Een tijdje geleden praatte ik met iemand over het bloggen en hoe ik hier mijn werk van maakte. We hadden een leuk gesprek over het wel of niet opzeggen van je baan en naderhand raakte ik geïnspireerd. Want stel dat ik een baan buiten de deur zou hebben gehad. Zou ik mijn baan dan hebben opgezegd voor het bloggen? Lees maar mee!

Zwanger en werkloos

Het lijkt alweer zó lang geleden, maar ik kan me nog precies voor de geest halen hoe rauw het op mijn dak viel toen ik te horen kreeg dat mijn contract niet werd omgezet in een vast contract. Daar zat ik dan: zwanger en werkloos. Ik had een hele schets van ons leven gemaakt en tot aan dat moment voelde het alsof we alles netjes voor elkaar hadden. Een gespreid bedje voor ons kindje-op-komst. Maar het liep helaas anders en daardoor raakte ik echt zwaar uit balans. Ik voelde me ontzettend onzeker en zat mega in de stress. Een constant gevoel van paniek was het gevolg: ik moest en zou weer aan het werk! Helaas was mijn nieuwe baan maar van korte duur, want het staande beroep dat ik uitoefende, was op dat moment niet meer haalbaar met mijn bekkenklachten. Dus zat ik na de geboorte van Suus nog werkloos thuis tot zij ongeveer 8 maanden was. Vervolgens vond ik een baan, raakte zwanger van Niene, had last van depressieve klachten door de hormonen en werd opnieuw werkloos. Lekker verhaal wel!

Zou ik mijn baan hebben opgezegd voor het bloggen - Mama's Meisje blog

Ideale combinatie

Maar tijdens die tweede zwangerschap focuste ik me meer dan ooit op de blog. De bezoekersaantallen waren toen al fijn, ik kreeg steeds meer volgers op social media en verdiende af en toe aan een samenwerking. Ik besloot er gewoon voor te gaan. Tenslotte had ik ook nu weer last van mijn bekken en zou ik hoe dan ook niet op korte termijn terugkeren naar mijn oude beroep als apothekersassistente. Mijn diploma als diëtist was inmiddels ook al verdwenen onder een diepe laag stof en hoewel ik me het ongans heb gesolliciteerd, leek ook een baan in die functie geen oplossing. Maar wat dan wel? Dat werd dus die blog, want het liep zo lekker en ik besloot er ook maar gelijk een thuisstudie tot virtueel assistent aan vast te knopen. Mijn tweede bedrijf werd een feit en samen met de meer dan drukke baan én boerderij van Erik was dit toch echt perfect. Tel daar onze jonge kinderen bij op en je kunt wel zeggen: de ideale combinatie!

werken als bloggen vaste baan ontslag nemen voor werk als blogger wel of niet - Mama's Meisje blog

Baan opzeggen

Het bloggen als werk is dus min of meer een samenloop van omstandigheden geweest. Voor nu werkt dit prima, want het is nu eenmaal druk als je partner meer dan fulltime werkt. Zeg maar gerust zo’n 60 tot 70 uur per week. Ik zat natuurlijk in een situatie van werkloosheid en kreeg dit min of meer in mijn schoot geworpen. Ik zou het zonde vinden om er niet uit te halen wat erin zit wat bloggen betreft. Je weet nooit hoelang het duurt, dus we genieten er maar van! Maar hoe was het geweest als ik wél een baan buiten de deur zou hebben gehad? Zou ik dan überhaupt ooit begonnen zijn met Mama’s Meisje? Als ik er vanuit ga dat dit wel zo was geweest, dan weet ik nog niet zo zeker of ik mijn baan ervoor zou opzeggen. Het ligt er helemaal aan hoe leuk die baan op dat moment was. Zou ik helemaal op mijn plek zitten, doorgroeimogelijkheden zien en helemaal tevreden zijn? Dan zou ik hoogstens wat minder uren willen werken, maar mijn baan absoluut willen behouden. Maar als ik ongelukkig zou zijn in het werk, niet lekker op mijn plek zou zitten of iets dergelijks, dan zou ik serieus hebben overwogen om mijn baan op te zeggen. Wees eerlijk: het is wel je financiële zekerheid die je opgeeft. Je krijgt iedere maand een vast salaris en weet waar je aan toe bent. Dat is totaal anders als je als ZZP’er aan de slag gaat, wat ik nu dus ook ben. Bloggers en influencers lijken misschien een glamourous leventje te leiden, maar aan het eind van de maand worden de vaste lasten net zo goed afgeschreven. De ene maand stromen de betaalde opdrachten binnen, terwijl het de andere maand echt superlastig is en er amper aanvragen zijn. Het is op dit moment prima voor ons en ik zou het nu niet anders willen, maar had ik een vaste, leuke baan waar ik helemaal op mijn plek zat? Dan had ik die niet opgegeven voor Mama’s Meisje.

Je baan opzeggen: denk jij daar wel eens over na? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Bron: flatlay