Slapeloze nachten door bekkenpijn, foodpreppin’ en een controle bij de gynaecoloog… Ready to pop, want vandaag ben ik 37 weken zwanger! Tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate!

24/7 pijn door bekkenklachten

De laatste weken merkte ik dat mijn bekkenklachten behoorlijk verergerden. Eigenlijk ging het vanaf 34 weken met grote stappen achteruit. Nu, drie weken later, heb ik geen pijnloos moment meer in de dag zitten. Eerst kon ik het gevolg merken als ik iets teveel had gedaan of bijvoorbeeld Suus had getild. Nu maakt het allemaal niets meer uit: mijn onderrug, bekken, bovenbenen en liezen doen de hele dag pijn en dus slik ik veel paracetamol. Natuurlijk wel in overleg met de gynaecoloog ;) Stil zitten is geen optie, ik moet wel in beweging blijven maar afwisselen is het toverwoord. Er is alleen één moment van de dag, of eigenlijk nacht, waarop er niet zoveel af te wisselen valt: slapen! Ik heb een hele routine van hoe mijn kussens moeten liggen en als ik eenmaal in slaap ben gevallen, word ik na een paar uur voor het eerst wakker met vreselijke pijn. Het probleem is dat ik zo stijf ben, dat ik amper uit bed kan komen. Eenmaal uit bed voelt het alsof alle botjes los zitten, alsof ik een zwaar auto-ongeluk heb gehad. Dus ga ik door de gang lopen, op de ‘skippybal‘ zitten en vervolgens, na wat oefeningen, ga ik weer een poging tot slapen doen. Dit gedoe herhaalt zich tussen de vier en zes keer per nacht en het begint me behoorlijk op te breken. Je kan wel snappen hoe blij ik ben dat ik de eindstreep al bijna kan aanraken… Volhouden dus! Ik had vrijdag trouwens inspiratie voor een leuk sarcastisch blogje over hoogzwanger zijn: 10 x je weet dat je hoogzwanger bent als…

Week 37

Voorraad in de vriezer, tuincentrum en vlog

Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen, het is niet alleen maar kommer en kwel ;) Zo kookten Erik en ik afgelopen zondag pasta, stamppot en kip Madras. “Honger?“, hoor ik jullie denken. Haha, in het kader van ‘foodpreppin‘ hebben we alles verdeeld in bakken en in de vriezer gedaan. Zo hebben we het in de kraamweek lekker makkelijk: bakje uit de vriezer en het eten is klaar! Nouja, wel even pasta of rijst koken voor de sausjes, maar you get the point! Aangezien we nogal in een baking mood waren (en omdat we ’s middags visite kregen), mikten we ook nog even een cake in de oven. Beste keuze ooit, ik ga de komende weken nog wel meer lekkers bakken. Als je tips hebt: graag! Kan wel wat inspiratie gebruiken, dus zoet of hartig: alles is welkom, maar niet te ingewikkeld please ;)
Tussen de bedrijven door ging ik regelmatig even zitten of met mijn beentjes languit op de bank. Een ideaal moment om de vlog van Simone (Papa is de liefste) te kijken! Simone is afgelopen weekend bevallen van haar tweede kindje en ik volg haar al vanaf het begin, dus superleuk om nu ook die herkenbare dingetjes van de laatste loodjes te zien. En een heerlijk ontspanmomentje met een kopje thee en in dit geval een plakje cake (voorproeven, heel belangrijk!). Een van de nieuwste puntjes van mijn to do list was: nieuwe planten bij de voordeur. Die hebben we bij het tuincentrum gekocht, alleen we kunnen ze nog niet in de manden doen want de grond is bevroren… We kochten gelijk een slee voor Suus, aangezien er winters weer wordt verwacht!

Week 371

Controle bij de gynaecoloog

Tot slot stond er nog een controle bij de gynaecoloog op de agenda. Daar kan ik vrij kort over zijn: alles was goed! Mijn bloeddruk is mooi laag, ik houd amper vocht vast (in tegenstelling tot de vorige keer!) en buiten de bekkenklachten om, heb ik eigenlijk nergens last van. De gynaecoloog heeft ook nog even een echo gemaakt en ons meisje ligt al in starthouding, met voldoende vruchtwater en een mooi kloppend hartje. Het enige wat ze nu nog hoeft te doen, is bedenken dat ze vandaag 37 weken in mama’s buik zit en dat het zo zachtjesaan tijd wordt om de verhuisdozen in te pakken. Ik ben erg benieuwd hoe het allemaal zal lopen, dus hobbelen we rustig door naar 38 weken… Ready to pop!

Week 372

Vond jij 37 weken ook zo’n mijlpaal? En hoe lang moest je uiteindelijk wachten tot je geduld beloond werd? Bereidde jij ook eten voor in de vriezer zodat je in de kraamweek lekker makkelijk kon doen? Ben erg benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1