Hulp in de huishouding, nog meer babykleertjes (echt het laatste! denk ik…) en eten met kerst plus maagzuur: met 28 weken op de teller is het weer tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate! Lees je mee? 

De liefste mama van de wereld

Twee weken geleden kon ik alleen nog maar huilen toen Suus ziek was en alleen maar wilde slapen bovenop mama. Ik was kort ervoor een weekend weg geweest, wat me lichamelijk al behoorlijk tegenviel. Vervolgens werd Suus ziek en control freak als ik ben, zag ik mijn huishouden veranderen in één grote zooi. Nu kun je denken: ‘het is niet anders, leg je er bij neer, het komt wel weer‘. Maar dat is nu precies waar de schoen wringt: momenteel gaat het lichamelijk zo k*t, dat ik die achterstand zelf echt niet meer weg kan werken. Erik werkt ook meer dan fulltime met zijn baan plus de boerderij en die helpt echt wel waar hij kan, maar toch stapelen dingen zich op. Ik ben een zwangere vrouw die zonder deze shitload aan hormonen al last heeft van nesteldrang, dus je begrijpt dat alles bij elkaar opgeteld zorgde voor paniek. Grote paniek! Want als dit nu al teveel was, het straks zwaarder wordt, hoe ga ik dat in vredesnaam allemaal doen tot aan mijn bevalling? Hoe fijn is het dat er dan een supermama en -oma bestaat die gewoon mijn hele badkamer heeft gepoetst. Van boven tot onder en alle troep in de kastjes opgeruimd en deze uitgesopt. YAY for my mom, mijn redder in nood! Het allerliefste van dit verhaal? Ze komt voortaan iedere week een dagje zodat ik me niet meer druk hoef te maken. Janken hoor, ik ben helemaal geen hulpvrager en voel me dan instant schuldig omdat ik haar van haar vrije tijd beroof. Maar daar wil mijn mams niets van weten, dus zorg ik dat ik een lekkere lunch in huis heb als ze komt. Mijn bedankje aan haar!

Week 28

Niet fit, maar toch vooruit werken

Kerst kwam er natuurlijk aan en daarom besloot ik me eens te storten op het ‘vooruit schrijven‘ van blogs. Zo verliep het eerste gedeelte van de feestdagen lekker relaxt. De kinderopvang is deze hele week dicht en Suus is gezellig thuis, dan wil ik me niet steeds ’s avonds achter de laptop hoeven storten om nog een last minute blogje te typen. De komende dagen blik ik vooral terug op het afgelopen jaar en zal ik aan het eind van de week ook een kijkje geven in mijn bezoekersaantallen, mijn doelen voor volgend jaar en ….. Meer verklap ik niet! Suus is trouwens redelijk opgeknapt van de tweede antibioticakuur, maar toch hoor je haar longen nog pruttelen. Ik wil dus nog een keer voor de zekerheid naar haar longen laten luisteren of de longontsteking wel echt weg is. Ik kon daarentegen wel merken dat ik de afgelopen weken behoorlijk wat van dat kleine virusbommetje had opgepikt, want ik voelde me de hele week ‘niet fit‘ en heb dus flink vitamines gegeten en lekker ontspannen in bad gelegen. Zo kwakkelde ik een beetje door de week heen. De postbode stond trouwens aan de deur met mijn laatste bestelling babykleertjes, deze keer van Lidl. Hierna mag ik écht niets meer kopen!

Week 282

Happy Weight Gaining Days!

Toen was het ineens Kerst! Natuurlijk voelden we ‘m al aankomen, deden we aan het begin van de week braaf onze inkopen en gingen we gezellig eten bij familie. Eten, eten, eten… Gelukkig hebben we niet teveel onzin in huis gehaald en eten we de komende week weer een paar dagen normaal en gezond. Ik merk dat mijn buik bij het zitten al erg naar boven drukt, dus ik eet veel minder en heb deze week vaker dan normaal last gehad van maagzuur. Morgen mogen we weer naar het ziekenhuis, we hebben dan een groei-echo waar ik in deze blog meer over vertelde en daarna een afspraak bij de gynaecoloog. Daarover zal ik jullie meer vertellen in de volgende update, want we gaan door naar week 29!

Week 283

Heb je trouwens de geboortemuisjes-test al gelezen? Ik kocht de roze en blauwe muisjes die sinds kort verkrijgbaar zijn bij Aldi en vergeleek deze met de old skool versie van De Ruijter. De uitslag van mijn vergelijking vind je hier!

Hoe zagen jouw kerstdagen eruit? En heb jij tijdens je zwangerschap(pen) wel eens last gehad van maagzuur? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin