De week verliep iets anders dan gepland. Zo brachten we onverwachts een middag in het ziekenhuis door vanwege harde buiken. Ik praat je bij in deze zwangerschapsupdate!

Naar de huisarts

In de vorige update vertelde ik dat mijn week een beetje saai was geweest, die schade heb ik afgelopen week wel ingehaald. Vorige week lag ik immers ziek op de bank en in bed. Koorts, grieperig, verkouden en een zere keel. Niets nieuws onder de horizon, al viel het me wel op dat ik vanaf vorige week zondag echt de hele dag door harde buiken had. Ik hoefde maar te gaan staan en hop, daar ging mijn buik weer. Maandag moest Erik weer werken en toen ik met Suus van de trap liep, voelde ik mijn buik aanspannen tot helemaal bovenin, wat na een paar minuten weer afzakte. Dit herhaalde zich die dag nog een paar keer en voelde echt niet fijn. Dus ik besloot op dinsdag urine in te leveren bij de huisarts. In de vorige zwangerschap had ik regelmatig blaasontsteking en ik herkende dat gespannen gevoel wel. Even laten checken dus…

Week 231

Harde buiken of weeën?

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik me inmiddels wel wat ongeruster maakte, maar ik hield ook in mijn achterhoofd dat een blaasontsteking vast de boosdoener zou zijn. Toen ik rond lunchtijd de assistente belde voor de uitslag, bleek dat helemaal niet het geval te zijn. Dus moest ik van de huisarts contact opnemen met de gynaecoloog om te laten checken wat er dan wel aan de hand was. Die vond dat ik moest komen, zodat ze konden checken of ik ‘alleen‘ harde buiken had of lichte weeën. Het woordje weeën deed me wel even slikken, want 22 weken… Gelukkig ging Erik mee en konden we snel terecht. Er is een extra echo gemaakt waarbij ze de baarmoedermond hebben opgemeten en die was gelukkig helemaal goed van lengte. Geen weeën dus, maar harde buiken. Waarop de gynaecoloog lab aanvroeg om urine op kweek te zetten. In verband met de GBS-bacterie waar ik drager van ben, moet er uit de kweek blijken of dit de veroorzaker is. Deze blijkt ook harde buiken te kunnen veroorzaken. Ook kreeg ik als advies mee om echt rustig aan te doen en natuurlijk aan de bel te trekken als de harde buiken erger werden of ook in rust kwamen. De rest van de week heb ik dit advies dus braaf opgevolgd.

IMG 8460

Antibiotica en bankzaken

De volgende dag werd ik al gebeld door de gynaecoloog. Ze konden uit de sneltest niet helemaal met zekerheid zeggen of ik een blaasontsteking had, maar lieten het liever niet onbehandeld. Daarom kon ik diezelfde dag nog een antibioticakuur ophalen bij de apotheek. Verder heb ik me dus rustig gehouden en veel op de bank en in bed gelegen. Gelukkig heb ik me wel vermaakt, want ik liep over van inspiratie dus heb flink vooruit getypt voor de blog. Verder kreeg ik van Huisje no.56 een superlief kadootje: een set Mijlpaalkaarten voor de baby, uit de nieuwste collectie! ‘Helaas’ kon ik het ook niet laten om een prachtige omslagdoek van Elodie Details en twee opbergdozen van Done by Deere te bestellen bij een webwinkel die wordt opgeheven (lees: korting!). Ook mocht ik deze week de Babywatcher uitproberen. Kort gezegd kun je hiermee thuis (op de bank!) echo’s maken. Voor mij echt een super timing, want zo kon ik elke dag even kijken naar ons minimeisje, die zich helemaal goed voelde aan al haar kunstige bewegingen te zien! Een tip voor de mommy’s to be onder ons: houdt de blog goed in de gaten, want er komt iets héél leuks aan ;)

Week 23

Ik vond het wel weer spannend genoeg deze week en hoop op een iets ‘rustiger’ week 24. Heb jij wel eens blaasontsteking gehad tijdens je zwangerschap? En ben je bekend met de GBS bacterie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

Liefs Karin