Deze week kreeg ik de uitslag van de kweek, ging ik een weekendje weg met Suus en bereikten we een nieuwe mijlpaal! Lees je mee met mijn nieuwe zwangerschapsupdate?

Telefoon van de gynaecoloog

Woensdag kreeg ik telefoon van de gynaecoloog. De uitslag van de kweek was bekend en wat bleek: er is géén GBS aangetroffen in mijn urine. Waar de harde buiken dan wel vandaan komen, dat is dus even de vraag. In principe dus positief, al word ik wel gewoon als drager beschouwd tijdens de bevalling. De gynaecoloog legde uit dat harde buiken soms bij een zwangerschap kunnen horen, dus moet ik mezelf in acht blijven nemen en dus goed aanvoelen hoeveel ik ‘aan kan‘ zonder dat het weer zo heftig wordt. En natuurlijk aan de bel trekken wanneer het zich herhaalt, dan willen ze alles weer opnieuw bekijken. Gelukkig is het de afgelopen week best goed gegaan, al heb ik alsnog wel vrij snel een harde buik. Nu blijven ze gelukkig beperkt tot onderin de buik en trekt het niet helemaal door tot bovenin.

IMG 8679

Weekendje Friesland met Suus

Vrijdag gingen Suus en ik richting Friesland, waar we een weekendje doorbrachten bij familie. Suus vond het heerlijk, opa en oma weer zien en spelen met de hond. Ook zijn we even bij gastblogger Ilse en haar meiden op visite geweest! We hebben gewandeld, zijn bij pake en beppe op visite geweest en als Suus lag te slapen, typte ik een blogje. Ontspannen was het niet echt, want hoe dan ook ben je toch in de weer met Suus en daardoor lag ik ’s avonds op tijd in bed. We zijn nog even bij Baby Wierdsma geweest, ik had gehoopt dat ik het eerste pakje voor de baby daar kon vinden, maar ik zag niet iets naar mijn wensen. Wel heb ik even een testritje gemaakt met de Mutsy Nexo die op ons ’to buy’ lijstje staat. ’s Middags heb ik wel iets gevonden via een webshop maar dat moet nog binnenkomen. Zal het binnenkort showen op de blog!

Week 24

Mijlpaal: 24 weken!

Twintig weken was al een mijlpaal, maar nu kunnen we er weer eentje afstrepen: we hebben de 24 weken bereikt. Dit houdt in dat onze baby in Nederland levensvatbaar is: mocht er iets onverhoopt gebeuren, dan is het met veel medische zorg mogelijk dat de baby dit overleeft. Laten we hopen dat de baby nog lekker een week of 15 blijft zitten, maar we hebben de mijlpaal in ieder geval behaald. Nu leef ik toe naar 28 weken, dan is het gewicht van de baby ongeveer een kilo. Afgelopen week kon ik nog enkele dagen gebruik maken van de Babywatcher. Dit echoapparaat voor thuis moest weer terug maar we hebben nog hele mooie echo’s van ons minimeisje kunnen maken. Doe jij al mee met de winactie? Je kunt de Babywatcher voor 3 dagen winnen!

SAM 4469 1

Ervaar(de) jij de 24-weken ook als een mijlpaal? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin