Hieperdepiep hoera! Suus is vrijdag 7 jaar geworden en dat vierden we gisteren met een zeemeermin verjaardagsfeestje! In deze blog vertel ik waar ik alle versiering voor de zeemeermin sweet table scoorde. Lees je mee?

Zeemeermin verjaardagsfeestje

En daar was kinderverjaardag nummer drie in huize Mama’s Meisje! Nadat we in maart Nienes vijfde verjaardag vierden met Frozen versiering en in mei Linns derde verjaardag met een giraffenfeestje, is Suus nu aan de beurt. Al maanden is ze aan het aftellen en toen ik haar vroeg welk thema ze voor haar zevende verjaardag wilde, gaf ze aan graag een zeemeermin verjaardagsfeestje te willen vieren. Zoals ik in mijn vorige blogs al aangaf, was ik er dit jaar weer vroeg bij en had ik alles in januari al geregeld. Voor Suus zeemeermin sweet table scoorde ik leuke versiering en in deze blog laat ik je alles zien, óók de glutenvrije zoetigheden en welke cadeautjes ze heeft gekregen voor haar zevende verjaardag!

verjaardagstaart zeemeermin sweet table - Mama's Meisje blog

Zeemeermin versiering

Al eerder koos Suus voor een zeemeermin sweet table en ging ik op zoek naar zeemeermin versiering. De mermaid party die we toen hielden, was voor haar vierde verjaardag. Sjonge, toen ik dat terugzocht werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt: de tijd gaat snel! Maar het thema blijft leuk, óók als je zeven jaar wordt. Vlak voor carnaval had ik een samenwerking met een winkel die ook feestartikelen verkoopt. Van het shoptegoed kon ik losgaan op decoratie voor het zeemeermin verjaardagsfeestje en ik bestelde daar vlaggetjes, een tassel slinger, een folieballon, servetten en wegwerpbakjes en -bekertjes. De kleuren zijn vooral mintgroen en metallic goud en ik kocht er nog een goudkleurige cijferballon van de Hema bij. De taarttoppers zijn verkrijgbaar als set van het merk Meri Meri. Absoluut niet budget, maar ik vond ze zó mooi! Deze keer heb ik helaas geen linkjes, want de artikelen die ik toen tijdens de samenwerking bestelde, zijn niet meer bij de betreffende shop verkrijgbaar. Maar als je online op zoek gaat naar zeemeermin versiering, vind je genoeg vergelijkbare artikelen!

zeemeermin versiering kinderfeestje feestdecoratie budgettip budget mamablogger - Mama's Meisje blog

Glutenvrije verjaardagstaart & sweets

Waar we normaliter voor Suus enkele alternatieven regelen en niet de gehele verjaardag glutenvrij doen, was dat nu natuurlijk wél het geval. De sweetboxen die ik altijd speciaal voor haar bestelde, vond ze niet meer zo lekker, dus besloot ik een glutenvrije verjaardagstaart, cupcakes en donuts te bestellen bij Bakkerij De Antigluut. Ik bestelde daar heel gemakkelijk online en het werd vervolgens thuisbezorgd. Via het bestelformulier kon ik mijn wensen aangeven voor de cupcakes en donuts. Het geheel is erg leuk geworden en dat niet alleen: alles smaakte ook heerlijk! Al eerder bestelden we bij deze glutenvrije bakkerij en deze keer is dat wederom goed bevallen. Naast de bestelde zoetigheden regelden we ook glutenvrije hapjes voor de visite. Fijn voor Suus dat ze deze keer niet op hoefde te letten en gewoon met de rest kon meedoen. Dat zouden we altijd wel willen, maar glutenvrije boodschappen zijn duur en met zoveel verjaardagen dus voor ons een puntje om bij de andere verjaardagen op te bezuinigen. De lunch bestond uit mijn overheerlijke pastasalade pesto en stokbroodjes met kruidenboter. Voor de kinderen maakten we tosti’s en voor Suus een glutenvrije variant!

glutenvrije taart donuts cupcakes gebakjes kinderverjaardag taart mermaid zeemeermin - Mama's Meisje blog

SWEET TABLE INSPIRATIE? CHECK DEZE BLOG MET 9 IDEEËN!

Deze cadeautjes kreeg Suus

Suus was, zoals verwacht, helemaal in de gloria met haar zeemeermin sweet table. Daarnaast werd ze mega in de watten gelegd met leuke cadeautjes! Haar verlanglijstje was zéér uitgebreid, dus de keuze was reuze zoals ik in deze blog met cadeautips voor 7-jarigen al deelde. Fijn dat ze zelf al suggesties kan doen, al bedenkt de visite zelf soms ook hele leuke dingen! Enkele van de gekregen cadeaus zag je al eerder voorbijkomen op de blog of via social media: wij geven de grotere cadeaus die ik in samenwerkingen ontvang namelijk niet allemaal ‘zomaar tussendoor’, maar leggen het ook weleens weg voor een verjaardag of de feestdagen. Suus kreeg de volgende cadeautjes voor haar zevende verjaardag:

 • Glam Girls duo stamp markers (stempelstiften)
 • K3 cd: Vleugels
 • Twin markers
 • LOL Surprise Sunshine Makeover
 • Zoete Zusjes vakantieboek 3
 • Grafix Diamond painting
 • Dekbedoverstrek SNURK ballerina
 • Vriendje van de zee kindersokken + boek
 • Foeksia en het heksenfeest leesboek
 • Frozen etui + inhoud
 • K3 verkleedjurkje
 • Glam Girls kleurboeken
 • Glitter stoepkrijt met sjablonen
 • Lego Friends 41747 – Gemeenschappelijke keuken
 • Vtech Mijn Interactieve Video Microscoop
 • Glitter nagellak
 • Ravensburger Schilderen op nummer
 • Geld

Cadeautips meisje 7 jaar inspiratie tips voorbeelden - Mama's Meisje blog

Suus heeft ontzettend genoten van haar verjaardagsfeestje en is enorm in de watten gelegd. Eentje voor in de boeken en hiermee sluiten we voor 2023 het verjaardagsseizoen in huize Mama’s Meisje. Oh nee, ik ben zelf nog jarig in september maar ik vier mijn verjaardag nooit, haha! Aftellen naar volgend jaar, weer leuke sweet tables bedenken!

Wat vind jij van deze zeemeermin sweet table? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog