Wat een week! Ons weekend verliep totaal anders dan verwacht, ik had cravings tot de max en zorgde voor zieke Suus. Tijd voor weer een zwangerschapsupdate van de 26e week!

Change of plans

Voor afgelopen weekend hadden we hele leuke dingen op het programma staan. Zo zouden we een logeetje krijgen, met z’n allen uit eten gaan bij het pannenkoekenhuis in de buurt en een bezoekje brengen aan familie. Vrijdagavond haalde ik Suus op van de opvang en toen had ze allerlei vlekjes in haar gezicht en een paar op haar handjes. De leidster zei dat het wel eens hand- voet- en mond-ziekte kon zijn. “Ohjee“, dacht ik toen ik haar ophaalde. Thuisgekomen besloten we na overleg dat het beter was om het logeerpartijtje uit te stellen. Het pannenkoekenhuis hebben we ook afgezegd, want dit virus is enorm besmettelijk en Suus zou niet in de ballenbak daar kunnen spelen. Tot dan toe had ze nergens last van dus wij voorzagen een rustig weekend.

Week 261

Ziekenboeg en hangen op de bank

Toen we haar de volgende ochtend uit bed haalden, had ze vuurrode uitslag op haar wangen wat enorm was uitgebreid in een paar uur. Na contact met de huisartsenpost kregen we een zalfje tegen krentenbaard. Helaas werd Suus steeds zieker dus hing ze vooral bij mij op mijn buik, op de bank. Niet de meest comfortabele houding, zeker niet als er in je buik nog een meisje compleet losgaat ;) Al met al werd Suus steeds zieker en kreeg ze maandag een antibioticakuur voorgeschreven vanwege beginnende longontsteking, keelontsteking en de huidinfectie. Ik fungeerde in de tussentijd als enige slaapplek, wat ik met liefde deed. Maar echt lekker voor mijn bekken en harde buiken was het niet. Laten we hopen dat ze snel opknapt!

Week 26

Cravings: all day every day

Tijdens het Sinterklaas dobbelspel van vorige week kreeg ik een chocoladeletter. Die is deze week in de strijd gesneuveld. Echt, we hebben nog nooit zoveel smoothies gemaakt als afgelopen week (fruitbommetjes tegen de ziektekiemen) en lekker dat ik ze vind! Maar ik lunchte ook met poffertjes. Ik heb zelfs Erik op pad gestuurd om browniemix, slagroom en vanilleijs te halen. Nog niet aan toe gekomen om het te maken, maar dat komt vast heel snel :D Cravings all day long… Om niet te spreken van kip kerrie op brood (dit eet ik normaal gesproken echt NOOIT!). Niet te geloven trouwens, hoe snel het allemaal gaat. Ik ben gewoon al 26 weken zwanger, hoe dan?!? Het vliegt echt voorbij, de 30 weken komt al in zicht! Bij Suus ervaarde ik het allemaal als veel ‘langzamer‘, nu knipper ik met mijn ogen en er is weer een week voorbij. Herkennen andere mama’s dit? Anyway, op naar week 27!

IMG 9172

Wat waren/zijn jouw cravings tijdens de zwangerschap? Weet je nog een lekker smoothierecept? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin