Het was een spannende week, want we hadden een groei-echo en kregen verrassend nieuws over de bevalling! De indalingsweeën bleven aanwezig en ondertussen probeerde ik mijn to do list verder af te strepen… Happy 35 weeks!

De verrassende groei-echo

Dinsdag begon gelijk heel spannend: het was tijd voor de groei-echo! Gelukkig was die al in de ochtend gepland en gelijk erachteraan stond een afspraak met de gynaecoloog, dus we kregen meteen duidelijkheid. De echoscopiste gaf aan dat het kindje ‘geen kleintje‘ was en daarmee trok ik de conclusie dat het dus een geplande keizersnede zou worden. Ik was al aan het puzzelen met datums en ging vrij relaxt de spreekkamer van de gynaecoloog binnen. Die had echter verrassend nieuws: onze baby was weer terug op de bovenste lijn van de curve. Niet erboven, zoals ik had verwacht. Ik was er eigenlijk al vanuit gegaan dat het een keizersnede zou worden, maar niets is minder waar!

Bevallingsplan: afwachten!

De baby valt dus weer binnen de marges en daarmee kregen we nu officieel groen licht voor een natuurlijke bevalling. We mogen dus gewoon afwachten tot de bevalling vanzelf op gang komt, mits er geen andere complicaties optreden natuurlijk. Wel gaf de gynaecoloog aan dat ze me niet heel ver overtijd willen laten lopen. Het is namelijk niet precies duidelijk hoever ik nu zwanger ben. Bij de eerste twee echo’s zat er maar liefst 9 dagen verschil tussen mijn berekening en de echo. Deels is dat te verklaren door een zogenaamde ‘late bevruchting’, maar de arts wil het risico niet lopen door mij heel ver door te laten lopen. Aangezien richting 42 weken de placenta ook minder gaat werken en de hoeveelheid en kwaliteit van het vruchtwater kan afnemen. Het zou ook kunnen verklaren waarom onze mini zo groot is voor de termijn. Bij de echo, die met 34 weken plaatsvond, scoorde onze baby gemiddeld 37 weken. Of we maken gewoon grote kinders en mede omdat het een flinke baby is, nam de arts dit besluit. De tijd zal het leren! Ik ben er in ieder geval héél blij mee dat we het gewoon mogen afwachten en had nooit meer verwacht dat ik deze kans nog zou krijgen. Natuurlijk kan het allemaal nog anders lopen, maar ik sta er zo in: ‘we zien wel waar het schip strand‘. En dat is een heerlijk gevoel! We vierden het met een lunch bij McDonald’s :P

Week 35

Shoppen bij Zeeman

Een paar weken geleden plaatste ik een artikel met daarin de newborn- en babycollectie van Zeeman. Ik had toen zelf de griep en baalde een beetje, want het liefst was ik natuurlijk gelijk naar de winkel gerend om alles te bekijken ennnnn misschien wel iets te kopen ;) Hoe lief dat ik van Zeeman een shoptegoed kreeg aangeboden? Dus ging ik vrijdag alsnog naar Zeeman en kon natuurlijk de verleiding niet weerstaan, er was zoveel leuks! Allereerst kocht ik drie fijne rompers die gemaakt zijn van biologisch katoen. Deze nam ik trouwens ook voor Suus mee, want ze blijven mooi van vorm en ook na veelvuldig wassen rekken ze niet uit. Daarnaast was ik verliefd op het mintkleurige boxpakje met bijpassend mutsje, koos ik twee longsleeves uit en kon ik de haarbandjes en kwijlslabbetjes niet weerstaan. Toen ik dacht dat ik klaar was, liep ik nog tegen de té schattige roze schoentjes aan… Die kon ik echt niet laten liggen! Heb jij al geshopt bij Zeeman?

Week 352

Nesteldrang, indalingsweeën en bekkenpijn

Vorige week was ik nog behoorlijk grieperig en helaas heeft het nog tot vrijdag geduurd voordat ik me weer een beetje mens voelde. Sjonge, wat een ellendige griep was dat! Door het gehang en vele liggen op de bank en in bed ben ik helemaal stijf en heb ik veel last van mijn bekken. Maar nesteldrang doesn’t care at all, want Alles.Moet.Af! Ik begon aan het inpakken van de vluchttassen, boog ik mij over de adressenlijst voor het geboortekaartje en pufte in de tussentijd nog een scala aan indalingsweeën weg. Ik bestelde een voetenzak voor de Maxi-Cosi, Erik zette de Tripp Trapp stoel in elkaar die we van Stokke kregen en ik webshopte kleren voor de kraamreportage. De babykamer is helemaal af, de roomtour staat ingepland voor aankomende zondag! En zo bereikte ik de 35 weken: nu voelt het wel echt als de laatste loodjes! Al moet de baby nog even lekker een paar weekjes blijven zitten, want mama is er nog net niet helemaal klaar voor :)

Week 351

Wanneer had jij alles klaar en af voor de komst van de baby? Had je nog tijd ‘over’ voor ontspanning in je verlof? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin 1