veel gedaan heb deze week, voel ik me al vanaf woensdag niet fit. Ik slaap al maanden slecht door de bekkenpijn, dus ik gaf het slaaptekort een beetje de schuld. Wel viel me op dat ik weer meer vocht ging vasthouden in mijn handen, voeten en gezicht. Aangezien ik bij de zwangerschap van Suus bijna uit elkaar knapte van de hoeveelheid vocht, leek dit echt helemaal in het niet te vallen bij de situatie van toen. Daarom maakte ik me ook nergens druk om. Ik was dus erg verrast toen ik tijdens de controle bij de gynaecoloog een verhoogde bloeddruk bleek te hebben. Er werd direct urine- en bloedonderzoek gedaan en er zijn nu extra controles ingepland zodat ik nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Bij Suus heb ik zwangerschapsvergiftiging gehad, maar een sluipende vorm. Gelukkig is dat nu (nog) niet zo. Ik ben blij dat ze zo alert zijn, want ik ben er wel een beetje van geschrokken. Er werd me op het hart gedrukt om rustig aan te doen dus ik heb veel op de bank en in bed gelegen. Ondertussen word ik flink in de watten gelegd door Erik, die zelfs speciaal voor mij naar de snackbar reed om een Magnum voor me te halen (echte liefde dit). Aftellen is dus keihard AAN, nog een week tot de uitgerekende datum! We gaan het meemaken ;)

week 39

Heb jij ervaring met een hoge bloeddruk of zwangerschapsvergiftiging? Voelde je je ook zo emotioneel aan het einde van de zwangerschap? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin