Het is nog flink aftellen, maar wist je dat je bepaalde zomervakantie voorbereidingen nu al kunt doen? Ik maakte een overzichtje van dingen die je nu al kunt regelen voor je vakantie. Check it out!

Aftellen naar de zomervakantie

De lente moet officieel nog beginnen en het lijkt nog mijlenver weg: de zomer. Toch is het het ideale moment om je nu al te buigen over zomervakantie voorbereidingen. Herken je dat: ‘ineens’ is het nog maar een week voor vertrek en slaat de schrik je om het hart als je bedenkt wat je nog allemaal moet regelen… Ik heb het meermaals meegemaakt en kan wel stellen dat het totaal niet relaxt is om met een vol hoofd onderweg te zijn naar je vakantiebestemming. Om nog maar te zwijgen over de sfeer, want door alle drukte in zo’n korte tijd, is de stress vaak hoog. Dat kán anders! Ik zette de puntjes voor je op een rijtje die je nu alvast kunt regelen, zodat je straks alleen nog maar je koffer hoeft in te pakken. En oké, die van de kinderen!

regelen voor je vakantie checklist - Mama's Meisje blog

Regelen voor je vakantie

Als je denkt aan zomervakantie voorbereidingen, dan beperkt het zich helaas niet alleen tot ‘inpakken en wegwezen’. Als dat een mogelijkheid zou zijn, dan zou ik sowieso vóór stemmen. In werkelijkheid zijn er tal van dingen waar je aan moet denken en die je moet regelen voor je vakantie. Tip één is absoluut een lifesaver om stress te voorkomen: maak lijstjes! Je kunt ervoor kiezen om één grote lijst te maken van dingen die je niet wilt vergeten, maar je kunt het ook opdelen. Doe wat voor jou goed voelt, op de manier die jou rust brengt.

Oppas voor je huisdier

Blijft je viervoeter dit jaar rundhausen? Dan is het zaak om op tijd oppas voor je huisdier te regelen! Het kan natuurlijk zijn dat jij Skipper makkelijk een weekje kwijt kunt bij tante Gerda, maar die vlieger gaat natuurlijk niet voor iedereen op. Vooral pensions en dierenhotels zijn vaak lang van tevoren al drukbezet tijdens het hoogseizoen. Puntje op de prioriteitenlijst van dingen die je moet regelen voor je vakantie!

Badkleding shoppen

Niets is zo verschrikkelijk als op zonvakantie gaan en dan badkleding dragen waar je je niet prettig in voelt. De meeste winkels hangen rond deze periode al vol met nieuwe badkledingcollecties, dus sla je slag op tijd! Zo heb je alle mogelijkheid om diverse winkels of merken te proberen en straks zelfverzekerd langs de Spaanse costa te flaneren. Nog een tip voor als je gaat vliegen: stop je badkleding in je handbagage. Stel dat je koffer kwijtraakt, dan kun je in ieder geval een frisse duik nemen in je eigen badkleding.

kamperen caravanverzekering checken vergelijken - Mama's Meisje blog

Je verzekeringen checken

Niets is zo vervelend als op reis je koffer kwijtraken, medische hulp nodig hebben of bestolen worden. Het is verstandig om ruim voor vertrek je verzekeringen te checken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wist je dat het afsluiten van een verzekeringspakket voordelig kan zijn? Koppel je deze zomer de sleurhut achter de auto, dan is het slim om caravanverzekering vergelijken op je lijstje te zetten. De vergelijker is gratis en vergelijkt de grootste caravanverzekeraars van Nederland met elkaar. Binnen 3 minuten weet je waar je het beste kunt verzekeren tegen de laagste premie door het type caravan te selecteren, aanschafwaarde, nieuwwaarde, bouwjaar en aanschafjaar in te voeren en vervolgens met één druk op de knop het overzicht tevoorschijn te toveren. En vind je een verzekering naar jouw eisen en wensen? Dan sluit je ‘m via de website van de betreffende verzekeraar af! Toch een fijn gevoel als je met je hele hebben en houwen in Zuid-Frankrijk staat en er is iets mis. Goede voorbereiding is het halve werk!

Vakantie checklist

Naast de zorg voor je huisdier, badkleding en je verzekeringen checken, zijn er nog meer belangrijke dingen die bij zomervakantie voorbereidingen horen:

  • Wie regelt de post?
  • Wie verzorgt de planten?
  • Wie houdt er een oogje in het zeil? Bijvoorbeeld buren die af en toe even checken of er niet is ingebroken…
  • Paspoort, visum, vaccinaties, medicatieoverzicht, overige reisdocumenten
  • Bereikbaarheid in geval van nood (zowel jij als het thuisfront)
  • Check welke tarieven gelden voor mobiele telefonie en internet op de plaats van bestemming
  • Zet je out of office aan
  • Het huis opgeruimd en schoon achterlaten is prettig thuiskomen!
  • Maak een inpaklijst voor je bagage!

Ga jij op vakantie in de zomer? Welke dingen wil jij niet vergeten te regelen voor je vakantie? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog