Huh, een dubbele update? Blame it on the hormones, maar mijn update klopte niet met mijn weektelling. Dus trek ik dat deze week even recht met een zwangerschapsupdate over de afgelopen twee weken! Ik vertel over het begin van het 2e trimester en ik hoorde het hartje thuis voor het eerst!

Het grote nieuws op de blog!

De vorige update eindigde op mijn verjaardag. Een dag later plaatste ik het grote nieuws op de blog. En wat een reacties kwamen er op! Overweldigend, superlief dat jullie ons in zulke grote getale feliciteerden. Natuurlijk worden jullie nu behoorlijk overladen met #preggospam, maar in de komende weken plaats ik ook weer andere artikelen hoor :)

IMG 6381

Bekkenklachten

Helaas gaat het qua bekkenklachten wat minder. In onze vakantie heb ik op de tweede dag gewandeld naar het strand. Dat was niet zo’n goed idee, want toen we weer in het huisje waren kon ik amper nog staan. Na even te hebben gelegen leek het weer beter, maar de volgende dag schoot het in mijn bil/rug en daar heb ik de rest van de week last van gehad. Heel erg balen, want het was prachtig weer en we wilden graag wandelen, fietsen en erop uit. Dat werden vooral ritjes met de auto en korte wandelingetjes met veel pauzes. Ik baal er ontzettend van dat dit nu al weer zo is. De fysio heeft me vorige week een paar tapes op mijn onderrug gegeven om de boel te ontlasten. Hopen dat het nog mee gaat vallen in de loop van de weken!

IMG 6368

Duizelig en sterretjes zien

Ook weer zo’n nieuw item is duizeligheid en sterretjes zien onder de douche. Op vakantie ging ik bijna onderuit. Heb een lage bloeddruk dus waarschijnlijk daalt die onder de douche zodanig dat ik licht in mijn hoofd wordt. ’s Avonds gaat het gelukkig beter, dus douche ik nu gewoon steeds voor het slapen! Wat trouwens ook wel fijn is met dit koudere weer. Brrr, ik heb het echt weer koud en zit ’s avonds regelmatig compleet ingepakt op de bank! Meer mensen die sjaal, vest en dekentje alweer voor het grijpen hebben liggen?

Het hartje horen met AngelSounds

Van een familielid mocht ik de AngelSounds lenen. Dit is een soort Doppler (net als bij de verloskundige) waarmee je het hartje kunt horen. Ik heb dit in de 13e week voor het eerst gedaan en dat was bijzonder!

IMG 6380

Vorige week nog een keertje gedaan en ik vind het wel heel fijn. Ik voel nog niks, alleen mijn buik groeit. Het hartje horen geeft me een stukje opluchting en bevestiging: er zit echt een kindje in mijn buik!

Afgelopen zaterdag zette ik een blog online met daarin de resultaten van de Grote Zwangerschapstesten test: ik testte 10 verschillende merken zwangerschapstesten. Benieuwd naar het verschil? Je leest hier meer!

Eerste kadootjes en aankopen

Van lieve vrienden om ons heen kreeg ik al hele leuke kadootjes. Zo attent! Er lagen enkele felicitatiekaartjes in de brievenbus: echte post is veel leuker ? Ook kocht ik, naast de kleertjes uit de shoplog van gisteren, twee schattige knuffeldoekjes bij de Wibra. Ik kon niet kiezen dus ik heb een roze-witte olifantje en een oranje-bruin vosje gekocht. Lief hè? En ik haalde de Blije Doos op bij Prénatal. Zouden jullie het leuk vinden om een artikel te zien waarin ik de inhoud van deze én twee andere zwangerboxen laat zien? Laat even je reactie achter :D

Week 13 en 14 001

Dat eerste trimester is voorbij gevlogen… Jeetje, echt een verschil met de eerste zwangerschap! Toen kropen die weken echt voorbij, nu heb ik veel minder tijd om erbij stil te staan. De eerste weken leken voorbij te kruipen maar achteraf ging het toch wel heel snel. Benieuwd naar mijn eerste trimester bij Suus? Dat beschrijf ik in deze blog.

Heb jij wel eens een Doppler thuis gebruikt om het hartje van de baby te beluisteren? En wat vind jij van de gratis zwangerboxen? Ik ben erg benieuwd naar je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin