Eigenlijk had ik niet zoveel op de planning staan, dus ik verwachtte een saaie update. Niets is minder waar: ik ontving mijn gewonnen prijzen van A Lovely Box en Jufz, we lieten een 3D echo maken en ik stortte me op de geboortekaartjes, want we hebben een naam! Tijd voor de zwangerschapsupdate van week 31!

De zoektocht naar hét geboortekaartje

In de loop van deze week hakten Erik en ik de knoop door. Na vier gepasseerde opties, bleek de vijfde écht het allerleukst en hebben we besloten dat we die naam aan onze dochter geven. Het staat nu vast, er is geen twijfel meer over mogelijk, dit is ‘m! Toch fijn om te weten hoe de baby in je buik gaat heten, het geeft mij in ieder geval veel rust. Is dat herkenbaar voor andere mama’s? Nu dit allerbelangrijkste punt van onze to do list is afgevinkt, stortte ik mij natuurlijk op de zoektocht naar het perfecte geboortekaartje! Ik bestelde een aantal proefdrukjes en zoals je ziet, heb ik werkelijk géén idee wat ik wil. Erik is wat dat betreft heel makkelijk, die laat het selecteren van verschillende opties aan mij over. Maar er zijn zoveel leuke stijlen en dan is het maken van een keuze dus de volgende uitdaging… We hebben nog even! Welk kaartje vind jij het leukst?

IMG 0281

Gewonnen: A Lovely Box en Jufz

Vorig weekend, op 7 januari om precies te zijn, was het echt my lucky day. Die dag kreeg ik maar liefst twee (!) meldingen via Instagram dat ik was getagd in een bericht waarin stond dat ik had gewonnen! Wow, ik voelde me toen al jarig, maar dat voelde ik me deze week nog twee keer toen mijn gewonnen prijzen door de pakketbezorger werden afgeleverd. Van Jufz kreeg ik een setje mijlpaalblokken en een heel lief shirtje met ‘anno 2018‘ erop. Helemaal geweldig, want die kunnen we straks mooi gebruiken voor ons kleine meisje!

IMG 0246

Van A Lovely Box ontving ik een Mama & Baby Surprise Box. Op de foto’s hieronder zie je hoe feestelijk dit eruit zag, echt superleuk! Toen ik de kadootjes uitpakte, voelde ik me vreselijk verwend… Ik kreeg een fijne handcrème van Naïf en chocolade marshmallows met chocolade en caramel (inmiddels heb ik ervan geproefd en ze zijn heerlijk!). Voor de baby zat er een setje verzorgingsproducten van Naïf in, een Happy Horse muziekdoosje in de vorm van een muis (deze is zelfs uitwasbaar!) en een gepersonaliseerde hydrofiele doek. Je leest het goed: de naam van ons meisje staat al op deze doek! Maar die houd ik uiteraard nog even geheim ;) Het was dus een week waarin ik enorm in de watten werd gelegd en ik genoot er volop van!

Week 31

Een echo in 3D

Donderdag bedacht ik me ineens dat als we nog een 3D echo wilden laten maken, we dat echt wel snel moesten doen. Daarom belde ik diezelfde dag naar ons vaste adresje en wat bleek: ze had zaterdag nog plek voor ons! Wauw, wat is het toch iedere keer weer bijzonder om ons meisje te zien op een echo, maar in 3D is het helemaal wonderlijk. We hadden deze echo geen week later moeten doen, want de ruimte wordt al krapper en daardoor krijg je minder goede beelden. In principe had ze nog genoeg ruimte, maar ze was zelf een beetje eigenwijs bezig: ze draaide steeds haar gezicht tegen mijn buik (dus tegen de baarmoederwand) en lag vrijwel constant met haar handjes tegen haar gezicht. Toch hebben we een mooie glimp kunnen opvangen van ons kleine meisje en we zijn erg blij dat we deze echo hebben laten maken! Op onderstaande foto zie je op links de baby en rechts de 3D echo die we destijds van Suus lieten maken. Leuk om met elkaar te vergelijken!

Week 311

Nesteldrang en opruimwoede

De rest van de week stond in het teken van opruimen. Zaterdag deelde ik mijn to do list voordat de baby wordt geboren en kreeg al bezorgde berichtjes in mijn inbox en via social media. Lief van jullie, maar no worries! Ik heb heel veel hulp om alles af te krijgen en doe zelf echt voorzichtig aan. Zo verdeel ik alles over meerdere dagen en heb ik deze week enkele keukenkastjes opgeruimd, de kledingkast van Suus opnieuw ingericht en alle kledingbakken opnieuw op maat gesorteerd. Erik heeft de laatste lijsten aan de muur opgehangen en mijn moeder heeft de keuken gepoetst. Echt een fijn gevoel om zo alles af te vinken! Maar ik deed ook rustig aan en ben zelfs één dag ’s middags in bed gekropen. Ik pas dus wel goed op mezelf en mijn buik :)

Week 312

En zo gaan we richting week 32! Deze week staat er een controle en echo in het ziekenhuis op de planning. Ook ben ik zaterdag aanwezig bij een leuke dag in het ziekenhuis speciaal voor zwangere vrouwen, waar ik als blogger ben uitgenodigd om verslag van uit te brengen. Daarover lezen jullie snel meer!

Vond jij het ook zo lastig om een geboortekaartje te kiezen? En heb je een 3D echo laten maken tijdens je zwangerschap? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin