Wat een week! Zat ik vorige week nog met een zieke dochter, deze week was ik zelf aan de beurt. En net toen ik dacht dat ik weer beter werd, kwamen er nog indalingsweeën bij ook… Enige afleiding? Webshoppen! Ik kreeg de allerleukste bestelling van AliExpress ooit binnen… Lees je mee?

Naar de huisarts met hoestbuien

Ben je zwanger, dan is griep al vervelend, maar hoesten is echt een no go. Hoezeer ik ook probeerde om die kriebel in mijn keel te negeren, ik kon er echt niet omheen. En dus kwam ik in zo’n vicieuze cirkel van hoesten tot mijn keel pijn deed, even pauze, kriebelkeel en weer hoesten. Gevolg: harde buiken to the max. Bleeeeuh, ik was het op dag vijf echt wel dikke zat. Nachtenlang slecht geslapen, amper op mijn benen kunnen staan want bonkend hoofd en net toen ik dacht dat ik beter werd, voelde ik me de volgende dag wederom superslecht. En zo zat ik zondag bij de dienstdoende huisarts, omdat het niet verbeterde. Ik kreeg codeïnetabletjes voorgeschreven en hoezee: die helpen goed! Geen zorgen, is allemaal goed over nagedacht en ik ben zelf apothekersassistente dus ik weet wat ik inneem :) . We kregen nog een lief pakketje van A. Vogel toegestuurd door een pr-bureau dat via mijn Insta Stories zag dat we griep in huis hadden. Niet alles is geschikt voor tijdens de zwangerschap, maar ik denk dat ik straks met twee kleintjes wel wat extra weerstand kan gebruiken! Dan komen de Echinaforce tabletjes vast goed van pas. Neusspray, lippenbalsem, keelsnoepjes en paracetamol lagen binnen handbereik en Erik heeft maar liefst drie dagen thuis gewerkt, want Suus was ook nog een groot gedeelte van de week ziek. Dus hij regelde kopjes thee met honing, maakte smoothies van vers fruit en draaide wasjes als volleerd huisman en ziekenverzorger. Hij heeft zelfs de hele woonkamer schoongemaakt, tot achter de kasten aan toe. Wat zou ik toch zonder mijn lievelingsmeneer moeten!

Week 341

Indalingsweeën: die kende ik nog niet

Verder maakte ik deze week kennis met het fenomeen indalingsweeën. Die heb ik bij Suus amper gevoeld, want Suus heeft nooit ‘vast’ ingedaald gelegen. Pas tijdens de bevalling kwam zij lager in mijn bekken te liggen, tot 3 centimeter in dit geval, want daarna werd het een spoedkeizersnede. Toen ik deze week op een stoel aan tafel zat en enorme krampen en steken down under, in mijn onderbuik en liezen kreeg, herinnerde ik me dat ik hierover had gelezen. Sjonge zeg, nooit geweten dat dit zoveel pijn doet. Gelukkig bleef het tot nu toe iedere keer maar een half uurtje aanwezig, maar het komt meerdere malen per dag (en nacht!) terug. Ik lag er meerdere nachten wakker van. Tel hierbij die heerlijke hoestbuien op, de harde buiken die dat veroorzaakte en sowieso de hele griep, dan kun je je vast voorstellen dat ik deze week graag héél snel achter me wil laten ;) Op de foto zie je trouwens hoe scheef mijn buik af en toe is: mevrouw drukt dan flink met haar billen naar buiten toe! Nog een mijlpaal deze week: ik deed middagdutjes, voor het eerst meerdere dagen achtereen. Kan merken dat ik het nu écht nodig heb!

Week 34

Ziek in bed: webshoppen als afleiding

Zo’n hele week in bed en op de bank is vreselijk saai, want ik heb echt niet alleen maar liggen slapen. Gelukkig had ik nog wel wat dingetjes op mijn to do list: ik wil graag goed voorbereid de kraamperiode ingaan en dat betekent ook: genoeg voorraad van allerlei boodschappen. En dus plaatste ik een gigantische bestelling bij Kruidvat met luiers, tandpasta, schoonmaakmiddel, handzeep en meer van dat soort dingen. Daar hoef ik me voorlopig niet meer druk om te maken. Ook kwam ik via AliExpress op super schattige hydrofiele doeken en een gewatteerde omslagdoek terecht. Die MOEST ik hebben, dus bestelde ik ze begin van de week. Normaal gesproken moet je behoorlijk geduld hebben, dus ik was blij verrast dat deze artikelen zaterdag al binnen kwamen! Aangezien mijn Instagram én Facebook overstroomden met reacties (zowel onder de post als in privéberichten), deel ik hierbij nogmaals de linkjes: hier vind je de hydrofiele doeken in allerlei printjes en hier vind je de omslagdoek in matchende printjes!

Week 342

We gaan door naar week 35! Vandaag hebben we de uitgebreide groei-echo en een gesprek met de gynaecoloog. Een spannende dag, want hierna weten we wat ons bevallingsplan gaat worden… Volgende week vertel ik jullie de uitkomst hiervan!

Had jij last van indalingsweeën? En heb jij wel eens griep gehad tijdens een zwangerschap? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin 1