We begonnen met een ziekenboeg en daarna volgde een drukke week… Maar met resultaat, want mijn to do list is helemaal af! Verder wilde ik deze week alles voor de blog afronden, wat helaas niet lukte. In mijn buik is ook van alles aan de hand, want: het rommelt! Je leest het allemaal in de 38-weken zwangerschapsupdate!

De ziekenboeg continues

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben, is het griepvirus hier flink aanwezig geweest de laatste tijd. Daarom was ik verbaasd dat Suus afgelopen dinsdag wéér koorts had en flink hoestte en snotterde. Het houdt niet op, niet vanzelf… Een dagje bankhangen it is, al was haar kleine zusje hier minder blij mee. En mama dus ook, want een dreumes bovenop een hoogzwangere babybuik is gewoon niet fijn. Daarom bedacht ik dat Suus dan maar naast de buik, bovenop wat kussens tegen mij aan mocht liggen. Waarna de baby flink draaide zodat ze tenminste tegen haar grote zus aan kon schoppen. Echt ontspannen dus ;) Gelukkig knapte Suus in de loop van de week weer redelijk op, al blijft ze snotterig en hees. Ik geniet nu dubbel zoveel van de tijd alleen met haar en we hebben deze week al gespeeld met de pop in de wipstoel en met stempels een tekening gemaakt.

Week 38

Wij zijn er klaar voor: baby ready!

Deze week heb ik, met behulp van Erik en mijn ouders, alles kunnen afstrepen wat ik nog voor elkaar wilde hebben voor de komst van de baby. Zo poetste ik de koelkast, hielp mijn moeder me de laatste keukenkastjes uit te mesten en schoon te maken en ruimde ik de voorraadkast helemaal op. Erik ging, samen met mijn moeder, aan de slag met het ophangen van de traphekjes. Ondertussen hield mijn vader Suus bezig dus schoten we mooi op. Boven hebben we een zogenaamd klemhek, die iets verder op de overloop geplaatst is omdat het niet anders kon in verband met een schuine muur. Onderaan de trap hebben we een opvouwbaar traphekje. De deur van de badkamer (die zit bij ons op de begane grond) zit namelijk direct naast de trap en dan zouden we met een klemhek altijd het risico lopen dat deze tegen elkaar aan botsen. Als het hek open staat, zie je er amper iets van. Verder maakte ik de Ikea trolley helemaal baby- en dreumesproof en deden Erik en ik alle aankopen die nog op mijn lijstje stonden. Alles is dus helemaal af en dat geeft me een heerlijk gevoel. Baby, je mag nu wel komen want wij zijn er klaar voor!

Week 381

Indalingsweeën, harde buiken, voorweeën…

Sinds een dag of vijf is het erg onrustig in mijn buik. Niet de hele dag, maar met vlagen en steeds vaker. Indalingsweeën, harde buiken, oefenweeën, voorweeën: hoe je het ook maar wilt noemen, ze doen in ieder geval best pijn. De harde buiken zijn vooral vervelend, die andere pijnlijke steken en krampen zijn steeds maar even aanwezig (maximaal een kwartier), maar moet ik dan wel een beetje wegpuffen. De gynaecoloog waarschuwde me al dat dit ‘rommelen’ heel lang kan duren en het niets zegt over het wel of niet bevallen voor 40 weken, dus ik ga er maar gewoon vanuit dat ik die wel ga aantikken. Ik weet nog precies hoe de eerste wee bij Suus voelde en dat heb ik tot nu toe nog niet gehad, dus oefen ik gewoon even verder de komende week ;) Ondertussen probeerde ik afgelopen week om de blogplanning voor de komende tijd helemaal rond te krijgen. Dat is helaas nog niet gelukt, maar ik hoop er deze week een vinkje achter te kunnen zetten. Ik ben met hele leuke dingen bezig, maar we zullen allemaal geduld moeten hebben voordat duidelijk wordt wat dit is ;) Nu is het echt tijd om te genieten van mijn verlof en dat lukt al heel goed. Heb zondag een fudge gemaakt met Oreo en voor deze week staat er een boterkoek op de planning! Een stapel tijdschriften, Netflix en kopjes thee, ik vermaak me wel. En zo ga ik door naar de 39 weken!

Week 382

IMG 0408

Heb jij veel last (gehad) van indalingsweeën, harde buiken en/of voorweeën? Zo ja, vanaf welke week? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin