Je knippert een keer met je ogen en ineens is ze alweer 4. Vier jaar, hoe dan?! Omdat dit zo’n bijzondere mijlpaal is én omdat Suus later een zeemeermin wil worden, kun je het thema van de sweet table wel raden. Een zeemeermin verjaardagsfeestje it is! Benieuwd waar ik alle versiering scoorde? Lees maar mee!

Mermaid Sweet Table

Het was weer eens feest in huize Mama’s Meisje en natuurlijk pakte ik ook deze keer uit qua versiering! Suus werd namelijk 4 jaar en om deze bijzondere mijlpaal te vieren, koos ik voor een mermaid sweet table. Ruim zes weken geleden beviel ik van onze derde dochter en omdat ik graag alles goed voorbereid, heb ik het thema voor deze sweet table al in het begin van dit jaar bedacht en bij elkaar geshopt. Op dat moment taalde Suus amper naar zeemeerminnen, maar dat is inmiddels wel anders. Sinds een paar maanden zegt Suus namelijk regelmatig dat ze later een zeemeermin wil worden, dus een zeemeermin verjaardagsfeestje bleek een schot in de roos! Vanwege corona hebben we geen uitgebreid feest gevierd, maar de visite in kleine groepjes uitgenodigd. Omdat Suus coeliakie heeft, zijn alle lekkernijen glutenvrij en is dit natuurlijk hét moment waarop Suus volop kan genieten omdat alles is aangepast naar haar dieet. Daarom zorgde ik ook voor een leuke coronaproof voorverpakte traktatie voor op de opvang. Suus moet namelijk wat vaker afslaan en als zij dan jarig is, maak ik er graag iets extra’s van zoals vorig jaar bij de versierde stroopwafels. Ik laat jullie vandaag de taarttafel en versiering zien!

mermaid taart tafel kinderfeestje - Mama's Meisje blog

Zeemeermin feestversiering

Toen ik eenmaal had besloten om een mermaid sweet table te maken voor de vierde verjaardag van Suus, kon de zoektocht naar zeemeermin feestversiering starten! Wat een geluk dat dit momenteel helemaal hip is, want je kunt tegenwoordig bij een heleboel winkels terecht voor de aankleding van een verjaardagsfeestje. Ten tijde van het schrijven van dit artikel liggen er superleuke feestartikelen in de schappen van HEMA, Wibra, Xenos en Zeeman. Maar op het moment dat ik op zoek was naar decoratie voor mijn project zeemeermin verjaardagsfeestje kon ik daar nog niet slagen. Dat lukte wél bij AliExpress en daar bestelde ik de volgende items: een set folieballonnen, een happy birthday slinger in zeemeermin stijl,  diverse kleuren tassels, een schelpenslinger, servetten, kartonnen bordjes en bekers, een rol tule en caketoppers in de vorm van zeemeerminstaarten. Zoals je ziet heb ik de tule in lange banen over de tafel gelegd en had ik enkele schelpjes van de slinger over die ik er ook op heb gelegd.

CHECK OOK DEZE VARIANT VAN DE ZEEMEERMIN SWEET TABLE!

Zeemeermin verjaardagsfeestje feestdecoratie kinderfeestje - Mama's Meisje blog

Glutenvrije lekkernijen

Qua glutenvrije lekkernijen zat ik een beetje met mijn handen in het haar… Ik wist natuurlijk dat ik rondom de verjaardag van Suus nog in de herstelperiode van de bevalling zou zitten, dus zelf de keuken in duiken voor een uitgebreide taart was geen optie. Daarom besloot ik glutenvrije cupcakes te bestellen bij Zoete Bakselz in Borne. Zij maakten er prachtige cupcakes van met een toef in de kleuren die aansloten bij het zeemeermin verjaardagsfeestje. Bij Hema bestelden we glutenvrije soesjes, waar ik een soesjestoren van maakte. Daarvoor gebruikte ik wit glazuur (Dr. Oetker) en zeemeerminstrooisel van de Action. Ook hadden we nog een glutenvrije bakmix voor brownies van Lidl in de kast staan, deze versierden we na bereiding met het overige glazuur en strooisel. Al met al een feestelijk geheel en het smaakte heerlijk! We hadden zelfs over, dus we hebben de dag erna nog een keer gebak gegeten. Van de brownies hebben we enkele stukjes ingevroren, altijd handig als de gelegenheid zich voordoet en we nog wat glutenvrij gebak achter de hand hebben!

glutenvrije lekkernijen taart gebak inspiratie baksels zonder gluten kinderverjaardag - Mama's Meisje blog

Coronaproof voorverpakte traktatie

Uiteraard mocht er ook getrakteerd worden op de kinderopvang. Vanwege het virus is alleen een coronaproof voorverpakte traktatie toegestaan en het toeval wilde dat ik dat precies zo in mijn hoofd had. De traktatie had ik namelijk al compleet vóórdat het virus zijn intrede deed, waardoor ik me gewoon aan het oorspronkelijke plan kon houden. Ik scoorde potloden en Disney stickerdoosjes bij Action, Frozen cadeaulabels bij Wibra en uitdeelzakjes met snoep bij Albert Heijn. Dit alles bundelde ik in een feestelijk pakketje door middel van deze vrolijke traktatiezakjes die ik bij ome Ali bestelde. Wat een kleurrijk geheel en Suus vond het geweldig om deze traktatie uit te delen aan de kindjes op de opvang!

coronaproof voorverpakte traktatie idee tip glutenvrij - Mama's Meisje blog

Wat vind jij van dit zeemeermin verjaardagsfeestje en de mermaid sweet table? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1

 

 

 

 

Pinterest zeemeermin feestje - Mama's Meisje blog