Na de groeiecho van vorige week, liet ik deze week een dagcurve prikken en kreeg twee dagen later de uitslag al. Verder had ik slapeloze nachten én nesteldrang to the max, dus een bomvolle zwangerschapsupdate: 33 weken op de teller!

Glucose Dagcurve

Zoals ik vorige week vertelde, werd met de echo geconcludeerd dat onze dochter nogal aan de flinke kant is. Daarom moest ik een zogenaamde glucose dagcurve laten prikken. Dat hield in dat ik ’s morgens om 09:00 uur en 11:00 uur en ’s middags om 15:00 uur naar de prikpost in ons dorp ging om een buisje bloed te laten afnemen. Het stelt niet zoveel voor, maar je moet er wel drie keer aan denken ;) Ik kreeg twee dagen later de uitslag al: mijn bloedsuikers zijn helemaal in orde! Deze hebben dus geen invloed op het feit dat ze voorloopt. Erg prettig om te weten dat ik in ieder geval geen zwangerschapsdiabetes heb!

Week 33

Slapeloze nachten en een griepvirus in huis

Een tijdje geleden schreef ik er al eens een artikel over: slapeloze nachten. Die beginnen me inmiddels aardig op te breken… Als ik vroeg naar bed ga, dus rond 22:00 uur, dan slaap ik niet direct in en lig ik ’s nachts uren wakker. Ik dacht dus: ik probeer eens wat later naar bed te gaan, tegen 23:30 uur. Dat hielp een paar weken heel goed: ik sliep dan tenminste aan één stuk tot ongeveer 05:30 uur. Maar dat trucje hebben mijn hormonen ook alweer omzeild, want nu maakt het echt niet meer uit hoe vroeg of hoe laat ik naar bed ga: ik lig gemiddeld 3 uur per nacht wakker. Wat ik doe in die uren? Euhm, plassen, plassen, nog eens plassen, water drinken, plassen, lezen op de e-reader, poging doen tot slapen, weer plassen en uiteindelijk maar eens mijn telefoon checken om tegen 05:00 uur weer in slaap te vallen, uiteraard nadat ik voor de 682e keer heb geplast. Gevolg: ik voel me alsof ik gezellig op stap ben geweest of, zoals we al grappend tegen elkaar zeggen: een gratis jetlag zonder verre reis (en welverdiende vakantie ;) ) Donderdagavond werd Suus ook nog ziek, waardoor ze vanaf die dag slecht geslapen heeft. In het weekend leek het even iets beter te gaan, maar maandag was het weer helemaal mis: hoge koorts en alleen maar bij mama willen hangen. Current status is dus behoorlijk zombie like… Maar we gaan gewoon dom door!

Week 331

Nesteldrang en babykriebels

Aangezien mijn energielevel niet echt volle zalen trekt, besloot ik dat ik gewoon alles af wil hebben. Nesteldrang is AAN! En hoe! Ik wil zo snel mogelijk mijn to do list afwerken, zodat ik de laatste weken van de zwangerschap lekker rustig aan kan doen. Op de momenten dat Suus naar de opvang is of slaapt natuurlijk ;) Dat ik me alleen hoef af te vragen: ga ik een middagdutje doen of kijk ik een serie op Netflix? Lees ik een boek of ga ik gewoon doelloos voor me uit staren op de bank? Haha, lekker even helemaal niks voordat we straks weer in de nachtvoedingen en het vinden van een ritme zitten. Even opladen voordat het echte werk begint. Dat dus. Zoals jullie zondag al konden lezen, betekent dat een aangepaste blogplanning op Mama’s Meisje. En dat betekende afgelopen week ook dat ik Erik het vuur aan de schenen legde: ineens moesten ledikant én wieg in elkaar en moesten we zondag naar Prénatal en Ikea om de laatste babyshopsessie af te kunnen vinken. Misschien heb je het op social media al gezien, maar we kochten de buggy die we al een tijdje op onze wishlist hebben staan. Nu is alles compleet en kan ik in huis verder met opruimen en poetsen. Daarbij krijg ik nog steeds iedere week hulp van m’n mams, superfijn! De babykamer is bijna klaar, er volgt dus snel een roomtour!

IMG 0895

En zo gaan we verder naar week 34! Volgende week hebben we de derde groei-echo, die gaat bepalen wat het bevallingsbeleid wordt. Een spannende week dus! Hoeveel weken van tevoren ging jij met zwangerschapsverlof? En had jij ‘last’ van nesteldrang? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin