Een nieuwe bolle buikupdate met de uitslag van de 20-weken echo, bijna flauwvallen, een bezoekje aan We Are Pregnant en de zwangershoot door Lisette Lubbers!

De 20 weken echo

Woensdag was het dan zover: de 20 weken echo. Ik vind dat een spannend moment, want ook al heb ik geen reden om te denken dat er iets mis zou zijn, niets is vanzelfsprekend. Een gezonde dosis spanning dus en gelukkig hadden we de afspraak al om 09:00 uur. We konden ruim drie kwartier genieten van deze uitgebreide echo en puntje voor puntje werd onze mini goedgekeurd. Ondertussen was ze behoorlijk actief en voelde de echoscopiste haar zelfs tekeer gaan tegen het apparaat. Een hele opluchting en erg fijn om te horen dat alles wat gecheckt kan worden in orde is. We kregen nog een rits met echofoto’s mee naar huis die inmiddels in het zwangerschapsdagboek geplakt zijn! Op naar de volgende mijlpaal: 24 weken.

SAM 4332

Duizeligheid en bijna flauwvallen

Ik had er al een tijdje last van, maar het wordt steeds erger: duizeligheid. Als ik ’s morgens opsta kan ik me amper inspannen of mijn handen beginnen te tintelen, ik krijg vlekken voor mijn ogen en ik moet echt snel gaan zitten, anders val ik flauw. Dat is tot nu toe gelukkig goed gegaan maar met een meisje van 1 in huis die ik gewoon goed in de gaten moet houden, is het niet heel handig. We gaan nu dus maar zittend van de trap af (tot groot plezier van Suus). Meestal trekt het in de loop van de middag weer weg, maar ik moet dus vaak even gaan zitten omdat ik weer dizzy wordt. Vandaag heb ik controle bij de gynaecoloog en ga ik het even aangeven. Ben benieuwd.

Week 21

We Are Pregnant

Vrijdag ging ik samen met mijn moeder een dagje naar Utrecht, naar We Are Pregnant. Een uitgebreid verslag hierover verscheen zondag. Het pakje dat ik bij Little King Arthur kocht, was het witte met de roze opdruk die je in de afbeelding hierboven ziet. Ik wou dit eigenlijk als eerste pakje gebruiken, maar de maat is 0-3 maanden en het valt vrij groot. Mijn zoektocht naar een eerste pakje gaat dus weer even verder! Het was alweer een tijdje geleden dat we een dagje weg waren geweest samen en we hadden het superleuk. Wel merk ik dat ik nog steeds super weinig energie heb en daarnaast die vervelende bekkenklachten. Tegen de tijd dat ik thuis was, kon ik amper een stap verzetten en verging ik van de pijn. Gelukkig nam Erik Suus op zaterdag voor zijn rekening, wat ook niet anders kon. Veel meer dan op de bank liggen en zitten heb ik die dag niet gedaan en ook zondag kon ik het nog voelen. Maar ik heb dan wel een hele fijne dag gehad op deze nieuwe babybeurs!

SAM 4331

Zwangerschapsshoot

Met de positieve test nog in mijn handen (grapje natuurlijk) mailde ik Lisette Lubbers in juli of ik een zwangerschapsshoot bij haar kon boeken. Lisette is natuurlijk beredruk en mailde me van de week dat we zaterdag wel terecht konden. We hadden superveel geluk met het weer, want ook al was het fris, de zon scheen prachtig! Nog even geduld maar over een tijdje zien jullie de foto’s natuurlijk terug op de blog. Het voorproefje wat ze me op de camera liet zien, zag er in ieder geval al geweldig uit!

En zo ging er een drukke week voorbij! Deze week gaan we weer verder met de grote meidenkamer van Suus, waarna we met de babykamer beginnen! Heb jij een zwangerschapsshoot laten maken tijdens je zwangerschap? En waar kocht jij het eerste pakje voor je baby? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin