Deze week mochten we naar het ziekenhuis voor een echo en controle bij de gynaecoloog. De uitslag van de echo verraste ons… Ga ik natuurlijk bevallen of wordt het een geplande keizersnede? Ook was ik bij Zwangere Zaterdag, een event in het ziekenhuis én werd ik verwend met een roze babyshower! Happy 32 weeks!

Groei-echo nummer twee

Deze week was het tijd voor groei-echo nummer twee. De vorige echo was ongeveer drie weken geleden en toen bleek ons meisje zich netjes binnen de marges te houden, maar wel de bovenste lijn uit de curve te pakken. Niets aan de hand dus en de gynaecoloog stelde deze tweede echo voor als dubbelcheck. We gingen er dan ook naartoe met het idee dat er niet zoveel veranderd zou zijn, maar niets is minder waar. Ze neemt het er nogal van daarbinnen, want ze heeft een flinke groeispurt gemaakt. Zo’n flinke, dat ze nu bij twee van de drie metingen boven de bovenste lijn van de curve uitkomt. En dat is niet helemaal de bedoeling als het gaat om het verdere verloop van deze zwangerschap. Het heeft nogal wat consequenties voor de bevalling als deze trend zich voortzet.

Week 32

Controle bij de gynaecoloog

Toen we na de echo bij de gynaecoloog kwamen, hadden we niet het idee dat er iets veranderd was. Dus toen ze vertelde dat de baby een flinke sprong had gemaakt in de groei, keken we wel even verbaasd. Ze liet ons de grafiekjes zien en inderdaad, de lijn gaat ineens behoorlijk omhoog in plaats van netjes mee gebogen in het grafiekje. Daarop kregen we te horen dat we over 3 weken opnieuw een groei-echo hebben. Is de lijn dan afgebogen en weer binnen de marges? Dan mag ik rustig afwachten tot de bevalling vanzelf op gang komt. Is de baby dan nog groot, dus boven de marges? Dan beval ik met een geplande keizersnede. Super spannend! Maar in principe weten we nu dus nog niks. Ik ben wel enorm benieuwd naar de uitslag over drie weken. Verder moet ik deze week een dagcurve laten prikken, ter controle van de bloedsuikers. Dat heeft ook te maken met de uitslag van de groeiecho en is een standaard dingetje bij een grote baby. Ook heb ik mijn urine weer laten checken op blaasontsteking. Mijn buik was nogal onrustig. Niet zozeer in de vorm van harde buiken, maar menstruatie-achtige krampen en steken. En aangezien ik in het verleden heel vaak blaasontsteking heb gehad, wilde de gynaecoloog dit graag checken. De urine was echter brandschoon, dus rustig aan doen is geen verkeerd idee volgens de gynaecoloog. Ik doe m’n best! Als kersje op de taart kreeg ik de langverwachte redding tegen maagzuur: omeprazol. Hele dagen Rennies eten is dus verleden tijd ;) En het helpt me al, want ik heb sinds zondag géén maagzuur meer gehad. YAY!

IMG 0572

Zwangere Zaterdag en babyshower

Verder haalde ik deze week de Baby & Mama tas van Kruidvat op. Ook hadden we een afspraak op het gemeentehuis, want we moesten de baby nog officieel erkennen. Dat is nu ook geregeld! In het weekend was ik aanwezig bij de eerste editie van Zwangere Zaterdag, daarover kun je hier meer lezen! Aangezien ik een heel eind heb gelopen door het ziekenhuis, was ik bij thuiskomst echt gebroken. Dus languit op de bank en ’s avonds vroeg naar bed. Op zondag werd ik ontzettend in de watten gelegd met een geweldige babyshower. Daarover vertel ik morgen meer!

Week 321

Heb jij ervaring met een afwijkende groeiecho? En doe je al mee met de winactie van Kruidvat Mama-producten? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin