Ineens zijn we in week 16 beland en dat hield in: controle bij de gynaecoloog én de geslachtsbepalende echo! Ook ging ik op kinderwagenjacht (of toch niet?) en was ik creatief! 

Controle in het ziekenhuis

Vanwege het verloop (en vooral de laatste maand) van de vorige zwangerschap, loop ik mijn controles bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Het hoe en wat, daar zal ik in een aparte blog nog op ingaan, maar het is dus vooral ‘voor de zekerheid’. Bijkomend voordeel is dat we nu weer even mochten spieken en dat was een leuke verrassing! De baby lag net te drinken, we zagen het mondje bewegen en het hartje klopte goed! Een hele geruststelling iedere keer en ook fijn dat we nu echt ontspannen de pretecho in konden gaan.

Week 16

Kinderwagen issues

Omdat Suus nog geen twee is als de baby komt, zaten we een beetje in dubio wat te doen met de kinderwagen. We hebben nu een Joolz Day en die bevalt verder prima, maar als ik alleen met twee kindjes op pad ga, hoe ga ik dat dan doen? Ik besloot eens bij Baby Dump te gaan kijken welke opties er zijn en eerlijk gezegd vind ik de optie duowagen verschrikkelijk. Sommige modellen (waaronder Joolz), hebben twee plekken ‘achter elkaar’. De Bugaboo heeft twee plekken  naast elkaar, maar daarmee zie ik me geen winkels doorwandelen. Hmm, waarschijnlijk gaan we toch voor een meerijdplankje en een buggy voor Suus. Ben heel benieuwd naar ervaringen van andere mama’s: hoe hebben jullie dit opgelost? Ik kon het natuurlijk niet laten om ook de babykamertjes te bewonderen en ik ben werkelijk verliefd geworden op deze twee kamertjes van Coming Kids! *noteert op wishlist…

Week 161

Gender Reveal: it’s a Girl!

Maar de week stond vooral in het teken van de geslachtsbepaling die jullie gister al hebben kunnen zien! Een meisje! Om het nieuws op een leuke manier bekend te maken, besloten we een filmpje te maken. Wij zijn een beetje te nuchter om zelf een gender reveal party te organiseren, maar zo’n filmpje vonden we wel heel leuk om via de app naar alle familie en vrienden te sturen. Ik pimpte een kartonnen doos, we bliezen ballonnen op met helium en na enkele shots (de ballonnen bleven in de doos hangen), stond het erop! Erg leuk om de reacties te lezen en horen, variërend van ‘jammer weer‘ (mijn broertje hoopte zooooo op een neefje) tot aan ‘jaaaa ik heb goed gegokt!‘. Natuurlijk is iedereen heel blij en staat gezondheid voorop!

Dat was week 16, en zo gaan we de 17e week in! Op naar de volgende update. Heb jij een geslachtsbepalende echo gedaan? Hoe maakten jullie het geslacht van de baby bekend? En heb jij een tip over het kinderwagen issue? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin