Christmas cravings, de groei echo en een gesprek over de bevalling, oud&nieuw en een sneak peek van de babykamer… Er staat vandaag 29 weken op de teller dus hou je vast voor een bomvolle zwangerschapsupdate!

Heel veel eten met kerst

Tweede Kerstdag was er eentje voor ons gezin. De laatste kerst met zijn drietjes klinkt wel heel melancholisch, maar toch kan ik me nog niet voorstellen dat we, als alles goed mag gaan, volgend jaar met z’n vieren zijn met kerst. Maar net zoals ieder jaar stond kerst vooral in het teken van eten: veel eten. Zo dook ik ’s middags al de keuken in om beenham te maken, die we ’s avonds aten met krieltjes en sperziebonen omwikkeld met spek. Als toetje maakte ik brownie waar we vanille-ijs en slagroom bij deden. Christmas calories don’t count, zeggen ze toch? Gelukkig deden we ook nog een beetje actief, want we gingen een eindje wandelen bij een meertje in de buurt. En het kadootje kwam iets verlaat binnen, maar ik en de baby kregen een heerlijke set van Tiny Rituals. Het was een heerlijke kerst! 

Week 29

Work in progress: de babykamer!

Eigenlijk wilden we pas in januari verder gaan met de babykamer, maar het begint me al behoorlijk te kriebelen. Toen ik ook nog een tas vol babykleertjes kreeg om te gebruiken, besloot ik die gelijk uit te wassen, te strijken en in de kast te leggen. Natuurlijk moest toen alles weer opnieuw ingedeeld worden en besloot ik ook maat 62 en 68 onderin de kast te pakken. Suus groeit namelijk zo snel, dat ik opbergbakken te kort kwam. Nu kan ik de te kleine kleren van Suus weer in de bak doen en hebben we alles weer netjes op orde. Ook haalde ik de kinderwagenbak alvast van zolder, zodat die even in de frisse lucht kan staan. Uitwassen heb ik al gedaan voordat ik ‘m ging opbergen. Erik hing het plankje voor boven de commode aan de muur en mijn moeder plakte het vliesbehang op de muur. We gaan de indeling toch iets veranderen, maar meer verklap ik niet. Als alles af is wil ik natuurlijk een babykamer roomtour  maken met foto’s!

Week 292

Groei echo en de bevalling

We mochten deze week weer naar het ziekenhuis voor de groei echo, die twee weken naar voren is gehaald. Enkele weken geleden voelde de verloskundige dat mijn baarmoeder ineens erg groot was en daarom was het nodig om de groei van de baby wat eerder te beoordelen. Ons meisje is helemaal goedgekeurd en heeft gewoon erg veel zwemruimte. Omdat de echoscopist alles snel gemeten had, ging ze nog van alles laten zien en dat was echt leuk en bijzonder! De groei ligt perfect binnen de marges dus wij zijn erg blij. Geen suikertest en geen factoren die de bevalling op dit moment kunnen beïnvloeden. In principe koersen we dus nog steeds op een natuurlijke bevallig, maar ik zal binnenkort in een aparte blog meer over de (voorbereiding op de) bevalling vertellen. Over vier weken krijg ik nogmaals een groei echo als dubbelcheck!

Week 291

2018: het jaar waarin het allemaal gaat gebeuren!

Mijn oud&nieuw zag er dit jaar niet echt spectaculair uit, maar ik vond het dikke prima. We hebben eerst gegeten bij mijn schoonfamilie en Suus ging gewoon op tijd naar bed, die heeft doorgeslapen tijdens de jaarwisseling. Daarna lekker op de bank met hapjes en na middernacht ging Erik nog naar een feestje, maar ik hou dat toch niet vol met de bekkeninstabiliteit dus ik ben naar bed gegaan. Nu het ‘ineens‘ januari 2018 is, lijkt maart dichterbij dan ooit: het jaar waarin het allemaal gaat gebeuren! Spannend, kriebels, nieuwsgierig hoe het allemaal gaat zijn… Nog 11 weken! Op naar week 30!

Doe jij al mee met de Nieuwjaarshop 2018? Bij Mama’s Meisje maak je kans op €30 shoptegoed van Little King Arthur!

IMG 9989

Wanneer was bij jou de babykamer helemaal af? En heb jij je kind(eren) wakker gemaakt tijdens de jaarwisseling? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin