Lifehacks voor ouders die jouw zomer véél makkelijker gaan maken? Regel ik! Ik maakte een lijstje met zomerse lifehacks voor ouders zodat jullie beach day nooit meer hetzelfde zal zijn. Lees maar mee!

Lifehacks voor moeders

Handige tips die het moederschap nèt even wat makkelijker maken? Yes please! Als mama’s hebben we vaak een heleboel balletjes hoog te houden, dus als het efficiënter of slimmer kan: graag! Ik beschreef al een heleboel lifehacks voor moeders op mijn blog, maar speciaal voor het mooie weer maakte ik een lijstje met zomerse lifehacks voor ouders die je echt een ‘aha-momentje’ gaan bezorgen. Waarom wist je dit niet eerder?!

Mom Hack #1: het nuttige & het aangename

Het zonnige weer komt eraan en dus zijn we massaal buiten te vinden. Is het warm genoeg om een zwembadje op te zetten voor de kids? Combineer dan het nuttige met het aangename! Duplo (en ook veel ander speelgoed) kan héél goed tegen water en zo’n opfrisbeurt is nooit verkeerd. Dus hoppa, gooi de hele collectie in het zwembadje. Samen met een spons of natte doek zorgt dat voor een heleboel spetterplezier! Naderhand kun je de blokjes op een grote handdoek laten drogen en ta-da: waterfun meets schoon speelgoed. Hier zijn ze wel even druk mee, kan moeders ondertussen genieten van de zon. Slecht weer? Duplo kan ook in de wasmachine!

lifehacks voor moeders voor de zomer warmte zwembad - Mama's Meisje blog

Mom Hack #2: zandkorrels (zomerse lifehacks voor ouders op TikTok)

TikTokker Stephanie Scheff liet in een filmpje de volgende geweldige zomerse lifehack voor ouders zien en die ga je sowieso nooit meer vergeten. Wat is er irritanter dan na een dagje strand een halve zandbak terug te vinden in de auto en thuis? Say no more, want met deze oplossing is dat verleden tijd. Zanderige handjes en voetjes van een dagje spelen op het strand? Gebruik talkpoeder! Strooi een beetje op de handjes en/of voetjes, wrijf er zachtjes overheen en het zand valt eraf alsof je een goocheltruc doet. Talkpoeder neemt namelijk vocht op en als dit vocht van je huid verdwijnt, kunnen de zandkorreltjes niet meer blijven plakken. Voortaan dus een busje talkpoeder meenemen in de strandtas!

Mom Hack #3: smeltende ijsjes

Zeg je zomer, dan zeg je: ijs! Ik denk dat alle kinderen wel blij worden van een ijsje, alleen smelten deze bij warm weer ook heel snel en dat levert een plakkerige smeerboel op. Om dat te voorkomen kun je het stokje van het ijsje door een papieren cupcakevormpje steken. Hierdoor worden de smeltende druppels opgevangen en blijven de handjes schoon!

life hack voor moeders cupcake papiertje lekkende ijsjes - Mama's Meisje blog

Mom Hack #4: omgevallen bellenblaas is verleden tijd!

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar bij mij heeft bellenblazen al regelmatig tot een boel tranen geleid. ‘Omgevallen potjes’ staat met stipt op 1 in het oorzakenlijstje. Inmiddels niet meer, want met deze fantastische Mom Hack is bellenblazen voortaan alleen nog maar leuk (en bezorgd het mama geen oververhit hoofd deze zomer). Het middel is even simpel als doeltreffend: men neme een paal (bijvoorbeeld van schommel, schutting of tuinstoel), een touw/tape/kabelbinder en bevestigd het potje bellenblaas daarmee aan die paal. Geen omgevallen bellenblaas meer, geen onnodig verdriet. Kind blij, mama nog blijer! Dit is echt mijn favoriet uit de lijst met zomerse lifehacks voor ouders!

bellenblaas life hack omgevallen vlekken - Mama's Meisje blog

Mom Hack #5: vliegen en wespen in limonade

De zomer is heerlijk, maar het is ook uitkijken geblazen. Als moeder vind ik het doodeng wanneer het wespenseizoen aanbreekt en deze vliegende beestjes zich aangetrokken voelen tot álles wat zoet is. IJsjes, een boterham aan de tuintafel óf de beker limonade van je kind. Komen we weer bij het cupcakevormpje, die je natuurlijk al in huis had vanwege de smeltende ijsjes! Deze kunnen we ook gebruiken om vliegen en wespen in limonade te voorkomen: steek een rietje door de cupcakevorm en plaats deze vervolgens op de drinkbeker. Proost!

vliegen en wespen in drinken voorkomen terras kinderen buitenspelen zoetigheid wespensteek - Mama's Meisje blog

Mom Hack #6: hoeslaken op het strand

Je kunt natuurlijk een campingbedje of tentje meenemen naar het strand om je kleintje in te zetten, maar wat als je de ruimte niet hebt of het ding niet in het zand wilt neerzetten? Gebruik dan een hoeslaken en zorg ervoor dat je in de 4 hoeken iets zwaars zet. Bijvoorbeeld een koelbox, strandtassen of een stapel opgevouwen handdoeken. Doordat de vier zijden omhoog staan, komt er minder zand op het hoeslaken dan wanneer je een strandlaken zou gebruiken en dat is extra prettig voor de kleinste strandgangers.

Mom Hack #7: ketting van sponsjes

In de zomer hebben we soms perioden waarin het enkele dagen boven de 30 graden is. Onze kinderen willen hoe dan ook veel buiten spelen en via Pinterest vond ik een hele handige manier waarop ze verkoeling vinden! Knip een aantal huis-, tuin- en keukensponsjes in stukken en rijg deze aan een draad. Jep, je maakt een ketting van sponsjes die je bij warm weer nat maakt en om je nek hangt. Je kunt dit herhalen zo vaak als je wilt en de temperatuur van het water zelf bepalen!

Mom Hack #8: waardevolle spullen

Ben je een dagje aan het water en wil je ook een frisse duik nemen, dan is het altijd lastig om te besluiten waar je je waardevolle spullen laat. We weten allemaal dat het tegenwoordig niet slim is om ze onbeheerd achter te laten, maar ik vond een slimme tip die niet in het lijstje van zomerse lifehacks voor ouders mocht ontbreken! Wikkel ze in een ongebruikte luier en niemand zal doorhebben wat er in zit! Briefgeld kun je ook heel makkelijk in een dichte verpakking van een maandverbandje stoppen: je gebruikt ‘m dan gewoon als envelopje. Ook een lege Labello of zonnebrandverpakking (zo’n balsem met een dop) zijn goede opties.

waardevolle spullen bewaren strand luier hack ouders moeder mom hacks - Mama's Meisje blog

Mom Hack #9: luxe ligbed voor een budgetprijsje

Een zwembad vol water is één ding, maar lekker chillen op een handdoekje in de zon is ook genieten! Met ons gezin van vijf was ik eerlijk gezegd niet van plan om vijf ligbedden aan te schaffen, maar een handdoekje in het gras is ook niet altijd comfortabel. Ik spotte een idee hoe je zelf een luxe ligbed voor een budgetprijsje kunt creëren voor de kinderen! Men neme een opblaasbadje, rond, die zijn er al vanaf €4 bij Action. Deze vul je niet met water, maar met badlakens en kussens! Dit is trouwens ook wel een goede optie in het lijstje met lifehacks voor moeders, alleen dan met een iets groter formaat zwembad :) Zo wordt je staycation met een minimale uitgave geupgrade naar 5-sterren niveau!

Ligbed maken van opblaasbad opblaasbaar kinderbad zomerse lifehacks voor ouders - Mama's Meisje blog

Welke zomerse lifehacks voor ouders ga jij uitproberen? En heb je nog aanvullingen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram! Enkele van deze zomerse lifehacks voor ouders verschenen ook in het VETTT Lenteboekje.

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1