Je kent dat wel… Nog voordat je een positieve test in handen hebt, denk je allerlei kwaaltjes te bemerken. Wat is er dan mis met een beetje zoeken op Google? Ik deed dat wel tijdens mijn zwangerschap en vertel vandaag welke (gekke) zoektermen ik allemaal heb ingetypt in deze zoekmachine! Lees je mee?

Google tijdens mijn zwangerschap

Iedereen kent Google. Die zoekmachine die alles weet! Als je voor de eerste keer zwanger bent, is Google je beste vriend(in). Ik weet niet of Google een mannetje of een vrouwtje is :P . Ik was in ieder geval héél blij met deze digitale alleskenner, want ik hoefde maar een vraag in te toetsen of het antwoord kwam tevoorschijn! Google tijdens mijn zwangerschap was wel extra bijzonder, want onder invloed van hormonen kwamen er gekke vragen in mijn hoofd op. Zo wilde mijn pregnant mind op z’n minst weten of ik écht zwanger was, hoeveel cupmaten mijn borsten zouden groeien en hoe weeën voelden… Need I say more?

Geen zwangerschapstest meer nodig

Vol verwachting klopte mijn hart in de week voordat ik misschien wel, maar toch heel hopelijk NIET ongesteld zou worden. Who needs een zwangerschapstest als je Google hebt? En dus startte hier mijn innige vriendschap met Google, want ben ik nu zwanger ja of nee?
Met stip op nummer 1:
Hoe weet ik dat ik zwanger ben?
Welke symptomen als je zwanger bent?


zwanger

Hoe betrouwbaar is een zwangerschapstest?

Het antwoord op de allereerste vraag bleek toch niet helemaal betrouwbaar. Als het heuglijke feit dan eenmaal gevangen is in een zwangerschapstest, dan volgen er na blijdschap en vreugdetraantjes ook twijfel en ongeloof. Dus surfde ik weer naar Google en tadaaa:
Kan een zwangerschapstest vals positief zijn?
Hoe betrouwbaar is een zwangerschapstest?
Zwangerschapstest positief, toch niet zwanger?

Benieuwd naar hoe betrouwbaar zwangerschapstesten echt zijn? Ik testte er 10! De resultaten lees je hier!

6 weken echo

Ook de volgende 125 testen zijn positief en je begint het toch zachtjesaan te geloven. Ik kreeg al vroeg een echo, rond 6 weken, en je raadt al wat ik ervoor én erna ging opzoeken. Ik wilde natuurlijk wel weten of wat ik gezien had, wel echt klopte met hoe het volgens Google hoorde ;)

Hoe ziet een 6 weken echo eruit?


New Tan 100%

Geslacht van mijn baby Googlen

Ik kon steeds meer ontspannen en na twee goede echo’s besloot ik me te richten op praktische zaken. Shoppen is toch zéér praktisch? Alleen wel handig om te weten of ik voor een babymeisje of babyjongetje mocht shoppen. Bij de 11-weken echo is het te vroeg om het geslacht te kunnen zien, maar je kunt het, naar het schijnt, wel voorspellen. En dus vroeg ik Google wat het geslacht van mijn baby was.
Geslacht echo volgens NUB-theorie
Jongen of meisje 11 weken echo


cupmaten

Seks

Daarna wilde ik graag weten hoe het voelt als je kindje voor het eerst schopt en ging ik zoeken naar buikfoto’s van anderen om te kijken hoe lang het nog zou duren tot ik echt een mooie ronde buik zou hebben. En ja, met het oog op groeiende lichaamsdelen, googelde ik ook wat andere dingetjes:
Hoeveel cupmaten groeien je borsten tijdens de zwangerschap?
Hoe zit het met seks tijdens de zwangerschap?
Hoeveel kilo kom je aan tijdens zwangerschap?

seks

Hoe wek ik mijn eigen bevalling op?

Voor mijn gevoel had Google me al heel wat antwoorden gegeven. Het werd dus een tijdje rustiger, maar aan het eind van de zwangerschap ging ik helemaal los. Je weet wel, die laatste maand die normaal 30 dagen duurt, maar niet als je hoogzwanger bent. Dan duurt die maand namelijk 2817 dagen. En dus vroeg ik Google:
Hoe voelen weeën?
Hoe weet ik dat ik ga bevallen?
Wanneer ga ik bevallen?
Kan ik mijn weeën zelf opwekken?
Hoe eigen bevalling opwekken?
Tekenen dat de bevalling bijna begint
Hoe ruikt vruchtwater
Zelf ontsluiting voelen
Zelf vliezen breken

 

bevalling

Google voor nachtouders

Ja, die laatste zijn echt gegoogeld, maar natuurlijk was ik nooit van plan om dat zelf te doen. Een zwangere vrouw kan rare dingen bedenken ;) Toen ik eenmaal wist dat ik zou worden ingeleid, heb ik natuurlijk ieder forum plat bezocht om te kijken hoe lang het bij anderen had geduurd enzovoorts. En ik besefte dat dit echt mijn laatste dagen efficiënte slaap waren. Dit resulteerde in de laatste zoekterm:

Hoeveel uur slaapt een pasgeboren baby?

Na een paar weken was ik wel back to reality en weet ik dat Google heel veel antwoorden geeft, maar dat ik die lekker met een korreltje zout moest nemen. De 16 tot 17 uur slaap die Google mij beloofde, daar zit ik nog steeds met terugwerkende kracht op te wachten ;)

Wat googelde jij tijdens je zwangerschap? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin