Mijn huishouden was een zooi door de ziekenboeg (nog steeds ja…), ik bezocht de fysio en dook eens in de kast van de baby om een ernstige conclusie te trekken. Je leest het allemaal in de zwangerschapsupdate van mijn 27e week!

Gedoe bij de röntgenafdeling

Zoals ik in de vorige update vertelde, was Suus behoorlijk ziek. Het heeft nog tot donderdag geduurd tot ze er enigszins bovenop leek. Leek ja, want zaterdag en zondag was het weer helemaal mis en maandag zat ik weer bij de huisarts. Suus knapte niet genoeg op en klonk nog steeds erg ‘vol‘. Alsof ze een zware roker is en de huisarts hoorde dat haar longen nog vol zaten met slijm. Daarom stuurde ze ons gelijk door naar de polikliniek om een longfoto te laten maken. Ik vroeg nog: ‘is er dan wel iemand om haar vast te houden tijdens het maken van de foto?‘. In verband met de zwangerschap mag ik dat niet zelf doen. De huisarts zei dat er altijd wel meerdere mensen waren, maar dat had ze dus verkeerd. Eerst zaten we drie kwartier in de wachtkamer, waarbij Suus al na 5 minuten aangaf dat ze er weinig zin in had. Mijn meegenomen boekje pleurde ze op de grond en een filmpje van Bumba hield haar welgeteld 12 minuten stil. Het is ook zo allemachtig heet in die polikliniek, de verwarming stond er op standje sambal dus ik had inmiddels het zweet op mijn voorhoofd staan na herhaaldelijke worstelpartijen met mijn dochter. Toen we binnen werden geroepen keek de laborant naar mijn buik en zei ‘lekker handig‘ toen ik aangaf wat de huisarts had gezegd. Ze was not amused en zei dat ik de volgende keer iemand mee moest nemen. Ik maakte duidelijk dat ik niet van plan was om nog een ‘volgende keer‘ te komen, dus plukte ze een collega van de gang om Suus vast te houden. Suus had inmiddels het punt bereikt waarop ze zich dramatisch ter aarde stortte, maar in de houtgreep (en na haar uitgebreide test of de röntgenapparatuur tegen een stootje kan, schaamte!) lukte het die collega om haar een miniseconde stil te houden en werd de foto gemaakt. Thuisgekomen waren we allebei kaput en aan het eind van de middag mochten we weer een nieuwe antibioticakuur voor haar ophalen, want er zit nog steeds een ontsteking. Kom er maar snel bovenop meisje!

Week 271

Mijn huishouden is een zooitje

Ondertussen stapelde het huishouden zich behoorlijk op. Ik kreeg het af en toe voor elkaar om even onder mijn ‘knuffeldienst‘ uit te komen en een was in de machine te stoppen, maar dat was vaak al te hoog gegrepen. Sinds een paar weken heeft Suus zich enorm op me gefixeerd. Als ze de keuze heeft tussen papa en mama, wint mama op dit moment met een dikke voorsprong. Zo wilde ik haar in het weekend even bij Erik op schoot zetten maar dat vond Suus geen goed plan, ze schreeuwde alsof haar iets werd aangedaan. Terug bij mij op schoot klampte ze zich aan me vast alsof we elkaar maandenlang niet hadden gezien. Iets met een fase? Of zal ze doorhebben dat er straks aandacht verdeeld moet worden? Ik ben erg benieuwd hoe andere mama’s dit ervaren. Ondertussen geniet ik maar van mijn knuffelgrage dreumes want voor je het weet is het weer afgelopen ;)

IMG 9406

Fysiotherapie en ZwangerFit

Gelukkig was er ook nog tijd voor ontspanning. Nouja, inspanning, want tijdens de ZwangerFit les die ik wekelijks volg, merkte ik dat mijn conditie echt zwaar onder peil is. Hijgen en puffen dus, maar wel gezellig. Ook bezocht ik de bekkenfysiotherapeut. Vanwege het fungeren als matras voor Suus, die alleen maar op mijn buik wilde slapen, had ik weer meer last van mijn bekken en dat heeft ze helemaal los gemasseerd. Daarna een tape erop en we kunnen er weer even tegenaan. Een week om precies te zijn, want dan heb ik weer een nieuwe afspraak. Binnenkort zal ik wat meer ingaan op de bekkenklachten: hoe herken je ze en wat is mijn ervaring hiermee.

Week 27

De kledingkast voor de baby

Het project babykamer staat momenteel even ‘on hold‘, daar gaan we in januari mee verder. Ik besloot in het weekend weer eens even te gaan rommelen in dit kamertje en de kleertjes voor de baby weer te herschikken. Ook heb ik een begin gemaakt met het inrichten van de commode. Ik had laatst alles op maat gelegd zoals broekjes, t-shirtjes en dergelijke. Maar nu had ik me bedacht dat het handiger is om de setjes bij elkaar te leggen. Daar ben ik wel even mee bezig geweest, want ik heb ‘nogal ruig‘ ingeslagen. Ik schrok ervan hoeveel kleren de baby nu heeft. Conclusie: ik heb een koopverbod. Maar echt! Deze foto’s zijn het bewijs. Dit is alleen nog maar maat 50/56… Gister verscheen er een shoplog en er komt ook nog een bestelling van Lidl binnen. Need I say more? Dit meisje mag straks drie keer per dag nieuwe kleren aan, feest! Ik duim maar dat het geen groot kind wordt.

En zo hobbelen we door naar week 28. Op 2e kerstdag verschijnt er gewoon een update op de blog! Herken jij de ‘mama-fase’ zoals Suus ‘m nu heeft? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin