Op zoek naar nieuwe items om zijn kledingkast najaarsproof te maken? Ik deel 4 musthaves die niet in de garderobe van een man mogen ontbreken… Lees maar mee!

Kledingkast van de man

Chef mode, aangenaam!” Zo zou ik me kunnen voorstellen, want in huize Mama’s Meisje ben ik degene die niet alleen zichzelf kleedt, maar ook de honneurs waarneemt als het aankomt op de aanschaf van kinderkleding. En natuurlijk kan ik manlief er dan niet alleen mee laten zitten, dus valt de kledingkast van de man ook onder mijn takenpakket. Eerlijk gezegd vind ik dat helemaal niet erg. Hoewel ik veel waarde hecht aan er fashionable uitzien, ligt voor mij de prioriteit nog altijd bij je lekker voelen in kleding. En daar ligt meteen de eerste tip als je je buigt over de garderobe van een man: je moet niet teveel willen. Natuurlijk spot jij trends en items die helemaal happening zijn in modeland, maar de man in kwestie moet er wel voor open staan. Zo niet: win langzaamaan terrein. Kleine stapjes zijn ook stapjes en kijk samen naar looks die hem aanspreken. In deze blog help ik je een eindje op weg en deel ik 4 musthaves die niet in de garderobe van een man mogen ontbreken!

Trui in najaarskleur

Het kleurenpallet voor het najaar is ogenschijnlijk een herhaling van vorig jaar, maar toch verschillen de tinten meestal wel. Een trui in najaarskleur die je hoogstwaarschijnlijk volgend najaar ook nog gerust aan kunt trekken, is budgettechnisch daarom verstandig. Welke fit je kiest, is persoonlijk: ga je voor een schipperstrui of geef je de voorkeur aan een coltrui? Draag je een slim fit model of liever een beetje oversized? De keuze is reuze, afhankelijk van de gelegenheid: draag je de trui op je werk of in je vrije tijd? Voor dat laatste vind ik het altijd heel mooi en tijdloos om een grove trui in een gemêleerde lichte kleur te combineren met een donkere jeans en stoere boots of veterschoenen.

Fashion Zijn kledingkast najaarsproof maken 4 musthaves! - Mama's Meisje blog

Overhemd

Het lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar een overhemd mag absoluut niet ontbreken op het shoplijstje om zijn kledingkast najaarsproof te maken! En ook hier geldt: je kunt het zo goed maken als je zelf wilt. De ene man vindt het fantastisch om een chique Italiaans overhemd te hebben in een drukke print, terwijl de ander zich veel comfortabeler voelt in een basic wit overhemd. Belangrijk is om de goede maat te dragen: daarmee helpt HemdVoorHem.nl je graag verder. Per merk en model overhemd staat een maattabel weergegeven zodat je precies weet wat je op moet meten. Vervolgens kun je in de tabel de juiste maat opzoeken. Niets is zo’n doorn in het oog als een veel te ruim of veel te krap gekozen overhemd. In het najaar kun je een overhemd ook weer combineren met een mooie trui of een colbert!

Een goede jeans

Naar mijn idee is de garderobe van een man niet compleet zonder een goede jeans. Veelvoorkomend misverstand is dat een goede jeans ook meteen een dure moet zijn. Nee hoor: zelfs voor budgetprijsjes kun je tegenwoordig een geweldige jeans scoren! Om zijn kledingkast najaarsproof te maken is het mooi om een donkere wassing te kiezen. Wat betreft het model: dat is écht een kwestie van passen. Ik weet het, de meeste mannen houden niet van shoppen, maar misschien kun je hem een uurtje op het terras beloven als ie even meegaat, haha!

Stoere veterboots

Om zijn kledingkast najaarsproof te krijgen en de outfit compleet te maken, mogen stoere veterboots niet ontbreken. Zelf ben ik enorm fan van Timberlands: de kleur is makkelijk te combineren, deze schoen lijkt onverwoestbaar en is erg tijdloos. Eén keer aanschaffen, goed onderhouden en je hubby heeft er jarenlang plezier van!

Zijn kledingkast najaarsproof maken: welke items mogen volgens jou niet uit de garderobe van de man ontbreken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer