Vaak hebben we als ouder zijnde niet door hoe snel de ontwikkeling van onze kinderen gaat, totdat we foto’s terugzien van een aantal jaren (en soms nog maar maanden) geleden. Van het eerste stapje tot het eerste tandje, het volgt elkaar in razend tempo op. Het is niet alleen leuk voor jou en je omgeving om deze ontwikkeling mee te maken, het is later ook onwijs leuk om te zien voor je kind zelf. Toch blijft het er wel eens bij om dit echt goed te documenteren. We maken dan wel meer foto’s en video’s als ooit, maar hoe vaak kijken we ze daadwerkelijk met aandacht terug? Daarom hier de tips om de ontwikkeling van jouw kleintje echt goed vast te leggen.

Kies voor kwaliteit

Om een mooi document voor je kind te maken, is het belangrijk dat de foto’s en video’s van goede kwaliteit zijn. Onlangs is de iPhone 14 serie verschenen en die levert een kwaliteit aan camera waar je ‘u’ tegen zegt. Ook de video’s zijn van topkwaliteit waarmee ze niet onderdoen voor professionele camera’s. Naast het gebruik van de beste camera’s is ook de synchronisatie met je laptop en de opties die Apple zelf biedt erg goed. Ga daarom ook voor een telefoon van topkwaliteit. Niet alleen om nu van te genieten, maar ook om in de toekomst zeker te weten dat jij een document maakt van de allerbeste kwaliteit.

Zo leg jij de ontwikkeling van je kind vast voor later - Mama's Meisje blog

Kies je vorm

Wij zouden idealiter adviseren om voor zowel een digitaal als een fysiek document te gaan. Een digitaal document kun je maken door een online fotoboek te vullen, hier bestaan specifieke programma’s en websites voor. Het leuke hieraan is dat je ook video’s kunt toevoegen. Door specifiek voor ieder kind een online fotoboek bij te houden, wordt het een persoonlijk document wat ze later terug kunnen kijken. Het is heel verleidelijk, maar gebruik géén filters. Het is veel leuker om de ruwe en ongepolijste foto’s te zien, pas dan komt het echte beeld over.

Maar ook het ouderwetse fotoboek moet gewoon in stand blijven. Dat je deze met irritant klevende lijm samen moet stellen, dat is dan weer niet nodig. Jij selecteert de foto’s en een handig programma vult ze in op de pagina’s. En online klaar? Dan laat je het gewoon in één afdrukken en naar je toe sturen! Het is dus veel eenvoudiger geworden dan voorheen, maar het resultaat is er niet minder mooi om.

Mét andere mensen

Het klinkt als een open deur, maar vaak wordt er alleen maar een foto gemaakt van het kindje zelf. Dat is natuurlijk leuk, maar vergeet ook niet de andere mensen eromheen. Het is leuk om later terug te zien dat ze toen nog op schoot zaten bij de die stokoude overgrootopa of die verre tante. Zo maak je herinneringen voor het leven!

Kortom, geniet zeker van het moment waar het gaat om je kinderen maar vergeet ook niet het beeld voor de toekomst vast te leggen. Iedereen vind het leuk om terug te zien hoe hij of zij is opgegroeid van kleine peuter tot een volwassen puber. Ook de minder keurige foto’s en filmpjes verdienen hierbij een plek. Schroom niet om deze op te nemen, het gaat later voor mooie verhalen en goede anekdotes zorgen!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer